ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981      |      ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ - ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 1955-
Α.Μ. ΤΕΕ   29107

ΣΠΟΥΔΕΣ

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων, Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) 1979

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Dollard des Ormeaux, περιφέρεια Montreal, Καναδάς, έως 1979

Συνεργάτης σε αρχιτεκτονικά γραφεία 1979 – 1983

Ελεύθερο επάγγελμα 1979 – 1983

Ιδρυτικό μέλος του γραφείου μελετών και κατασκευών Apostolakos Architects και συνεργάτες 1983- σήμερα

 

 

Λύκειο ανατολικά της Πάφου, Γεροσκήπου, Κύπρος, Μελέτη – Κατασκευή, 2005-2010

Η Γιάννα Παυλίδου – Αποστολάκου γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1955.

 

Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Λυκαβηττού και στο Παγκύπριο γυμνάσιο θηλέων Παλλουριωτίσσης. Στα μαθητικά της χρόνια σπούδασε κλασικό χορό, ρυθμική και μουσική.

Στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, από το οποίο αποφοίτησε το 1979.

 

Στη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Dollard des Ormeaux στην περιφέρεια του Montreal στον Καναδά.

Στη συνέχεια, μεταξύ του 1979 και 1983 συνεργάστηκε με αρχιτεκτονικά γραφεία στην Αθήνα και άσκησε ελεύθερο επάγγελμα.

Το 1983 ίδρυσε με τον σύζυγό της αρχιτέκτονα Γιώργο Αποστολάκο γραφείο μελετών και κατασκευών με την επωνυμία “Apostolakos Architects” και συνεργάτες. Αντικείμενο του γραφείου ήταν η μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή κτιριακών έργων, η διαμόρφωση εσωτερικών και υπαίθριων χώρων,ο σχεδιασμός επίπλων. Ταυτόχρονα τα μέλη του γραφείου συμμετείχαν σε πανελλήνιους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, λαμβάνοντας σημαντικές διακρίσεις.

Από την ίδρυσή του το γραφείο, με στήριγμα την παράδοση του μοντέρνου κινήματος αφιερώθηκε στην προσπάθεια αναζήτησης πρωτότυπης αρχιτεκτονικής έκφρασης μέσα από την έρευνα των σύγχρονων τάσεων και απόψεων του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Αποφεύγοντας την τυποποίηση, κάθε έργο αντιμετωπίστηκε ως “μοναδικό” και ολοκληρώθηκε, από τη φάση του προσχεδίου ως την τελική παράδοση, με συνέπεια και σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων του.

Έργα της έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή αρχιτεκτονικά περιοδικά και ψηφιακά μέσα.

 

Ταυτόχρονα ασχολείται με τη ζωγραφική και έχει συμμετάσχει σε δύο ομαδικές εκθέσεις.

Είναι συγγραφέας ενός παιδικού παραμυθιού.

Συνεργάστηκε με τους γλύπτες Γιάννη Παρμακέλη και Νεφέλη Κονταρίνη, όπως και με τον εικαστικό Τάκη Παρλαβάντζα.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού για το επάγγελμα του αρχιτέκτονα και σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει δώσει πολλές ομιλίες στα πλαίσια εκδηλώσεων της ΕΔΕΜ, του ΤΕΕ, του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών κ.ά. , των οποίων είναι μέλος.

 

Συνοδιπόρος της στη ζωή και την αρχιτεκτονική ήταν, μέχρι το θάνατό του το 2016, ο Γιώργος Αποστολάκος.

Έχει δύο κόρες τη Μαρίλη Αποστολάκου (καθηγήτρια Οικονομικών στο IB του Κολλεγίου Αθηνών – Ψυχικού και καθηγήτρια χορού) και τη Μιράντα Αποστολάκου (απόφοιτο Θεατρολογίας, Κινηματογράφου και Media Arts, εργαζόμενη στο Konzerthaus της Βιέννης) και έναν εγγονό από την πρώτη της κόρη.

 

Είναι μέλος του ΤΕΕ, του ΣΑΔΑΣ, του ΕΙΑ (Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής), της ΕΑΕ (Ελληνική Αρχιτεκτονική Εταιρεία), της ΕΔΕΜ (Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών), του ΕΤΕΚ (Τεχνικό Επιμελητήριο της Κύπρου) και του Ροταριανού Ομίλου Αθήναι – Νότος (Πρόεδρος 2022 – 2023).

 

 

*Το υλικό της ανάρτησης έχει παραχωρηθεί στο Αρχείο από την ίδια τη βιογραφούμενη -την οποία και ευχαριστούμε πολύ- το καλοκαίρι του 2022. Ακόμα η ίδια η βιογραφούμενη είχε την τελική θεώρηση των κειμένων της ανάρτησης.

 

 

Α. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Γεννήθηκα στη Λευκωσία της Κύπρου στις 19-06-1955. Γονείς μου ο Τεύκρος και η Καλλιόπη Παυλίδη.

Οι πρώτες αρχιτεκτονικές μνήμες 

Η πατρική μου κατοικία βρισκόταν στον 8ο όροφο της πρώτης πολυκατοικίας που χτίστηκε στη Λευκωσία, έργο του αρχιτέκτονα Ανδρέα Φωτιάδη, μοντερνιστική με στοιχεία art deco, κατασκευής 1958 – 1960. Συγκάτοικοι και οικογενειακοί φίλοι σε αυτή την πολυκατοικία, η οικογένεια Μιχαηλίδη, αδερφού του περίφημου αρχιτέκτονα Πολύβιου Μιχαηλίδη που, μαζί με τον καθηγητή και αρχιτέκτονα Θουκυδίδη Βαλεντή, μελέτησαν και πραγματοποίησαν τη γνωστή  μοντερνιστική πολυκατοικία της Αθήνας, στη γωνία των οδών Ζαΐμη και Στουρνάρα (1933). Το διαμέρισμα της οικογένειας, βρισκόταν ακριβώς πάνω από το δικό μας, στον 9ο όροφο και το είχε διαμορφώσει ο Πολύβιος. Εκεί έπαιζα μικρή με τον ανιψιό του, που ήταν παιδικός μου φίλος, ενώ άκουγα συζητήσεις για τον σπουδαίο αρχιτέκτονα. Σε ηλικία 12 ετών, επισκέφθηκα την Διεθνή και Παγκόσμια Έκθεση Expo ’67 στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το σοκ ήταν μεγάλο! Τεράστιοι Αρχιτέκτονες ήταν οι δημιουργοί περιπτέρων των χωρών τους: Richard Buckminster Fuller (περίπτερο ΗΠΑ), Frei Otto (περίπτερο Δυτικής Γερμανίας), Ιάννης Ξενάκης (εγκατάσταση εντός περιπτέρου Γαλλίας), Markus Prachensky (περίπτερο Αυστρίας). Είχα κάνει άλμπουμ με cartes postales των περιπτέρων, το έχω ακόμη … Σε ηλικία 15 ετών επισκέφθηκα στην Φιλοθέη κατοικία του Βαλσαμάκη, όχι από τις προβεβλημένες του και σχετικά άγνωστες. Οποίος εντυπωσιασμός! Οι επιρροές λοιπόν πάμπολλες από την παιδική και εφηβική ηλικία. Πως να γλυτώσει κανείς;

 

Οικογένεια

Συνοδοιπόρος σε όλο το ταξίδι της Αρχιτεκτονικής και της ζωής ήταν ο σύζυγός μου και πολύτιμος συνεργάτης μου, Γιώργος Αποστολάκος, ο οποίος “χάθηκε” αδόκητα τον Απρίλιο του 2016 μετά από σύντομη επιθετική ασθένεια. Αυτό σήμαινε καταστροφή, αλλά κατόρθωσα να μείνω όρθια και να συνεχίσω.

Στις 28 Νοεμβρίου του 2016 οργάνωσα εκδήλωση στην μνήμη του, στο ξενοδοχείο Divani Palace Actopolis, στον Ροταριανό Όμιλο Αθήναι – Νότος με ομιλίες που ανέλυαν το Αρχιτεκτονικό και το Ροταριανό του έργο (διετέλεσε Διοικητής της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ).

Έχω δύο κόρες. Η μεγαλύτερη (Μαρίλη Αποστολάκου) απόφοιτος του Royal Holloway University of London στα Οικονομικά, καθηγήτρια Οικονομικών στο IB του Κολλεγίου Αθηνών – Ψυχικού και καθηγήτρια χορού. Από εκείνη απέκτησα και εγγονό. 

