ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981      |      ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
taytothta
ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΤΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ1949 -
Α.Μ. ΤΕΕ   17468

ΣΠΟΥΔΕΣ

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων, Σχολή Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) 1967 - 1972

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Ελεύθερο Επάγγελμα, 1972 – 1980 και εν μέρει έως Σεπτέμβριο 1985

Υπηρεσία σε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο Τομέα, 1980 – 2008

Συνταξιοδότηση, 2008

Βιβλία της Ελένη Μπούτου - Λεμπέση

Η Ελένη Μπούτου – Λεμπέση, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1949.

 

Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Ηράκλειο και στην Αθήνα και στη συνέχεια σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ από την οποία αποφοίτησε το 1972.

Στη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε σε ιδιωτικά γραφεία και συμμετείχε σε 2 Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς.

 

Από το 1972 ως τον Ιούνιο του 1980 και εν μέρει μέχρι το Σεπτέμβριο του 1985 (που μονιμοποιήθηκε στο Δημόσιο) άσκησε Ελεύθερο επάγγελμα, για Μελέτη & επίβλεψη μεγάλου αριθμού ιδιωτικών έργων, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε προτάσεις αρχιτεκτονικών μελετών των Μηχανικών της οικογένειάς της (κυρίως του συζύγου της).

Από το 1980 εργάστηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, με συμβάσεις ιδιωτικού έργου, ενώ το 1985 μονιμοποιήθηκε. Εργάστηκε στον Δημόσιο Τομέα 28 χρόνια, μέχρι τη συνταξιοδότησή της το 2008, και τα 13 από αυτά κατείχε θέσεις ευθύνης (Διευθύντρια και τμηματάρχης στο ΥΠΕΧΩΔΕ και σε πολεοδομίες).

Έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Οργάνωσης των Υπηρεσιών, Νομιμότητας Διοικητικής Δράσης, Κωδικοποίησης Πολεοδομικής Νομοθεσίας, Υλοποίησης Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού και θεμάτων Περιβάλλοντος καθώς και Διδακτική εμπειρία στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Συμμετείχε σε σχετικές επιστημονικές και διοικητικές επιτροπές και συμβούλια ως μέλος ή πρόεδρος και έδωσε πολλές ομιλίες και διαλέξεις. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη συγγραφή Βιβλίων για την Πολεοδομική Νομοθεσία, τις Χρήσεις κτιρίων, το ΓΟΚ΄ 85 και το ΝΟΚ, στα οποία, εκτός από εμπεριστατωμένη κωδικοποίηση, ανέπτυξε και σημαντικές ερμηνείες της Νομοθεσίας.

Υπήρξε αιρετό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΤΕΕ, και επί 3ετία Αντιπρόεδρος & Πρόεδρος του ενός τμήματος του Πειθαρχικού (1990-2002). Ήταν επίσης μέλος του Δ.Σ. ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και επί 9μηνο Ειδικός Γραμματέας και μέλος της Αντιπροσωπείας ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Μηχανικών- Πανελλήνια Ένωση).

 

Η Ελένη Μπούτου – Λεμπέση, είναι Παντρεμένη με τον Πολιτικό Μηχανικό Αθανάσιο Λεμπέση από το 1978. Έχουν τρία παιδιά. Τον Σωτήρη Λεμπέση Τοπογράφο Μηχανικό, τη Δέσποινα Λεμπέση Αρχιτέκτονα Εσωτερικών χώρων και τον Γιάννη Λεμπέση Πολιτικό Μηχανικό, και δύο εγγόνια, τον Χρήστο και τον Θανάση.

 

 

 

* Το υλικό της ανάρτησης έχει παραχωρηθεί στο Αρχείο από την ίδια τη βιογραφούμενη -την οποία και ευχαριστούμε πολύ- τo καλοκαίρι του 2022. Ακόμα η ίδια η βιογραφούμενη είχε την τελική θεώρηση των κειμένων της ανάρτησης.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Η Ελένη Μπούτου – Λεμπέση, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1949.

Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Ηράκλειο και στην Αθήνα.

Είναι παντρεμένη με τον Πολιτικό Μηχανικό Αθανάσιο Λεμπέση από το 1978.

Έχουν τρία παιδιά. Τον Σωτήρη Λεμπέση Τοπογράφο Μηχανικό, τη Δέσποινα Λεμπέση Αρχιτέκτονα Εσωτερικών χώρων και τον Γιάννη Λεμπέση Πολιτικό Μηχανικό, και δύο εγγόνια, τον Χρήστο και τον Θανάση.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ

Το 1961 ο αείμνηστος Π.Μ. Βουλγαράκης, φίλος του παππού της, της χάρισε ένα τεύχος του περιοδικού ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ και έκτοτε είχε το στόχο να σπουδάσει Αρχιτέκτονας.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ το 1972.