Η μικρότερη (Μιράντα Αποστολάκου) απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Βιέννης (Uni Wien) στη Θεατρολογία, Κινηματογράφο και Media Arts, εργαζόμενη στο Konzerthaus της Βιέννης. 

 

Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πήγα σχολείο στην Κύπρο, στο δημοτικό σχολείο του Λυκαβηττού-Λευκωσίας και έπειτα στο Παγκύπριο γυμνάσιο θηλέων Παλλουριωτίσσηςεπίσης  στη Λευκωσία, έργα και τα δύο του Τάκη Θυμόπουλου, δημοσιευμένα τη δεκαετία του ‘60 στο περιοδικό L’ Architecture d’ aujourd’ hui. Τριάντα χρόνια αργότερα, έτυχε να γνωρίσω τον Τάκη Θυμόπουλο, ως μέλος του Ομίλου Αθήναι – Νότος. 

Τα σχολεία μου με επηρέασαν υποσυνειδήτως στον σχεδιασμό του Λυκείου ανατολικά της Πάφου το 2006.

Παράλληλα με τη σχολική μου εκπαίδευση, σπούδασα κλασικό χορό και ρυθμική, ενώ κατέχω Δίπλωμα από την Ελληνική Μουσική Ακαδημία της Κύπρου, η οποία ήταν παράρτημα του Ωδείου Αθηνών. Το δίπλωμα είναι υπογεγραμμένο από τον Κωνσταντίνο Κυδωνιάτη (αδερφό του αρχιτέκτονα Σόλωνα Κυδωνιάτη) και τον σημαντικό μουσικό Μενέλαο Παλλάντιο.

Αποφοίτησα το 1979 από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ‘Λίαν Καλώς’ και εξειδικεύτηκα στην κοινωνιολογία του χώρου και την πολεοδομία.

Επιστημονικές Εργασίες μου και μεταφράσεις έχουν εκδοθεί από την Έδρα Πολεοδομίας Β’ του ΑΠΘ. Μαζί με τους Ε. Ανδρικοπούλου, Γ. Αποστολάκο και Γρ. Καυκαλά πραγματοποιήσαμε την επιμέλεια και τις μεταφράσεις του βιβλίου: “Η πόλη στο σοσιαλιστικό σύστημα” (εκδ. Οδυσσέας, Αθήνα 1980).

 

Γ.  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Αρχιτεκτονική

Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, εργάστηκα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Dollard des Ormeaux στην περιφέρεια του Montreal στον Καναδά, όπου προΐστατο η αρχιτέκτονας και πολεοδόμος Εύα Ζουμπουλίδη-Καραγιάννη, κόρη του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Νικόλαου Ζουμπουλίδη, συντελεστού (ως τεχνικού στελέχους ή συμβούλου στην Τεχνική Υπηρεσία της ΕΤΕ και στη συνέχεια της Τράπεζας Ελλάδος) της  δημιουργίας πολλών τραπεζικών κτιρίων του μεσοπολέμου, μεταξύ άλλων και της ίδιας της   Τράπεζας της Ελλάδος  (κεντρικά καταστήματα Αθήνας, Θεσ/νίκης). Η Εύα Ζουμπουλίδη ήταν από τις πρώτες αποφοιτήσασες γυναίκες αρχιτέκτονες του πανεπιστημίου McGill μετά τον πόλεμο και ήταν υπεύθυνη πολεοδομίας και χωροταξίας σε αρκετούς δήμους της περιφέρειας του Quebec. Εδώ, θα ήθελα να αναφέρω την κοινή μας καταγωγή και συγγένεια από την πλευρά της μητέρας μου, η οποία κατάγεται από τη χαμένη πατρίδα, την Σινασό της Καππαδοκίας. Η Σινασός έχει να επιδείξει μεγάλη παράδοση με τα αρχοντικά της, τα οποία αποτυπώθηκαν στο τέλος της δεκαετίας του ’80 από φοιτητές της αρχιτεκτονικής σχολής ΑΑ του Λονδίνου, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Φρόσω Ποιμενίδου.

Από το 1979 έως το 1983 και έπειτα από την αποφοίτησή μου, υπήρξα συνεργάτης σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αθηνών, ενώ παράλληλα είχα ιδιωτικές προσωπικές αναθέσεις. Το 1983 εγκαθιδρύουμε με τον αείμνηστο σύζυγό μου και αρχιτέκτονα, Γιώργο Αποστολάκο γραφείο μελετών και κατασκευών με την επωνυμία “Apostolakos Architects” και συνεργάτες. Αντικείμενο του γραφείου ήταν η μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή κτιριακών έργων, η  διαμόρφωση εσωτερικών και υπαίθριων χώρων. Από την ίδρυσή του το γραφείο, με στήριγμα την παράδοση του μοντέρνου κινήματος αφιερώθηκε στην προσπάθεια αναζήτησης πρωτότυπης αρχιτεκτονικής έκφρασης μέσα από την έρευνα των σύγχρονων τάσεων και απόψεων του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Αποφεύγοντας την τυποποίηση, κάθε έργο αντιμετωπίζεται ως “μοναδικό” και ολοκληρώνεται, από τη φάση του προσχεδίου ως την τελική παράδοση, με συνέπεια και σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων του. Ιδιαίτερη ενασχόληση είχα και με ενδιέφερε ο σχεδιασμός επίπλων, κινητών και σταθερών, στις μελέτες που μας ανέθεταν. 

Παράλληλη ασχολία του γραφείου ήταν η συμμετοχή σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, πανελλήνιους και διεθνείς, όπου το γραφείο απέσπασε πολλές διακρίσεις. Αναφέρω ειδικά τον Διεθνή Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό στην Άκρα της Γκάνας στην Αφρική για ένα πολυλειτουργικό, πολυώροφο κτίριο, συνεργασία με το γραφείο SPARCH (Ρένα Σακελλαρίδου και Μόρφω Παπανικολάου) και το 2018 τον διεθνή διαγωνισμό, στις παρυφές της ίδιας περιοχής, για ένα μεγάλο θεματικό πάρκο σε συνεργασία με το γραφείο Tsolakis Architects, όπου αποσπάσαμε το πρώτο βραβείο.

Υπήρξα βασικό στέλεχος της μελετητικής ομάδας, μαζί με τα αρχιτεκτονικά γραφεία του Τάκη Εξαρχόπουλου και του Κυριάκου Κυριακίδη, του κτιρίου διοίκησης της φαρμακευτικής εταιρείας Glaxo, το οποίο συγκαταλέγεται στα 113 σημαντικότερα κτίρια της ελληνικής αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα, όπως επίσης και στα 200 κτίρια των διακοσίων χρόνων από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Τα γραφεία του Travel Planet στο Σύνταγμα έλαβαν μέρος στο θεσμό Open House Athens τον Απρίλιο του 2014, όπου σημαντικά αρχιτεκτονήματα ανοίγουν στο κοινό προκειμένου να τα επισκεφτεί. Με αφορμή αυτό το έργο, έγινε η εκπομπή Αρχιτεκτονικές Συνομιλίες που οργάνωσε το e-περιοδικό “Greek Architects”, με το σύζυγό μου, τον καθηγητή Ανδρέα Γιακουμακάτο και άλλους παράγοντες.

Το Λύκειο ανατολικά της Πάφου ψηφίστηκε το 2016 στα 50 καλύτερα κτίρια, σε ψηφοφορία που διενήργησε το Αρχιτεκτονικό περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ για τα 30 χρόνια κυκλοφορίας του. 

Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι ήταν -και εξακολουθεί να είναι- δύσκολο να συγκεράσει κανείς το επάγγελμα της αρχιτέκτονος και δη του ελεύθερου επαγγέλματος και της μαχόμενης Αρχιτεκτονικής, με την οικογένεια. Θυμάμαι πήγαινα σε επιβλέψεις και σκαρφάλωνα σε σκαλωσιές όντας εγκυμονούσα ή έπαιρνα μαζί τις κόρες μου μικρές σε οικοδομές.

Ζωγραφική

Συμμετείχα σε δύο ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Η πρώτη στην γκαλερί artestate τον Μάρτιο του 2015 που διοργάνωσε η ΕΔΕΜ (Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών) με τίτλο “Εικαστική Έκφραση Γυναικών Μηχανικών”. Η δεύτερη, του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) με τίτλο “Οι μηχανικοί δημιουργούν ζωγραφίζοντας”, το Νοέμβριο του 2017 στη Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου. 

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα:

Τον Μάρτιο του 2003 κάναμε, μαζί με το σύζυγό μου, επαγγελματικό προσανατολισμό για το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Το 2005 μου έγινε πρόταση από τον Pierre von Meisse, καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης (EPFL) -όπου σπούδασε Αρχιτεκτονική και ο σύζυγός μου- και οργανωτή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κύπρου, να διδάξω στο τελευταίο. Δεν το τόλμησα εκείνη την εποχή, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, αλλά και λόγω φόρτου εργασιών του αρχιτεκτονικού μας γραφείου.

Το 2013 συμμετείχα σε περιβαλλοντικά Ευρωπαϊκά προγράμματα για την εκπαίδευση μαθητών λυκείου στα λύκεια στις περιοχές της Βέροιας, της Ρόδου, της Καισαριανής και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Οι παρουσιάσεις είχαν  τίτλο “Οι μηχανικοί και ο ενεργός τους ρόλος στην προστασία του περιβάλλοντος” και ειδικό θέμα “Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική και αναβάθμιση κτιρίων”.

Ιδιαίτερες συνεργασίες

Συγγραφή παιδικού παραμυθιού, Δεκέμβριος 2019, διοργάνωση της ΕΔΕΜ. Εικονογράφηση: Μιράντα Αποστολάκου.

Συνεργασία και συμμετοχή σε αρχιτεκτονικούς και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς με τους γλύπτες Γιάννη Παρμακέλη (ακαδημαϊκό) και Νεφέλη Κονταρίνη.

Συνεργασία επίσης με τον Τάκη Παρλαβάντζα (ζωγράφο, γλύπτη και εξειδικευμένο σε μια ιδιαίτερη τεχνική για vitreaux). Σε δύο πραγματοποιημένα έργα μας, εγκατέστησε vitreaux με ανεικονικές παραστάσεις, το ένα σε βιομηχανικό κτήριο και το δεύτερο σε διαμέρισμα στη Βούλα.

 

Δ. ΜΕΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Μέλος των:

  • ΤΕΕ,
  • ΣΑΔΑΣ,
  • ΕΙΑ (Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής),
  • ΕΑΕ (Ελληνική Αρχιτεκτονική Εταιρεία),
  • ΕΔΕΜ (Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών),
  • ΕΤΕΚ (Τεχνικό Επιμελητήριο της Κύπρου)
  • Ροταριανού Ομίλου Αθήναι – Νότος (Πρόεδρος 2022 – 2023).

*Το υλικό της ανάρτησης έχει παραχωρηθεί στο Αρχείο από την ίδια τη βιογραφούμενη -την οποία και ευχαριστούμε πολύ- το καλοκαίρι του 2022. Ακόμα η ίδια η βιογραφούμενη είχε την τελική θεώρηση των κειμένων της ανάρτησης.

 

Α. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ

Τα έργα είναι αποκλειστικά του γραφείου Apostolakos Architects. Όπου υπάρχουν συνεργασίες σημειώνεται. Άρα τα έργα είναι προϊόντα συνεργασίας με τον σύντροφό μου, Γιώργο Αποστολάκο. Είμαστε και οι δύο μέσα σε αυτά, συγκερασμός και ο καθένας με το πνεύμα του, έως το 2016. Όπου αναφέρεται και κατασκευή εννοούμε με αυτεπιστασία και με πολλά συνεργεία δικά μας. Έτσι μπορούσαμε να ελέγχουμε τα έργα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Σημ.: Έτος αποφοίτησης 1979

1980

  • Αναμόρφωση και προσθήκη Α’ ορόφου κατοικίας, Μελέτη, Ύδρα

1981

  • Διαρρύθμιση εσωτερικών χώρων μονοκατοικίας, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Γυθείου, Άνω Γλυφάδα, Αττική
  • Διώροφη μονοκατοικία, Μελέτη, Πικέρμι, Καλλιτεχνούπολη, Αττική

1982

  • Πενταώροφο κτίριο γραφείων, ισόγειου καταστήματος και κατοικίας στον τελευταίο όροφο, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Σερρών, Μεταξουργείο, Αθήνα
  • Περίπτερο έκθεσης: «Σύγχρονη Κατοικία», Μελέτη – Κατασκευή, Ζάππειο, Αθήνα
  • Προσθήκη Α’ ορόφου κατοικίας, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Αφροδίτης, Αγία Παρασκευή, Αττική

1983

  • Διαμόρφωση αρχιτεκτονικού γραφείου, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Αναγνωστόπουλου, Κολωνάκι, Αθήνα
  • Προσθήκη Α’ και Β’ ορόφου κατοικίας, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Ροδόπης, Χαλάνδρι, Αττική
  • Τριώροφη μικρή πολυκατοικία αποτελούμενη από δύο μεζονέτες και ένα ισόγειο διαμέρισμα, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Δαβάκη, Ν. Ερυθραία, Αττική
  • Ισόγειος μονοκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Ζακύνθου και Αίγλης, Σαρωνίδα, Αττική
  • Μονοκατοικία σε pilotis, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Ρογκάκου και Κορυτσάς, Μαρούσι Αττικής
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη, Οδός Δούσμανη, Γλυφάδα, Αττική
  • Συγκρότημα κατοικιών, Συνεργασία με το γραφείο Τάκη Εξαρχόπουλου, Μελέτη, Μαρούσι, Αττική

1984

  • Προσθήκη Α’ ορόφου και αναδιαμόρφωση ισογείου κατοικίας, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Κανάρη, Ν. Ερυθραία, Αττική
  • Διαρρύθμιση εσωτερικών χώρων κατοικίας, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Περραιβού, Βόλος, Θεσσαλία
  • Διαρρύθμιση διώροφου διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Σηραγγείου, Καστέλλα, Πειραιάς

1985

  • Ανασχεδιασμός και διαρρύθμιση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Λεωφ. Ποσειδώνος, Π. Φάληρο, Αθήνα
  • Ξενοδοχειακό συγκρότημα bungalows, Μελέτη, Αμμουδάρα, Ηράκλειο, Κρήτη
  • Διώροφη μονοκατοικία, Μελέτη, Λαγονήσι, Καλύβια Θορικού, Αττική

1986

  • Ανασχεδιασμός και διαρρύθμιση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Λεωφ. Ποσειδώνος, Π. Φάληρο, Αθήνα
  • Κατάστημα παιδικών ρούχων «ΚΛΙΚ», Μελέτη – Κατασκευή, Λεωφ. Παπάγου, Ζωγράφου, Αθήνα
  • Κατάστημα δίσκων «ΑΠΟΗΧΟΣ», Μελέτη – Κατασκευή, Λεωφ. Γ. Ζωγράφου, Ζωγράφου, Αθήνα
  • Προσθήκη 2 ορόφων και δώματος και ανασχεδιασμό κατοικίας, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Ακροπόλεως και Μικροπούλου, Ν. Ηράκλειο, Αττική
  • Διώροφη μονοκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, «Τσαλικάκι» Γαζίου, Ηράκλειο, Κρήτη
  • Διαμόρφωση διώροφου διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Στενών Πόρτας, Ιλίσια, Αθήνα
  • Διαρρύθμιση δώματος γραφείων Chronos Shipping Co.Ltd, Μελέτη – Κατασκευή, Ακτή Μιαούλη, Πειραιάς

1987

  • Τριώροφο κτίριο κατοικιών, Μελέτη, Οδός Λευκωσίας, Πολιτεία – Κηφισιά, Αττική
  • Διώροφο κτίριο βιοτεχνίας και κατοικιών, Μελέτη, Κορωπί, Αττική
  • Hotel Apartments, Μελέτη – Κατασκευή, Χερσόνησος Ηρακλείου, Κρήτη

1988

  • Προσθήκη Γ’ ορόφου – κατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Ηούς, Πετράλωνα, Αθήνα
  • Νέο τριώροφο κτίριο κατοικιών, Μελέτη, Οδός Αφροδίτης, Βούλα, Αττική
  • Διαμόρφωση γραφείων «THALASSIC STEAMSHIP», Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Ζωοδόχου Πηγής, Πειραιάς
  • Διώροφη μονοκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Χαράς, Ν. Μάκρη, Αττική