Η Διπλωματική της Εργασία, το 1972 – έγινε στην έδρα του καθηγητή Κυπριανού Μπίρη, υπό την καθοδήγηση του επιμελητή Ν. Καλογερά.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 

Ήδη από τα φοιτητικά χρόνια εργάσθηκε σε ιδιωτικά γραφεία και συμμετείχε σε 2 Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς (για το Δημαρχείο του Δήμου Ταύρου και για την Πλατεία των Σπετσών).

Από το 1972 ως τον Ιούνιο του 1980 και εν μέρει μέχρι το Σεπτέμβριο του 1985 (που μονιμοποιήθηκε στο Δημόσιο) άσκησε ελεύθερο επάγγελμα, για μελέτη & επίβλεψη μεγάλου αριθμού ιδιωτικών έργων. Στη συνέχεια συμμετείχε σε προτάσεις αρχιτεκτονικών μελετών των Μηχανικών της οικογένειάς της (κυρίως του συζύγου της).

Το 1980 διορίστηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Αρχικά, με συμβάσεις ιδιωτικού έργου μέχρι το Σεπτέμβριο του 1985 που έγινε ο διορισμός. Υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης για 13 έτη.

Παρακολούθησε σεμινάρια 615 ωρών στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔ) για θέματα Νομιμότητας Διοικητικής Δράσης, Διοίκησης, Οργάνωσης, Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος, και Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Έτσι από την εργασιακή εμπειρία και τη συμμετοχή σε σεμινάρια απέκτησε:

α. Διοικητική εμπειρία: από τη Μακρόχρονη εμπειρία στο Δημόσιο (28 χρόνια), εκ των οποίων 13 χρόνια σε θέσεις ευθύνης (Διευθύντρια και τμηματάρχης στο ΥΠΕΧΩΔΕ και σε πολεοδομίες). Είχε σημαντικό έργο σε θέματα οργάνωσης των υπηρεσιών και υλοποίησης του πολεοδομικού σχεδιασμού (όπως κωδικοποίηση της πολεοδομικής νομοθεσίας, μηχανοργάνωση πολεοδομικών υπηρεσιών, κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στα παραλιακά της Γλυφάδας, και άλλες προτάσεις-μελέτες).

β. Εμπειρία σε θέματα κωδικοποίησης της πολεοδομικής νομοθεσίας και των διαδικασιών εφαρμογής της: σε συνδυασμό με τις ισχύουσες Διοικητικές Διαδικασίες, και ιδιαίτερη ενασχόληση με την κωδικοποίηση της Πολεοδομικής Νομοθεσίας, ως μέλος της Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του ΥΠΕΧΩΔΕ για την Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας με το σύστημα των Κωδίκων- Απ. Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ 20956/1-10-02 ΦΕΚ1320 Β΄, και επίσης για την απλούστευση των σχετικών διαδικασιών και την οργάνωση λειτουργίας των πολεοδομικών υπηρεσιών, ως μέλος της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης του ΥΠΕΣΔΔΑ (έτη 2000 & 2001).

γ. Εμπειρία σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού, ως πρόεδρος της ΕΠΑ στην Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Αττικής για 2 και πλέον χρόνια, και μέλος της Επιτροπής που διενήργησε τον Αστικό Αναδασμό του Συνεταιρισμού Καφεπωλών στην περιοχή Αίγλη Γλυφάδας (τον πρώτο που έγινε στην Ελλάδα), Πρόεδρος του ΝΣΧΟΠ με αντικείμενο τροποποιήσεις σχεδίων και Διευθύντρια της Δ/νσης σχεδιασμού και εφαρμογών της Νομαρχίας Αθηνών, κά. 

δ. Διδακτική εμπειρία

Είχε συνδικαλιστική παρουσία ως:

  • 1990 ως 2002 αιρετό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΤΕΕ, και επί 3ετία Αντιπρόεδρος & Πρόεδρος του ενός τμήματος του Πειθαρχικού.

 

  • μέλος του Δ.Σ. ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και επί 9μηνο Ειδικός Γραμματέας και μέλος της Αντιπροσωπείας ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Μηχανικών- Πανελλήνια Ένωση).
  • μέλος επιτροπών και ομιλήτρια σε διοργανώσεις του ΤΕΕ & του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Συνταξιοδοτήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο τέλος του 2007.

Έκτοτε συνέχισε να παρακολουθεί την εξέλιξη και τις τροποποιήσεις της Πολεοδομικής Νομοθεσίας.

Στη συνέχεια παρατίθεται άρθρο της Ελένης Μπούτου Λεμπέση Αρχιτεκτονική χωρίς Αρχιτέκτονες

 

* Το υλικό της ανάρτησης έχει παραχωρηθεί στο Αρχείο από την ίδια τη βιογραφούμενη -την οποία και ευχαριστούμε πολύ- τo καλοκαίρι του 2022. Ακόμα η ίδια η βιογραφούμενη είχε την τελική θεώρηση των κειμένων της ανάρτησης.