1989

  • Διώροφη μονοκατοικία με πισίνα, Μελέτη – Κατασκευή, Λεμονοδάσος, Πόρος
  • Διώροφη διπλοκατοικία, Μελέτη, Οδός Βότση, Ηλιούπολη, Αττική
  • Διαμόρφωση διώροφου διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Παλλάδος, Γλυφάδα, Αττική

1990

  • Διώροφη μονοκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Ντράφι, Αττική
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Λεωφ. Β. Σοφίας, Αθήνα
  • Αίθουσα θεάτρου – Βιβλιοθήκη – Γκαλερί, Μελέτη – Κατασκευή, Ίδρυμα Πορφυρογένη, Αγριά, Βόλος
  • Διώροφη διπλοκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Λαθέα, Μενίδι, Αχαρνές, Αττική
  • Διαμόρφωση εξοχικής κατοικίας, Μελέτη – Κατασκευή, Εντός του οικισμού «Απολλώνιο» του Κ. Δοξιάδη, Πόρτο Ράφτη, Αττική
  • Κατάστημα ειδών υγιεινής “Villeroy + Boch”, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός 3ης Σεπτεμβρίου, Αθήνα
  • Κατάστημα παιδικών ρούχων «ΚΛΙΚ», Μελέτη – Κατασκευή, Τρίκαλα, Θεσσαλία

1991

  • Κατάστημα γυναικείων ρούχων «Vogue», Μελέτη – Κατασκευή, Τρίκαλα, Θεσσαλία
  • Τετραώροφη πολυκατοικία διαμερισμάτων με pilotis, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Γοργοποτάμου και Φιλίας, Ν. Φιλοθέη – Μαρούσι, Αττική
  • Προσθήκη Α’ ορόφου κατοικίας και πισίνας. Το ισόγειο μελέτη Βασίλη Σγούτα (Πρ. Προέδρου UIA), Μελέτη-Κατασκευή, Οδός Παπαφλέσσα, Καστρί, Αττική.

1992

  • Προσθήκη καθ’ ύψος και κατ’ επέκταση και αναδιαμόρφωση παλιάς μονοκατοικίας, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Παπαφλέσσα, Καστρί, Αττική
  • Κτίριο βιοτεχνίας και δύο ορόφων κατοικιών, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Μενελάου και Απόλλωνος, Αγ. Δημήτριος, Αττική
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη, Πολύδροσο, Αττική
  • Διαμόρφωση αρχιτεκτονικού γραφείου, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Αλωπεκής, Κολωνάκι, Αθήνα
  • Διώροφη μονοκατοικία, Μελέτη, Παλλήνη, Αττική

1993

  • Πενταώροφο κτίριο διοίκησης της φαρμακευτικής εταιρείας «Glaxo», Σε συνεργασία με τα γραφεία Κ. Κυριακίδη και Τ. Εξαρχόπουλου, Μελέτη, Λεωφ. Κηφισίας, Χαλάνδρι, Αθήνα
  • Αναμόρφωση διώροφης παλαιάς μονοκατοικίας, Μελέτη, Οδός Στεφανίας, Παλιά Πεντέλη, Αττική
  • Ανακατασκευή και προσθήκη Α΄ ορόφου καθ’ ύψος και κατ’ επέκταση κτιρίου εκθέσεως ειδών υγιεινής «Villeroy + Boch», Μελέτη – Κατασκευή, Λεωφ. Κηφισίας, Π. Ψυχικό, Αθήνα

1994

  • Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων και μελέτη πισίνας, Μελέτη, Politia Tennis Club, Πολιτεία, Αττική
  • Εξαώροφη πολυκατοικία, Μελέτη, Οδός Πρατίνου, Παγκράτι, Αθήνα
  • Τετραώροφη πολυκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Μακεδονίας, Παπάγου, Αθήνα

1995

  • Κτίριο Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, Ενδιαίτημα μικρών ζώων – Ιατρεία, Μελέτη – Κατασκευή, Σπάτα, Αττική
  • Κτίριο γραφείων, Μελέτη, Οδός Λομβάρδου, Άρειος Πάγος – Δικαστήρια, Αθήνα
  • Διαμόρφωση διώροφου διαμερίσματος στο πολυώροφο κτίριο του Α. Τομπάζη, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Εθνικής Αντιστάσεως, Αγ. Βαρβάρα, Χαλάνδρι, Αθήνα

1996

  • Πενταώροφη πολυκατοικία, Μελέτη, Οδός Ολυμπίας, Τερψιθέα Γλυφάδα, Αττική
  • Διώροφη εξοχική μονοκατοικία, Μελέτη, Ερεσός, Μυτιλήνη
  • Διώροφη μονοκατοικία, (Οικοδομικός Συνεταιρισμός Δημ. Υπαλλήλων), Μελέτη – Κατασκευή, «Χαρβάτι», Παλλήνη, Αττική
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Αγ. Αλεξάνδρου και Λεωφ. Ποσειδώνος, Π. Φάληρο, Αθήνα
  • Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων μονοκατοικίας του ’50, Μελέτη, Οδός 25ης Μαρτίου, Φιλοθέη, Αθήνα

1997

  • Διαμόρφωση ιατρείου, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου, Μαρούσι, Αττική
  • Δύο ανεξάρτητες διώροφες μονοκατοικίες, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Βριλησσίων και Ασκληπιού, Π. Πεντέλη, Αττική
  • Εξοχική κατοικία, Μελέτη, Δημητσάνα, Αρκαδία, Πελοπόννησος
  • Διαμόρφωση δικηγορικού γραφείου, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Σόλωνος, Αθήνα

1998

  • Οικιστικό συγκρότημα με πισίνα, Μελέτη, Οδός Αγίας Παρασκευής, Άρεως και Αγίας Κυριακής, Κηφισιά, Αθήνα
  • Συνεδριακό κέντρο, Μελέτη, Ζάκυνθος

1999

  • Διαμόρφωση και ανακατασκευή ξενοδοχείου και bungalows για διαμονή νέων από το Βέλγιο (Fratelzon), Μελέτη – Κατασκευή, Καλαμάκι, Ίσθμια – Κόρινθος, Πελοπόννησος
  • Πενταώροφη πολυκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Ευκαλύπτων, Αγία Παρασκευή, Αττική
  • Προσθήκη Β’ ορόφου σε μονοκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Αφροδίτης, Βούλα, Αττική

2000

  • Διαμόρφωση γραφείων Chronos Shipping Co.Ltd, Μελέτη – Κατασκευή, Ακτή Μιαούλη, Πειραιάς
  • Ανακατασκευή παλιάς πέτρινης μονοκατοικίας, διαμόρφωση εσωτερικών χώρων και κήπου, Μελέτη – Κατασκευή, Παραλιακή οδός, Πόρτο Ράφτη, Αττική
  • Διαμόρφωση και αποκατάσταση από σεισμό του εργοστασίου SANTA-BALANOS, Μελέτη – Κατασκευή, Αχαρναί, Αττική
  • Συγκρότημα κατοικιών, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Διονύσου και Κανάρη, Κηφισιά, Αττική
  • Ανακατασκευή και αποκατάσταση από σεισμό παλιάς μονοκατοικίας (βλ. 1992), Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Παπαφλέσσα, Καστρί, Αττική
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Μέρλιν, Κολωνάκι, Αθήνα
  • Δύο ανεξάρτητες διώροφες μονοκατοικίες με πισίνα, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Θεμιστοκλέους, Ντράφι, Αττικής
  • Τετραώροφη πολυκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Νοταρά, Εξάρχεια, Αθήνα
  • Διαμόρφωση δύο διαμερισμάτων και κήπου, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Κορίνθου, Αστυνομικά, Ηλιούπολη, Αττική
  • Διαμόρφωση και ανακατασκευή διαμερίσματος, (από τα πρώτα “έξυπνα” σπίτια), Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Άτλαντος, Π. Φάληρο, Αθήνα
  • Τριώροφη πολυκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Πανδώρας, Γλυφάδα, Αττική
  • Επταώροφη πολυκατοικίας με PIlotis, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Φθιώτιδος, Αμπελόκηποι, Αθήνα

2001

  • Τριώροφη διπλοκατοικία, Μελέτη, Οδός Σπάρτης και Ζαλόγγου, Πανόραμα, Βούλα, Αττική
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη, Οδός Αρδηττού, Αθήνα
  • Εξαώροφο κτίριο γραφείων, Μελέτη, Οδός Βούρβαχη, Αθήνα
  • Δύο ανεξάρτητες διώροφες μονοκατοικίες με πισίνα, Μελέτη, Οδός Πεισιστράτου, Ντράφι, Δήμος Πικερμίου, Αττική
  • Διαμόρφωση διώροφου διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Καμελιών, Π. Ψυχικό, Αθήνα
  • Τετραώροφη πολυκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Δώρας Δ’ Ίστρια, Λυκαβηττός, Αθήνα
  • Εξοχική κατοικία, Προμελέτη, Βραχάτι Κορινθίας
  • Κατάστημα σιδηρών κατασκευών, Μελέτη, Οδός Αθηνών, Πειραιάς
  • Διαμόρφωση νεοκλασικού κτιρίου σε ξενοδοχείο, Μελέτη, Οδός Ακομινάτου, Αθήνα
  • Συγκρότημα κατοικιών, Μελέτη, Άγιος Θωμάς, Μαρούσι, Αττική
  • Τριώροφη πολυκατοικία με υπόγειο, Μελέτη, Οδός Κανάρη, Ν. Ερυθραία, Αττική

2002

  • Μικρά ενοικιαζόμενα τουριστικά διαμερίσματα, Μελέτη, Δρέπανο, Αργολίδας, Πελοπόννησος
  • Καφεστιατόριο – Κατάστημα αναψυχής (Flocafe), Μελέτη – Κατασκευή, Λεωφ. Ποσειδώνος και Χαράς, Παραλία Ν. Μάκρης, Αττική
  • Συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών (όπισθεν καφεστιατορίου), Μελέτη, Λεωφ. Ποσειδώνος και Χαράς, Παραλία Ν. Μάκρης, Αττική
  • Αναμόρφωση, ανακατασκευή και αποκατάσταση διπλοκατοικίας του ’50, Μελέτη – Κατασκευή, Στενιές, Άνδρος
  • Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων εστιατορίου «Επίκουρος», Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Αιολίας, Νέα Κηφισιά, Αττική
  • Μικρή κατοικία (βοηθητικό κτίσμα), Μελέτη – Κατασκευή, Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, Βουλιαγμένη, Αττική
  • Διαμόρφωση (γραφείου και δώματος) Chronos Shipping, Διαδοχικές αναμορφώσεις λόγω εργασιακών αλλαγών, Μελέτη – Κατασκευή, Ακτή Μιαούλη, Πειραιάς
  • Διώροφο κτίριο γραφείων – καταστημάτων, Μελέτη – Κατασκευή, Αγριά, Βόλος
  • Διώροφη μονοκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Κυψέλη, Αίγινα
  • Επταώροφη πολυκατοικία με Pilotis, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Αρκτίνου, Παγκράτι, Αθήνα
  • Δύο ανεξάρτητες διώροφες μονοκατοικίες, (βλ. 1986 – ίδιο οικόπεδο), Μελέτη, «Τσαλικάκι» Γαζίου, Ηράκλειο, Κρήτη
  • Μετατροπή κτιρίου από διαμερίσματα σε ξενοδοχείο, Μελέτη, Πλατεία Κουμουνδούρου, Αθήνα

2003

  • Πενταώροφο κτίριο γραφείων, Μελέτη, Παράδρομος Λεωφόρου Συγγρού, Αθήνα
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος σε πολυκατοικία του Κούλη Παναγιωτάκου (ο αρχιτέκτονας της Μπλε Πολυκατοικίας), Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Σαριπόλου περιοχή Μουσείου, Αθήνα
  • Επταώροφη πολυκατοικία με Pilotis, Μελέτη, Οδός Φωκίδος, Αμπελόκηποι, Αθήνα
  • Εξοχική κατοικία, Μελέτη, Ικαρία
  • Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων εστιατορίου «Επίκουρος», Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Μεταξά, Βούλα, Αττική
  • Διώροφη μονοκατοικία με Pilotis, Μελέτη, Οδός Πυθαγόρα, Άγιος Δημήτριος, Αττική
  • Τρεις διώροφες κατοικίες σε ενιαίο οικόπεδο, Μελέτη, Καλύβια, Θορικού, Αττική
  • Διαμόρφωση εστιατορίου De facto, Μελέτη, Παραλία Ν. Μάκρης, Αττική

2004

  • Διαμόρφωση διώροφης μονοκατοικίας, Μελέτη, Κάντζα, Αττική
  • Σχολή κινηματογράφου, Μελέτη, Λυγουριό Αργολίδος, Επίδαυρος, Πελοπόννησος
  • Τέσσερις πέτρινες τουριστικές κατοικίες, Μελέτη, Στούπα, Μάνη, Λακωνία, Πελοπόννησος
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Δραγούμη, Ιλίσια, Αθήνα
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Αστυδάμαντος, Παγκράτι, Αθήνα
  • Αισθητική διαμόρφωση και λειτουργική αναβάθμιση συγκροτήματος εστιατορίων και χώρων αναψυχής Eden Court, Μελέτη, Πρωταράς, Κύπρος

2005

  • Διώροφη μονοκατοικία, Μελέτη, Διόνυσος, Αττικής
  • Ανακατασκευή – διαμόρφωση παλαιάς κατοικίας του ’50, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Αγ. Γεωργίου, Χαλάνδρι, Αττική
  • Τριώροφη μονοκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Περιοχή νέου Ιπποδρόμου, Πόρτο Ράφτη, Αττική
  • Κέντρο αποκατάστασης ΑΜΕΑ και ανοικτό κολυμβητήριο, Μελέτη, Λεωφ. Βουλιαγμένης, Δάφνη, Αθήνα
  • Προσθήκη χώρου εισόδου και αναμόρφωση όψεων εργοστασίου Technocan, Μελέτη, Ελευσίνα, Αττική
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Ράλλη, Βούλα, Αττική
  • Ανακαίνιση ξενοδοχείου Olympic Palace (πλέον New Hotel), Προμελέτη, Οδός Φιλελλήνων, Αθήνα

2006

  • Δύο διώροφες μονοκατοικίες εντός ενιαίου οικοπέδου, Μελέτη, Λευκωσία, Κύπρος
  • Διαμόρφωση κομμωτηρίου, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Υψηλάντου, Κολωνάκι, Αθήνα
  • Διώροφη εξοχική μονοκατοικία σε κτήμα, Μελέτη – Κατασκευή, Τραγάνα, Δήμος Κηρέως, Πήλι Ευβοίας
  • Ξενοδοχείο και κατοικίες, Μελέτη, Διβαράτα, Κεφαλονιά

2007

  • Τριώροφη μονοκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Ν. Μάκρη, Αττική
  • Τριώροφη μονοκατοικία με πισίνα, Μελέτη, Διώνη, Πεντέλη, Αττική
  • Τριώροφη πολυκατοικία με Pilotis, Μελέτη, Μ. Αλεξάνδρου, Σπάτα, Αττική
  • Συγκρότημα κατοικιών, Προμελέτη, Σόφια, Βουλγαρία
  • Διαμόρφωση γραφείων TRAVELPLANET, Μελέτη – Κατασκευή, Λεωφ. Συγγρού, Αθήνα
  • Υπεραγορά τροφίμων LIDL, Προμελέτη, Ναύπλιο, Πελοπόννησος

2008

  • Διαμόρφωση διώροφου διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Φρειδερίκου Σμιθ, Ν. Κόσμος, Αθήνα
  • Διαμόρφωση μεζονέτας, Μελέτη, Τρίγωνο Φραγκοπούλου, Κηφισιά
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Αρδηττού, Στύλοι Ολ. Διός, Αθήνα
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Στενών Πόρτας, Αθήνα
  • Τριώροφη πολυκατοικία, Μελέτη, Ελληνικό, Αττική
  • Διαμόρφωση όψης ισογείου και εισόδου σε κτίριο γραφείων ιδιοκτησίας Ιδρύματος Ωνάση, Μελέτη – Κατασκευή, Λεωφ. Αμαλίας 12-14, Αθήνα
  • Διαμόρφωση γραφείων της εταιρείας MELI – Attiki, Προμελέτη, Περιστέρι, Αττική
  • Τριώροφη κατοικία, Μελέτη, οδός Αφροδίτης 14, Νέο Ηράκλειο, Αττική