 

Α:  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

 

 

ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

 

Διετέλεσε επί σειρά ετών στις εξής θέσεις ευθύνης:

2003-2005

  • Διευθύντρια της Διεύθυνσης ΔΟΚΚ ΥΠΕΧΩΔΕ

 

1999-2003

  • Τμηματάρχης Οικοδομικών Κανονισμών στη Διεύθυνση ΔΟΚΚ ΥΠΕΧΩΔΕ

 

1993-1999

  • Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Αργυρούπολης.

 

1998

  • Διευθύντρια της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Εφαρμογών Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Αθηνών.

 

1991-1993

  • Πρόεδρος ΕΠΑ στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Αττικής.

 

1989-1991

  • Τμηματάρχης αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά.

Οκτώβριος 1980 έως 20-5-1989

 

  • Έλεγχος οικοδομικών αδειών στην Δ/νση Πολεοδομίας Πειραιά και για μικρό  διάστημα (8 μήνες) στο τμήμα τακτοποιήσεων.

Απρίλιος-Οκτώβριος 1980

 

  • Διεύθυνση Γ3 ΥΠΕΧΩΔΕ με αντικείμενο την προετοιμασία εισηγήσεων στο Συμβούλιο Δημοσίων έργων για θέματα τροποποιήσεων, επεκτάσεων, αναθεωρήσεων κλπ.,(πολεοδομικών μελετών).

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

Συμμετείχε σε πολλές Επιτροπές και Συμβούλια, και κυρίως:

 

2002-2005

  • μέλος της Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του ΥΠΕΧΩΔΕ για την Κωδικοποίηση της Πολεοδομικής Νομοθεσίας με το σύστημα των Κωδίκων.

 

2003-2004

  • μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης και σύνταξης προδιαγραφών για την υποστήριξη των έργων της ΚτΠ ΑΕ «Ηλεκτρονική Πολεοδομία», «Κεντρική Βάση Γενικής Νομοθεσίας» & «Σύστημα Ηλεκτρονικής παρακολούθησης και αυτόματης διαχείρισης των πληροφοριών και των εργασιών των Πολεοδομικών Υπηρεσιών».

 

2002-2005

  • αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων – Τμήμα Μελετών

 

2000-2001

  • μέλος της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης του ΥΠΕΣΔΔΑ για απλούστευση των διαδικασιών και στη συνέχεια Πρόεδρος του Τομέα Πολεοδομικών Υπηρεσιών.

 

2000-2001

  • μέλος επιτροπής της ΓΓΔΕ ΥΠΕΧΩΔΕ για την σύνταξη σχεδίων ΠΔ για το Μητρώο κατασκευαστών ιδιωτικών οικοδομικών έργων και τον Κώδικα κατασκευών.

 

11-5-1993 έως και 9-4-1999

  • Πρόεδρος ΕΠΑΕ και Ν.ΣΧΟΠ. (Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου & Νομαρχιακό Συμβούλιο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στην Πολεοδομία Νότιου Τομέα – Πολεοδομία Αργυρύπολης – για 6 Δήμους Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Π. Φαλήρου, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας & Μοσχάτου)

 

1-1-85 έως 31-12-89

  • Πρόεδρος της ΕΠΑΕ (Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου) της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Πειραιά, με αντικείμενο ελέγχου μεγάλο αριθμό αστικών περιοχών (όπως για το Ιστορικό κέντρο Πειραιά, τη Ν. Σμύρνη και όλους τους παραλιακούς Δήμους από Πέραμα μέχρι και Βάρη), όπως και για τους παραδοσιακούς οικισμούς Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών και Κυθήρων.

Υπήρξε μέλος επιτροπών και ομιλήτρια σε διοργανώσεις του ΤΕΕ & του ΥΠΕΧΩΔΕ, (1998- ΠΔ 84/84, 1999-παραγωγή ιδιωτικών έργων)

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

(Αναφέρεται συνοπτικά η άσκηση επιμορφωτικού έργου):

Ως πιστοποιημένη Εισηγήτρια, ενταγμένη στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΚΔΔ, συμμετείχε επί σειρά ετών σε Σεμινάρια, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔ) που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ), για Μηχανικούς υπαλλήλους Δημοσίων Υπηρεσιών, για θέματα Πολεοδομικής Νομοθεσίας, Έκδοσης Αδειών, Εντός & Εκτός σχεδίου δόμηση, Αυθαιρέτων, Χρήσεων γης & Χρήσεων κτιρίων, Μεταβατικές διατάξεις, ΓΠΣ & ΣΧΟΟΑΠ (Διδακτική εμπειρία άνω των 3.060 ωρών διδασκαλίας συνολικά μέχρι 23-6-2022).

Επίσης δίδαξε σε σεμινάρια για νέους Μηχανικούς και για Ελεύθερους επαγγελματίες, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης και Εκπαίδευσης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ) καθώς και σε Σεμινάρια και Ημερίδες που διοργάνωσαν το ΤΕΕ & τα περιφερειακά Επιμελητήρια και σύλλογοι Μηχανικών, σε πάρα πολλές πόλεις και νησιά της Ελλάδας, καθώς και σε Διαδικτυακά Σεμινάρια. Επίσης συνέταξε σχετικές σημειώσεις  για τα ως άνω Σεμινάρια. 