2009

  • Διαμόρφωση δύο μεζονετών, Μελέτη – Κατασκευή, Γέρακας, Αττική
  • Κτίριο ιδιωτικού πολυϊατρείου, Μελέτη, Καπανδρίτι, Αττική
  • Λύκειο ανατολικά της Πάφου (σχολικό συγκρότημα), Μελέτη – Κατασκευή, Γεροσκήπου, Πάφος – Κύπρος
    Συνεργάτης ως τοπικός Αρχιτέκτονας: Χρήστος Παναγιωτίδης.
  • Διαμόρφωση – ανακατασκευή όψεων και εσωτερικών χώρων σε μονοκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Θρακομακεδόνες, Αττική
  • Διαμόρφωση αρχιτεκτονικού γραφείου, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Υψηλάντου, Κολωνάκι, Αθήνα

2010

  • Μελέτη εφαρμογής οίκου ευγηρίας Ιδρύματος Ωνάση, Κρέστενα, Νομός Ηλείας, Πελοπόννησος
  • Προσθήκη Β’ και Γ’ ορόφου σε μονοκατοικία (βλ. 1981), Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Γυθείου, Άνω Γλυφάδα, Αττική
  • Τριώροφη μονοκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή (ανολοκλήρωτη), Κρυονέρι (Αγ. Στέφανος), Αττική
  • Διαμόρφωση γραφείων εταιρείας auditors RSM, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Παραδείσου, Μαρούσι, Αττική

2011

  • Τριώροφη μονοκατοικία, Μελέτη, Οικισμός Νέας Αιολίδας, Διόνυσος, Αττική
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος και εξωτερικών χώρων, Μελέτη, Πόρτο Ράφτη, Αττική
  • Διαμόρφωση γραφείων σε πρόσθετο όροφο της εταιρείας TRAVELPLANET, Μελέτη, Λεωφ. Συγγρού, Αθήνα

2012

  • Αναμόρφωση μονοκατοικίας, Μελέτη – Κατασκευή, Ανθούσα, Αττική
  • Μικρή τριώροφη πολυκατοικία, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Άρεως, Βούλα, Αττική
  • Διαμόρφωση γραφείων ναυτιλιακής εταιρείας AKRON, Προμελέτη, Fujairah, Ντουμπάι, Η.Α.Ε.
  • Αναμόρφωση παλαιάς κατοικίας, Μελέτη, Κύμη, Εύβοια

2013

  • Διαμόρφωση τριώροφων γραφείων TRAVELPLANET, Μελέτη – Κατασκευή, Στοά Καλλιγά, Σύνταγμα, Αθήνα. Το κτίριο είναι έργο του αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Βουρέκα (ο ίδιος αρχιτέκτονας σχεδιάζει με τους Π. Βασιλειάδη και Σ. Στάικο και με συνεργάτη αρχιτέκτονα τον Α. Γεωργιάδη το ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας).
  • Κατοικία στη Μύκονο, συγκρότημα «Αλεομάνδρα», Μελέτη, Γλυφάδι, Μύκονος
  • Διαμόρφωση γραφείων TRAVELPLANET, Μελέτη, Βουκουρέστι, Ρουμανία

2014

  • Αναμόρφωση εξοχικής κατοικίας και προσθήκη ανεξάρτητου κτίσματος στο ίδιο οικόπεδο, Μελέτη – Κατασκευή, Σαρλάτα, Κεφαλονιάς
  • Διπλοκατοικία, Προμελέτη, Κοκκιναράς, Πολιτεία, Αττική
  • Εσωτερικές διαρρυθμίσεις μονοκατοικίας, Μελέτη, Οδός Ωρωπού, Εκάλη, Αττική

2015

  • Ανακαίνιση γραφείων Chronos Shipping, Μελέτη – Κατασκευή, Ακτή Μιαούλη, Πειραιάς

2016

  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Αριστίππου, Κολωνάκι, Αθήνα

2017

  • Ανακαίνιση προσφυγικής παλαιάς κατοικίας, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Παπαναστασίου, Μικρολίμανο – Καστέλλα, Πειραιάς
  • Κέντρο ημερήσιας φροντίδας και εκπαίδευσης για Α.Μ.Ε.Α. η «Ανοιχτή Αγκαλιά», Μελέτη – Υπό Κατασκευή, Οδός Κορωναίου και Αγίου Νικολάου, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Αττική. (Σε αναμονή έκδοσης της οικοδομικής άδειας του κτιρίου, που παραχωρεί ο Δήμος Αγ. Αναργύρων – Καματερού ούτως ώστε να αποκτήσουν αυτά τα παιδιά το δικό τους “σπίτι”.)

2018

  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Στησιχόρου, Αθήνα
    Η πολυκατοικία είναι έργο του αρχιτέκτονα Ρέννου Κουτσούρη.

2019

  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, Μελέτη – Κατασκευή, Οδός Ιασίου, Κολωνάκι, Αθήνα

2020

  • Ανακαίνιση γραφείων Chronos Shipping, Μελέτη – Κατασκευή, Ακτή Μιαούλη, Πειραιάς

2021

  • Ενεργειακή αναβάθμιση και εσωτερικές διαρρυθμίσεις μονοκατοικίας, Μελέτη – Υπό Κατασκευή, Οδός Γ. Σταύρου, Φιλοθέη, Αθήνα

2022

  • Εξοχική κατοικία, Υπό Μελέτη, Οικισμός Προφήτη Ηλία, Αιγινήτισσα, Αίγινα

2023

  • Ανακαίνιση διαμερίσματος της δεκαετίας του ’60, Μελέτη – Κατασκευή, οδός Ευφράνορος, Παγκράτι, Αθήνα.

2024

  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, οδός Σπετσών, Κυψέλη, Αθήνα.
  • Διαμόρφωση διαμερίσματος, οδός Πελοποννήσου, Αγ. Παρασκευή, Αττική.

 

Β. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

1980

  • Β’ Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το Μουσείο της Ακρόπολης -ενταγμένη στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο του Χρήστου Λεμπέση- Έπαινος
  •  Κλειστός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανέγερση ξενοδοχείου Four Seasons στον Φλοίσβο, στην απόληξη της λεωφόρου Συγγρού, με ανταλλαγή οικοπέδων με την Ριζάρειο Σχολή. Συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Αλέξανδρου Δόβα.

1983

  • Διαγωνισμός Αφίσας στο Συνέδριο για την Κατοικία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

1989

  • Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας – Έπαινος.

1998

  • Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων.

1999

  • Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου.

2000

  • Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το Δημαρχιακό Μέγαρο Χαλανδρίου – Έπαινος.

2001

  • Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το Δημαρχιακό Μέγαρο Αγ. Παρασκευής.

2002

  • Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το Συνεδριακό Κέντρο της Grafisoft στη Βουδαπέστη.

2002

  • Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τις Εφήμερες Κατασκευές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

2005

  • Παγκύπριος Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός για το Πάρκο της Ευρώπης στην Λευκωσία  –σε συνεργασία με τον γλύπτη-ακαδημαϊκό Γιάννη Παρμακέλη.

2006

  • Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, που διενήργησε η Γ.Ε.Κ., για Συγκρότημα Κατοικιών στο Μεταξουργείο. 

2009

  • Παγκύπριος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το Δημαρχείο Δερύνειας της Κύπρου.

2012

  • Διαγωνισμός Λογοτύπησης για το Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου (Μια ταυτότητα για το Θέατρο Απόλλων)

2016

  • Διεθνής Κλειστός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για Πολυώροφο Multi Functional κτίριο στην Accra της Γκάνας στην Αφρική -με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο SPARCH (Ρένα Σακελλαρίδου, Μόρφω Παπανικολάου).

2017

  • Διεθνής Κλειστός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για ένα μεγάλης έκτασης Amusement Park στην Accra της Γκάνας στην Αφρική -με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Tsolakis Architects- Α’ Βραβείο.

 

2020

  • Παγκύπριος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για Κοινωνική Κατοικία στη Λάρνακα της Κύπρου -σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Αλέξανδρο Χριστοφίνη και Σπύρο Μπίλια.

 

Το βίντεο περιέχει αντιπροσωπευτικά έργα του Γραφείου Apostolakos Architects.

 

 

 

Α. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 05.1996
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 19.12.1999
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 15.04.2006
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 17.12.2011
  • ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Κ, τ. 149, 09.04.2006
  • ΤΟ ΒΗΜΑ, 11.06.2000
  • Real Estate, 17.04.2004
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, τ. 22, Ιουλ. – Αυγ. 2000
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Τοπία εκμοντερνισμός, τ. 34/2000
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, τ. 46/2012, Μάϊος 2012
  • ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΥ + ΤΕΧΝΩΝ, τ. 18/1987, Δεκέμβριος 1987
  • ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΥ + ΤΕΧΝΩΝ, τ. 19/1988, Δεκέμβριος 1988
  • ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΥ + ΤΕΧΝΩΝ, τ. 23/1992, Ιανουάριος 1992
  • ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΥ + ΤΕΧΝΩΝ, τ.28/1997, Οκτώβριος 1997
  • ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΥ + ΤΕΧΝΩΝ, τ. 29/1998, Φεβρουάριος 1998
  • ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΥ + ΤΕΧΝΩΝ, τ. 31/2000, Ιανουάριος 2000
  • ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΥ + ΤΕΧΝΩΝ, τ. 36/2005, Φεβρουάριος 2005
  • ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΥ + ΤΕΧΝΩΝ, τ. 41/2010, Δεκέμβριος 2010
  • ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΥ + ΤΕΧΝΩΝ, τ. 43/2012, Ιανουάριος 2012
  • ΚΤΙΡΙΟ, τ. 96/1997, 1997
  • ΚΤΙΡΙΟ, τ. 131/2001, 2001
  • ΚΤΙΡΙΟ, τ. 163/2004, 2004
  • ΚΤΙΡΙΟ, τ. 4/2009, 2009
  • ΚΤΙΡΙΟ, τ. 6/2011, 2011
  • ΚΤΙΡΙΟ, τ. 6/2014, 2014
  • ΚΤΙΡΙΟ, 30 YEARS, τ.1-2/2016, 2016
  • ΚΤΙΡΙΟ, 1986-2016 30 Χρόνια – 50 Επιλεγμένα Κτίρια, τ. 6/2016, 2016
  • ΚΑΤΟΙΚΙΑ, τ. 31/1987, 1987
  • ΚΑΤΟΙΚΙΑ, τ. 3/1997, 1997
  • ΚΑΤΟΙΚΙΑ, τ. 68/1997, Μάρτιος 1997
  • ΚΑΤΟΙΚΙΑ, τ. 90/1999, 1999
  • Α3 – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, τ. 3/1996, 1996
  • BUILDING, τ. 8/1995, 1995
  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, τ. 32/1998, 1998
  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, τ. 35/1998, 1998
  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, τ. 100/2005, 2005
  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, τ. 104/2006, 2006
  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, (Αφιέρωμα), τ. 107/2006, 2006
  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, Εξώφυλλο, τ. 132/2008, 2008
  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, τ. 133/2008, Δεκέμβριος 2008
  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, Special Edition, τ. 150/2010, 2010
  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, τ. 158/2011, 2011
  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, τ. 183/2013, 2013
  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, 20 YEARS, τ. 200/2015, 2015
  • ΣΤΥΛ, τ. 12/1993, 1993
  • ΣΤΥΛ, τ. 1/1994, 1994
  • ΟΙΚΙΑ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, τ. 8/2001, 2001
  • ΟΙΚΙΑ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, τ. 42/2004, 2004
  • Hitech, τ. 76, Νοέμβριος 2002
  • Hitech, τ. Ετήσια έκδοση 2005, Δεκέμβριος 2004
  • Inside, τ. 16, Νοέμβριος 2003
  • Γυναίκα Μηχανικός, τ. 17, Μάρτιος 2005
  • Elle et Decoration, τ. 54, Ιανουάριος 2005
  • ΥΛΗ & ΚΤΙΡΙΟ, τ. 101, Απρίλιος 2014
  • OFFICE, 1997
  • OFFICE, 2004
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΤΙΡΙΟ, τ. 2/1997, 1997
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΤΙΡΙΟ, τ. 4/1999, 1999
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΤΙΡΙΟ, τ. 6/2001, 2001
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΤΙΡΙΟ, τ. 10/2005, 2005
  • H ανακάλυψη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στο Παρίσι, το Λονδίνο και την Aθήνα. Eικονικές και πραγματικές διαδρομές, Cd – rom, (Culture 2000), 2002
  • INARDES: Greek Interior Architects & Designers Guide, 2006
  • APARTMENTS, τ. 2007, 2007
  • APARTMENTS, τ. 2010, 2010
  • Σύγχρονες Πολυκατοικίες, Συλλεκτική Έκδοση, 2008
  • Η κατοικία στην Ελλάδα από τον 20ο – 21ο αιώνα, Κατάλογος έκθεσης, Ιανουάριος 2009
  • ΚΤΙΡΙΟ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, Ειδική Έκδοση, 2010
  • ΔΟΜΕΣ, Επετηρίδα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής – Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής (Β’ Τόμος), τ.101, Ιούλιος – Αύγουστος 2011
  • ΔΟΜΕΣ, Επετηρίδα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής – Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής, τ. 125Α, Ειδική Έκδοση, Σεπτέμβριος 2014
  • Greek Architects, Διαμόρφωση Γραφείων στο Σύνταγμα, 28 Απριλίου 2014
  • Greek Architects, Παρουσίαση Αρχιτεκτονικού Έργου, Αφιέρωμα Apostolakos Architects 5 Μαΐου 2014
  • Ύλη & Κτίριο, τ. 3/1997, 1997
  • Inside the best, τ. 1/2001, 2001
  • Home mag, τ. 10/2008, 2008

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ

  • Buerger Stephan, Πανέτσος Γεώργιος Α, Κατσώτα Δήμητρα, (2007), 102 X ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ, ΔΟΜΕΣ: Αθήνα
  • Γιακουμακάτος Αντρέας (2009), Η Αρχιτεκτονική και η Κριτική, ΝΕΦΕΛΗ
  • Γιακουμακάτος Αντρέας (2009), Ιστορία της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής – 20ος αιώνας, ΝΕΦΕΛΗ
  • Γκιόκα Αθηνά, Νικολαρεϊζη Ιωάννα (2015), Αίγινα – Σπίτια και Άνθρωποι, Εκδόσεις Άτων
  • Δουμάνης Ορέστης (2005), «Σύγχρονη Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα», στο Αρχιτεκτονικά Θέματα, Αθήνα
  • Κονταράτος Σάββας, Wang Wilfried (1999), Greece: 20th-Century Architecture, Institute of Architecture Athens, Deutsches Architekturmuseum, Prestel: Μόναχο
  • Κονταρίνη Νεφέλη (2022), Μια πρωτογενής έννοια. Μια πορεία με σκέψη και αμφισβήτηση, Θεμέλιο: Αθήνα
  • Οικονόμου – Κωνσταντίνου Βάντα (2017), Γιώργος Αρβανιτάκης ο καλλιτέχνης, ο παιδαγωγός, ο άνθρωπος, Αφή: Λευκωσία, Κύπρος
  • Φιλιππίδης Δημήτρης (2001), Μοντέρνα Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα, Μέλισσα: Αθήνα
  • ΕΔΕΜ (2008), Επάγγελμα: Γυναίκα Μηχανικός, Εκδόσεις ΕΔΕΜ: Αθήνα
  • Συλλογικό Έργο (2000), 3η Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας: Πάτρα
  • Συλλογικό Έργο (2001), Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2000, Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής: Αθήνα
  • Συλλογικό Έργο (2001), Αρχιτεκτονικό Έργο στην Ελλάδα, ΚΤΙΡΙΟ – Επιλογή στη Δόμηση
  • Συλλογικό Έργο (2003), 4η Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου. Παράλιες ζώνες και αστικά συμβάντα, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας: Πάτρα
  • Συλλογικό Έργο (2004), Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2004, Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής: Αθήνα
  • Συλλογικό Έργο (2005), Βραβεία Αρχιτεκτονικού Έργου, ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ
  • Συλλογικό Έργο (2006), 5η Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου. Η αρχιτεκτονική ως πολιτισμική αξία και δράση, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας: Πάτρα
  • Συλλογικό Έργο (2006), 10η Διεθνής Έκθεση Αρχιτεκτονικής, Μπιενάλε Βενετίας. Πόλεις, Αρχιτεκτονική και Κοινωνία. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΜΙΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΗ ΠΟΛΗ, Futura: Βενετία
  • Συλλογικό Έργο (2006), Who is Who στην Ελλάδα, στο Εγκυκλοπαίδειες Προσωπικοτήτων ΑΕ, Ζυρίχη
  • Συλλογικό Έργο (2008), Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2008, Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής: Αθήνα
  • Συλλογικό Έργο (2013), Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2013, Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής: Αθήνα
  • Συλλογικό Έργο (2016), ΚΤΙΡΙΟ, Μια ιστορία 30 χρόνων στο χώρο των κατασκευών, ΚΤΙΡΙΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι.Κ.Ε. Α’ Έκδοση: Αθήνα
  • Συλλογικό Έργο (2017), Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2017, Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής: Αθήνα
  • Συλλογικό Έργο (2019), Who is Who στην Ελλάδα, στο Εγκυκλοπαίδειες Προσωπικοτήτων ΑΕ, Ζυρίχη
  • Συλλογικό Έργο (2021), Αθήνα, Διακόσια Χρόνια – Διακόσια Κτίρια, GRAD REVIEW