 

ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

  • Κατεδαφίσεις αυθαίρετων κέντρων διασκέδασης στην παραλιακή ζώνη της Αττικής (Οκτώβριος 1994 & Φεβρουάριος 1998) -(μεγάλος αριθμός δημοσιευμάτων και προβολή στα ΜΜΕ λόγω της έκτασης και της δυσκολίας του έργου).
  • Οργάνωση και προώθηση της σύνταξης, εγκατάστασης και εφαρμογής πιλοτικού προγράμματος Μηχανογράφησης στην Πολεοδομία Αργυρούπολης (για πρώτη φορά σε πολεοδομική υπηρεσία), για την συσχέτιση των διαδικασιών της Υπηρεσίας και λειτουργία ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου από το 1995 και πλήρης εφαρμογή από 17-11-97- σχετ. έγγραφο 1282/14-2-02.
  • Αυτοψίες στα σεισμόπληκτα της Αττικής το 1999, για λογαριασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ.
  • Παρακολούθηση μεγάλου αριθμού επιστημονικών Συνεδρίων και συμμετοχή με παρεμβάσεις (Συνέδριο για την Χάρτα των Αθηνών, Συμπόσιο για τους Ολυμπ. Αγώνες, 3ο συνέδριο ΕΝΑΕ, Διεθνές ερευνητικό συνέδριο για την πολεοδομική εργοδιοίκηση, Ημερίδα για την αειφόρο οικιστική ανάπτυξη, Συνέδριο ΕΜΠ για την έρευνα και τεχνολογία, Συνέδριο ένα όραμα για την Αθήνα, 10ο πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό συνέδριο, κ.λ.π.).
  • Συμμετοχή σε Υπηρεσιακές συσκέψεις για διάφορα θέματα αρμοδιότητας της Νομαρχίας Αθηνών (με την Νομ. Επιτροπή Μεταφορών για τις χρήσεις βαφείων –φανοποιείων -συνεργείων, με φορείς και Δήμους για την παραλιακή ζώνη).
  • Συμμετοχή σε Υπηρεσιακές συσκέψεις για διάφορα θέματα αρμοδιότητας της Δ/νσης ΟΚΚ ΥΠΕΧΩΔΕ (και από 1995 ως 1999 της Νομαρχίας Αθηνών) [πχ τροποποιήσεις ΓΟΚ, σχέδιο για την ΜΣΔ, ΠΔ για τα σεισμόπληκτα της Αττικής, ρυθμίσεις για τα Ολυμπιακά έργα και τις επιγραφές και διαφημίσεις, ρυθμίσεις για το νέο τρόπο έκδοσης αδειών, τα πρόστιμα αυθαιρέτων και πολλά άλλα].

 

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

 

Παράλληλα με την υπόλοιπη δραστηριότητα στον δημόσιο τομέα, ασχολήθηκε με τη συγγραφή Βιβλίων για την Πολεοδομική Νομοθεσία, τις Χρήσεις κτιρίων, το ΓΟΚ΄85 και το ΝΟΚ, στα οποία, εκτός από εμπεριστατωμένη κωδικοποίηση, ανέπτυξε και σημαντικές ερμηνείες της Νομοθεσίας (δες δημοσιεύσεις).

 

Β:  ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

 

Κατά την περίοδο 1972 έως 1985 άσκησε Ελεύθερο επάγγελμα για αρκετά έργα και στη συνέχεια συμμετείχε σε προτάσεις αρχιτεκτονικών μελετών των Μηχανικών της οικογένειάς της (κυρίως του συζύγου της).

 

Άδειες, Μελέτες & Επιβλέψεις

 

1972

  • Επταώροφη Πολυκατοικία Κουντουρώτου 86 Γιαννάκη Χ. Πειραιάς.

 

1973

  • Διώροφη Κατοικία Γιαλίδη Ι. Αναγνωστοπούλου & Σηστού Αμφιάλη.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Κατσούλη – Δεβετζόγλου Λυκούργου 70 Αγ. Βαρβάρα.

 

1974

  • Προσθήκη Β΄ ορόφου Σμύρνης 73 Νίκαια Αλατσατιανός.
  • Προσθήκη Α΄& Β΄ ορόφου Βελισσάριος, Γούναρη Τερψιθέα Γλυφάδας.
  • Τετραώροφο Κτίριο Μποτονάκης Αισχύλου & Κρόνου Νίκαια.

 

1975

  • Διώροφη Μονοκατοικία Κατσούλη Άννα Μουτσοπούλου 114 Καμίνια Πειραιά.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Ξυδούς Λαρίσσης 36 Κορυδαλλός.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία. Γεωργιτσάκης & Γαϊτάνης Μεσσολογγίου 8.
  • Πενταώροφη Πολυκατοικία. Δεβετζόγλου & Χρονοπούλου Ραβενέ 39 Περιστέρι.
  • Διώροφη Μονοκατοικία Άγγ. Ζαγάρη Κολοκοτρώνη 12 Μαραθώνας.

1976

  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γρούβα & Γαϊτάνης Πλ. Ηρώων Μυρσίνης 72 & Κνωσσού Νίκαια.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Ξυδούς Ευάγγ. & Σια Σπάρτης & Βιτωλίων Πειραιάς.
  • Εξαώροφη Πολυκατοικία Δεβετζόγλου Α. & Κατσούλη Μ. Τσακάλωφ 17 Πειραιάς.
  • Πενταώροφη Πολυκατοικία Γαϊτάνης Ακτή Θεμιστοκλέους & Ραγκαβή Πειραιάς.

 

1977

  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γεωργιτσάκης Κ. Νικομήδειας & Τηλεμάχου.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γαϊτάνης – Περιμένης Λεωφ. Αθηνών 118 Νίκαια.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γαϊτάνης Δ. Τριών Ναυάρχων 3 Νίκαια.
  • Τριώροφη Μονοκατοικία Θαλασσινού Ιωαν. & Αικατ. Θεσσαλονίκης Αθήνα.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γεωργιτσάκης Δ. & Σια 28ης Οκτωβρίου 29 Κορυδαλλός.

 

1978

  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γαϊτάνης – Περιμένης Λεωφ. Αθηνών 97 & Ζάππα.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γαϊτάνης Δ. Λεωφ. Αθηνών 107.
  • Εξαώροφη Πολυκατοικία Γαϊτάνης Δ. Χατζάρα 8-10 Πειραιάς.
  • Εξαώροφη Πολυκατοικία Δεβετζόγλου Α. & Κατσούλη Μ. Τσακάλωφ 19-21 Πειραιάς.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γαϊτάνης Δ. Ηφαίστου 75 Νίκαια.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γεωργιτσάκης Κ. & Σια Αβέρωφ 84 Κορυδαλλός.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γεωργιτσάκης Κ. Αγ. Γεωργίου 81 Κορυδαλλός.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γκριτζάπης ΟΕ Παπακυριαζή 27 Κορυδαλλός.
  • Πενταώροφη πολυκατοικία Γαϊτάνη Δ. Καλλικρατίδα 90-92 Πειραιάς.

 

1979

  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γαϊτάνη Δημοσθ. Ροδοπόλεως 28-30 Νίκαια.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γρούβα Μοσκοφίδη Γαϊτάνη Χατζάρα 4 Πειραιάς.
  • Εξαώροφη Πολυκατοικία Δεβετζόγλου Α. & Κατσούλη Μ. Θεάτρου 136 Πειραιάς.
  • Εξαώροφη Πολυκατοικία Δεβετζόγλου Α. & Κατσούλη Μ. Τσακάλωφ 18-20 Πειραιάς.
  • Εξαώροφη Πολυκατοικία Γεωργιτσάκη Δημ. Καψάλη & Ξενοφώντος 82 Νίκαια.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γκριτζάπη Κ. Βουρνόβα 58 Νίκαια.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Ξυδούς Ευάγγ. Λεωφ. Σαλαμίνος 12-14 Αμφιάλη.
  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γεωργιτσάκης Κ. Μεγ. Αλεξάνδρου 101-103 Νίκαια.

 

1980

  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Γαϊτάνη Δημοσθ. Νικ. Φωκά 8-10 Νίκαια.
  • Διώροφη Μονοκατοικία Γκιόκας Κων. Φιγαλείας 15 Αδάμες Κηφισιάς.
  • Πενταώροφη Πολυκατοικία Δεβετζόγλου & Χρονοπούλου Ραβενέ 39 Περιστέρι.
  • Πενταώροφη Πολυκατοικία Δεβετζόγλου & Χρονοπούλου Ραβενέ 39 Περιστέρι.
  • Πενταώροφη Πολυκατοικία Δεβετζόγλου Αγ. Δημητρίου 42 Πετρούπολη.
  • Πενταώροφη Πολυκατοικία Δεβετζόγλου Μακρυγιάννη 32 – 34 Πετρούπολη.

 

1981

  • Διώροφη Μονοκατοικία Μανθόπουλος Δημ. Καλλονή Τροιζηνίας.
  • Μονοκατοικία Διαμόρφωση χώρων & όψεων Μαδεράκης Κ. Θησέως 22 Εκάλη.

1982

  • Εξαώροφη Πολυκατοικία Κατσούλη Μ. Δεληγιώργη 143 Πειραιάς.
  • Αργυροπούλου – Δομουχτσίδου Λ. Κατσώνη 4 Αγ. Βαρβάρα.
  • Τριώροφη Μονοκατοικία Πανάρετος Κων/νος Σαλαμίνος 62 Αιξωνή Γλυφάδας.

 

1983

  • Τετραώροφη Πολυκατοικία Κατσάρας Ελ. Σπάρτης & Θεσσαλονίκης Πειραιάς.
  • Εξαώροφη Πολυκατοικία Καραγεωργάκης Εμ. Αίμωνος 5-7 Κολωνός Αθήνα.
  • Πενταώροφη Πολυκατοικία Φατσέας Ιωάν. Μωρέως 2 & Κουντουριώτου Τερψιθέα Γλυφάδας.

 

Αρχιτεκτονικές Μελέτες

κυρίως για έργα του συζύγου μου Αθ. Λεμπέση Πολ. Μηχανικού (μετά το πέρας των 3μηνων συμβάσεων ιδιωτικού έργου και την μονιμοποίησή μου στο Δημόσιο) και σε μερικά έργα σε συνεργασία με τον αδελφό μου Κων/νο Μπούτο Αρχιτέκτονα Μηχανικό.

 

1983

  • Προσθήκη ορόφου & διαμορφώσεις σε κατοικία Κων. Πανάρετου, οδός Σαλαμίνος Αιξωνή Γλυφάδας.

 

1984

  • Σχεδιασμός της Εκκλησίας Σταυρός στην Καστέλλα Πειραιά, και ενορίας μου, στην οποία κατασκευάστηκαν τα 2 κελύφη σε μετακίνηση, αλλά δεν τηρήθηκε ο νησιώτικος χαρακτήρας όπως αρχικά είχε προταθεί.

 

1986

  • Μελέτη για Τριώροφη Μονοκατοικία Αθ. Σπαλιάρα, Σκουλούδη 1 Πειραϊκή Πειραιάς.

 

 1987

  • Μελέτη για πολυκατοικία 6 ορόφων. Ελ. & Αθ. Λεμπέση, Ουίλσωνος 14 Καστέλλα Πειραιά.

 

1988

  • Μελέτη για Διώροφη Μονοκατοικία Μυλωνά Μαρίας, Καρπασίας 3 Μόρανι Πικέρμι.
  • Διώροφη Μονοκατοικία Π. & Λ. Κουτσουβέλη, Αθηναιδος & Μεγ. Βασιλείου Βούλα

 

1989

  • Τριώροφο κτίριο κατοικιών Άρη & Μαίρης Δημητρίου, Φειδίου 15 Καστέλλα Πειραιά.

 

1992

  • Διαμόρφωση Όψης καταστήματος Τσαμαδού & Κολοκοτρώνη Πειραιά.
  • Μελέτη για Σχολή Χορού (χαμηλό κτίριο) Σταματάκη – Μάργαρη, Ανδρούτσου 74 Πειραιάς
  • Ισόγειο Κατάστημα & Μονοκατοικία Α’ ορόφου. Άγγ. Ζαγάρη Παραλία Μαραθώνα.

 

1993

  • Μελέτη πολυώροφου κτιρίου Γραφείων κατασκευή Δημητρίου, Λεωφ. Β. Κων/νου 42-44 & Πλάτωνος Πειραιάς.
  • Τριώροφη Μονοκατοικία Αντ. & Μαίρη Ματθαίου, Ηρακλείου 26 Καστέλλα Πειραιά.
  • Τριώροφη Μονοκατοικία Τίνας Μανιάδου, Στρατ. Παπανικολάου & Κόσιντα Πανί Άλιμος.
  • Διώροφη μονοκατοικία Ζαγλάνη, κεντρικός δρόμος στα Καρδάμυλα Χίου.

 

1995

  • Μελέτη για κατάστημα & μονοκατοικία Σταματάκη – Μάργαρη, Κριεζή 6 Καστέλλα Πειραιά.

 

1996

  • Μελέτη Διώροφης Μονοκατοικίας Κυρ. Ασλανίδη, Αίγλη Γλυφάδας.
  • Μελέτη Διώροφης Μονοκατοικίας Πόπης & Νίκου Ταίρη, Στρατηγού Παπανικολάου Πανί Άλιμος.

 

1997

  • Μελέτη για 2 Διώροφη Μονοκατοικία Αν. Φωτόπουλος, Πριγκηπονήσων & Αγ. Νεκταρίου Αίγλη Γλυφάδας.
  • Μελέτη Πενταώροφης Πολυκατοικίας Επιφ. Ιορδανίδη, Ι. Χρυσοστόμου 3 Άλιμος.

 

1998

  • Μελέτη Διώροφης Μονοκατοικίας Σπ. Γαλάνης, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου Αίγλη Γλυφάδας.
  • Διαμόρφωση ειδικού κτιρίου ως Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Νίκαιας στην οδό Θηβών (κατασκευή Ιωάν. & Ν. Μανιουδάκης).
  • Μελέτη για Εξαώροφη Πολυκατοικία Εμ. Καραγεωργάκη, Αίμωνος 9 & Άστρους Κολωνός.
  • Τριώροφο Κτίριο καταστημάτων & Γραφείων Ιωάν. Μανιουδάκη, Λεωφ. Ποσειδώνος Άλιμος.
  • Διώροφη Μονοκατοικία Αθηνάς Χατζηαντωνίου, Ηρακλέους 10 & Δράκου Καστέλλα Πειραιά.

 

1999

  • Μελέτη για Διώροφη Μονοκατοικία Φαφαλιός Ευάγγελος Σφακίων 14 Άλιμος.
  • Τριώροφο κτίριο κατοικιών Αλέξ. Χότζογλου, Ευαγγελιστρίας & Αγ. Βλασίου Άνοιξη – Ημιτελές.

 

2000

  • Μελέτη Τριώροφου κτιρίου 3 κατοικιών Ιωάν. & Μαρίνας Σταυριανού, Ιπποκράτους 29-31 Διόνυσος – Εκάλη.
  • Μελέτη για Τριώροφη Μονοκατοικία Παν. Γιαννόπουλος, Μεσολογγίου 15 Πανόραμα Βούλας σε ιδιαίτερα κεκλιμένο οικόπεδο.

 

2001

  • Τριώροφο κτίριο καταστημάτων & κατοικιών Στ. & Αλέξ. Τσιλιμπάρης, Λεωφ. Ποσειδώνος 83 & Σαράφη Άλιμος.

 

2002

  • Μελέτη για Τριώροφο κτίριο Κατοικιών Μαυρικάκη, οδός Ηρακλέους Σαρωνίδα.
  • Μελέτη για Εξοχικές Μονοκατοικίες Αρετή Παπακωστοζάχου, Πέρδικα Αίγινας.

 

2003

  • Μελέτη για 2 Διώροφες Μονοκατοικίες, Κ. Παλαιολόγου & Νυμφών Αίγλη Γλυφάδας.

 

2005

  • Διώροφες κατοικίες Ιωάν. Καρούμπη εκτός σχεδίου Αγ. Αθανάσιος «Σταμάτη» Αμφίκλεια Λοκρίδος.

 

2008

  • Τριώροφο κτίριο κατοικιών Ηλ. & Μ. Καραγεώργη, Προύσης 80 Διόνυσος.

 

2010

  • Μελέτη εξοχικών κατοικιών στη Θίσβη Βοιωτίας, εκτός σχεδίου Ιδιοκτησία Αφών Σταυρίδη / συνεργασία με Δέσποινα Λεμπέση Interior Designer & Πολ. Μηχαν. Άκης Φαφαλιός – Ημιτελές.
  • Μελέτη καταστήματος στην Θίσβη Βοιωτίας, εκτός σχεδίου, Ιδιοκτησία Αφών Σταυρίδη – συνεργασία με Ιωάν. Λεμπέση Πολ. Μηχανικό.

 

2015

  • Διώροφη κατοικία εκτός σχεδίου περιοχή, θέση Καμάρι ή Αμπάρι, κοινότητας Καλάμου Αττικής Δήμου Ωρωπού (από το 2005).

 

Α. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ

  • «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ….ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ», Περιοδικό του ΣΑΔΑΣ –ΠΕΑ – τεύχος 37/2003. Βλέπε συνημμένο Pdf
  • Πολεοδομικές Εφαρμογές, έκδοση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ, 2004.

Συγγραφή μεγάλου τμήματος κειμένων και εισηγήσεων του βιβλίου.

  • Χρήσεις κτιρίων & Εγκαταστάσεων, ειδική έκδοση της Δομικής Ενημέρωσης, Νοέμβριος 2006.

Συγγραφή του βιβλίου 608 σελίδων, με ανάλυση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τις χρήσεις γης, τις χρήσεις και τις αλλαγές χρήσης κτιρίων, τις απαιτούμενες εγκρίσεις, διαδικασίες και δικαιολογητικά, τις μεταβατικές διατάξεις σε περίπτωση αλλαγής χρήσεων, και με κωδικοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για περισσότερες από 450 διαφορετικές χρήσεις κτιρίων & εγκαταστάσεων.

  • Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός ΄85 – Κωδικοποίηση & Ανάλυση, ειδική έκδοση της Δομικής Ενημέρωσης & Δομικής Πληροφορικής, Μάρτιος 2009.

Συγγραφή του βιβλίου 900 σελίδες με κωδικοποίηση όλων των σχετικών Αποφάσεων, εγκυκλίων και εγγράφων κατά άρθρο και κατά παράγραφο του ΓΟΚ, με περισσότερα από 180 σχήματα, περιλήψεις σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ & του ΔΕΦ (Διοικητικού Εφετείου), συσχέτιση των άρθρων του ΓΟΚ με άλλα άρθρα του, με τον Κτιριοδομικό, τον τρόπο έκδοσης αδειών, τα αυθαίρετα, κ.ά και με τα άρθρα του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας (ΚΒΠΝ), ανάλυση ορισμένων θεμάτων, με επισημάνσεις, σχόλια και θεματική κωδικοποίηση, όπως ιδιότητες ακαλύπτων, κωδικοποίηση κατασκευών και εγκαταστάσεων που δεν μετρούν στην κάλυψη και στο συντελεστή, απαιτούμενα δικαιολογητικά για έκδοση αδειών, εγκρίσεις φορέων κατά χρήση κτιρίων, ορισμένες διατάξεις Αστικού δικαίου, του κτιριοδομικού κανονισμού ή άλλων διατάξεων, Πληροφορίες, ανάλυση και κωδικοποίηση για την έκδοση των οικοδομικών αδειών, τα αυθαίρετα και τα πρόστιμα, ανάλυση για θέματα αρτιότητας και κατατμήσεων των εκτός σχεδίου γηπέδων & εντός οικισμών οικοπέδων.

Προλογίζει ο Καθηγητής Πολεοδομίας του ΕΜΠ Αθ. Αραβαντινός.

  •   Νέος Οικοδομικός Κανονισμός ΝΟΚ – Κωδικοποίηση & Ανάλυση, Ειδική έκδοση της Δομικής Ενημέρωσης & Δομικής Πληροφορικής, 2014.

Συγγραφή του βιβλίου  – 888 σελίδες – με κωδικοποίηση ως άνω & θέματα Δηλώσεων αυθαιρέτων

Ένθετο ΝΟΚ – ενσωμάτωση τροποποιήσεων Ν.4258/14 ΦΕΚ/94/Α/2014

  •   Νέος Οικοδομικός Κανονισμός ΝΟΚ – Κωδικοποίηση & Ανάλυση, Ειδική έκδοση της Δομικής Ενημέρωσης & Δομικής Πληροφορικής, 2016.

Επανέκδοση – επικαιροποίηση του βιβλίου, 1020 σελίδες με κωδικοποίηση ως άνω, θέματα έκδοσης Αδειών Δόμησης & θέματα Δηλώσεων αυθαιρέτων

 

Απόσπασμα από την Εισαγωγή της συγγραφέως στο βιβλίο του ΝΟΚ:

«…..με τις ρυθμίσεις του ΝΟΚ, όπως και με κάθε προηγούμενο οικοδομικό κανονισμό, προσδιορίζονται οι κανόνες δόμησης και τα όρια αξιοποίησης των ιδιοκτησιών, κυρίως των οικοπέδων που βρίσκονται σε εντός σχεδίου περιοχές, αλλά ασφαλώς οι σωστές επιλογές και η χρήση των διατάξεων για κάθε ακίνητο, εναπόκεινται στους μελετητές….»

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

  • Σημειώσεις σεμιναρίων με θέμα Πολεοδομικές διατάξεις– έκδοση ΙΝΕΠ ΕΚΔΔ
  • Σημειώσεις σεμιναρίων με θέμα Νομοθεσία Αυθαίρετων Κατασκευών– έκδοση ΙΝΕΠ ΕΚΔΔ
  • Σημειώσεις σεμιναρίων με θέμα βασικές παράμετροι σχεδιασμού ΓΠΣ & ΣΧΟΟΑΠ -ανάλυση & συνέπειες εφαρμογής – έκδοση ΙΝΕΠ ΕΚΔΔ

 

Β. ΟΜΙΛΙΕΣ

1987

  • Ομιλία σε ημερίδα του ΣΑΔΑΣ, με θέμα: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΕ».

 

1988

  • Ομιλία σε ημερίδα της ΕΠΑΕ της Δ/νσης Πολεοδομίας Πειραιά, με θέμα: «ΔΟΜΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ».

1990

  • Ομιλία στο διήμερο ΤΕΕ – ΕΜΔΥΔΑΣ (15 & 16-2-90) «Δημόσια Διοίκηση και Μηχανικοί» με θέμα: «Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ».
  • Παρέμβαση σε ημερίδα του ΤΕΕ για την λειτουργία των πολεοδομιών.
  • Ομιλία σε ημερίδα στο ΤΕΕ (12/11/90) με θέμα «Πολεοδομία-Οικιστική ανάπτυξη-Πολεοδομικά Γραφεία».

 

1994

  • Παρέμβαση στο Διεθνές Συνέδριο «Ένα όραμα για την Αθήνα».

 

1995

  • Παρέμβαση στην ημερίδα «Αειφορία, οικιστική ανάπτυξη και πολεοδομικός σχεδιασμός».

 

1998

  • Ομιλία στην ημερίδα του ΤΕΕ για την τροποποίηση του Π.Δ.84/84 με θέμα: «ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΔ 84/84 ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» (τεύχος 3/99 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΕΕ) (05-05-98).
  • Εισήγηση σε ημερίδα του ΣΑΔΑΣ για το νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ.1998 Ιούνιος στο ΤΕΕ – παρέμβαση και παρακολούθηση στην προσυνεδριακή ημερίδα «Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2004».

 

1999

  • Ομιλία στην ημερίδα ΤΕΕ-ΣΑΔΑΣ «Επαγγελματίες Μηχανικοί και παραγωγή ιδιωτικών έργων» με θέμα :  «ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ –ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ». (τεύχος 2050 Ενημερ. Δελτίο ΤΕΕ & 6/99 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΕΕ ) (20-05-99).

 

2000

  • Παρέμβαση και παρακολούθηση ως εκπρόσωπος της ΔΟΚΚ της ημερίδας με θέμα: «