 

 

Β. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

  • «Η Αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα στην Ελλάδα»

07.1999 – 17.10.1999, Φρανκφούρτη

11.1999 – 19.12.1999, Θεσσαλονίκη

02.2000-10.04.2000,  Παρίσι

05.2000-02.07.2000,  Αθήνα

12.2000-19.12.2000, Κύπρος

05.2001-04.06.2001, Ρώμη

03.2002-14.04.2002,  Άγκυρα

04.2000-18.05.2002, Κωνσταντινούπολη

07.2002-08.09.2002,  Κρήτη, Χανιά

 

  • Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2000

03.2008-27.03.2001, Αθήνα

06.2001-27.06.2001, Θεσσαλονίκη

09.2002-10.10.2002, Μυτιλήνη

  • Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2004, 03.2005-27.03.2005,  Αθήνα,
  • Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2008, 04.2009-07.06.2009, Αθήνα
  • Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2013, 12.2013-26.01.2014, Αθήνα
  • Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2017, 09.2017-19.11.2017,  Αθήνα

 

  • 3η Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου, 06.2000-25.06.2000, Πάτρα
  • 4η Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου, Νοέμβριος 2003 Πάτρα και 04.2004-29.05.2004 Θεσσαλονίκη
  • 5η Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου, Νοέμβριος 2006, Πάτρα     

 

  • «Εφήμερες Κατασκευές στην πόλη της Αθήνας – Ολυμπιακοί Αγώνες 2004»,

01.2003-28.02.2003, Αθήνα

09.2003-13.09.2003, Κύπρος

06.2004-24.07.2004, Ηράκλειο Κρήτης

 

  •  «Athens-scape: The 2004 Olympics and the Metabolism of the city – Ephemeral Disruptions», 04.2003-24.05.2003, Riba Gallery, London

 

  • «Diverse City Architect», 11.2004-28.01.2005,  Δουβλίνο

 

  • 10η Διεθνής Έκθεση Αρχιτεκτονικής, Μπιενάλε Βενετίας, ελληνική συμμετοχή, «Πόλεις, Αρχιτεκτονική και Κοινωνία, Αιγαίο: μια διάσπαρτη πόλη»,

Σεπτέμβριος 2006,  Βενετία

Αύγουστος 2007, Λονδίνο

 

  • Πρόγραμμα EU-Japan «On: The Modern and the Contemporary in European and Japanese Culture», 12.2006-22.12.2006, Τόκιο

 

  • Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός ΓΕΚ ΑΕ και ΔΟΜΕΣ. Συγκρότημα κατοικιών στο Μεταξουργείο, 09.2006-01.10.2006, Αθήνα

 

  • “Το Επιστημονικό Έργο των Γυναικών Μηχανικών”, 29 – 31 Μαρτίου 2008,  Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, διοργάνωση ΕΔΕΜ, ΤΕΕ, Δήμος Αθηναίων. 

Συμμετείχα εκτός από την έκθεση και στην οργανωτική επιτροπή. Εκείνο το διάστημα και μέχρι το 2016 διατελούσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΜ.

 

  •  «Η Κατοικία στην Ελλάδα από τον 20ό στον 21ο αιώνα», Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής

Ιανουάριος 2009,  Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς, Αθήνα

Ιούλιος 2009, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη      

 

  •  11ο Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Συνέδριο, Μάρτιος 2011, Ζάππειο, Αθήνα                

 

  • Design Lab, Πανόραμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ 2011,

05.2011-09.05.2011, Γκάζι, Αθήνα     

05.2011-06.06.2011, Δημαρχιακό Μέγαρο, Θεσσαλονίκη                                                                                                                    

  • Design Lab, Πανόραμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ 2014, 04.2014-28.04.2014, Γκάζι, Αθήνα     

 

  • Έκθεση Ζωγραφικής ΕΔΕΜ, 03.2015-10.03.2015,  Γκαλερί Art Estate Χαλάνδρι, Αθήνα               

 

  • «Οι Μηχανικοί δημιουργούν ζωγραφίζοντας» , ΤΕΕ, 11.2017-30.11.2017, Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», Μαρούσι, Αθήνα

 

  • Biennale Νέων Αρχιτεκτόνων,

09.2018-25.11.2018,  ΚΑΜ, Χανιά

02.2019-07.03.2019, Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς, Αθήνα

 

 

  • «Αθήνα, διακόσια χρόνια, διακόσια κτίρια» ΚΠΝΙΣΝ, Δεκέμβριος 2021, Αθήνα

 

 

 

Γ. ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Στις 23 Μαρτίου 2009, οργανώθηκε κύκλος ομιλιών για το ΤΕΕ με θέμα τα αρχιτεκτονικά έργα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Γενικό θέμα ομιλιών: Σύγχρονη κατοικία στην Ελλάδα.

Θέμα της ομιλίας μου: “Σε αναζήτηση ποιότητας στην κατοικία”.

Οι ομιλίες έλαβαν χώρα στην κεντρική αίθουσα του ΤΕΕ, στα τότε γραφεία στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

 

  • Στις 8 Μαρτίου 2017, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα των Γυναικών, η ΕΔΕΜ διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: “Επαγγελματικές πορείες Γυναικών Μηχανικών – Αισιοδοξία στην κρίση”, στο αμφιθέατρο Πολυμέσων της βιβλιοθήκης του ΕΜΠ.

 

  • Στις 9 Μαρτίου 2018, ομιλία στο Public του Συντάγματος για την ημέρα της γυναίκας.

 

  • Στις 14 Μαρτίου 2019, επίσης για την ημέρα της γυναίκας, πραγματοποίησα ομιλία στην “Ανοιχτή Αγκαλιά” (Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ).

 

  • Στις 22 Μαΐου 2018,ομιλία στον Ροταριανό όμιλο Αθηνών στο συγκρότημα της Αίγλης του Ζαππείου με θέμα: “Γυναίκα και Αρχιτεκτονική, Γυναίκα και Ρόταρυ”.

 

  • Στις 8 Δεκεμβρίου 2020, διαδικτυακή ομιλία -λόγω  πανδημίας- στον Ροτοριανό όμιλο Ν. Μάκρης με θέμα: “Ο κοινωνικός ρόλος της Αρχιτεκτονικής και πώς η καλή Αρχιτεκτονική δημιουργεί υπεραξία”.

 

 

Δ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

  • Τον Απρίλιο του 2006 δώσαμε, με τον σύζυγό μου, μια συνέντευξη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Ρηγόπουλο για το “Κ” της Καθημερινής.

 

 

 

  • Την ίδια χρονιά (2014) έγινε η εκπομπή Αρχιτεκτονικές Συνομιλίες που οργάνωσε το e-περιοδικό “Greek Architects” με αφορμή την εκδήλωση Open House στην Αθήνα. Πρόκειται για μια συζήτηση για τον συγκεκριμένο θεσμό του συζύγου μου Γ. Αποστολάκου με τους Α. Γιακουμακάτο, Ρ. Δούμα, Α. Κότση και Χ. Ρομποτή.

 

 

  • Τον Μάιο του 2015 δώσαμε μια συνέντευξη στην αρχαιολόγο Ειρήνη Γρατσία της Monumenta.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΡΓΩΝ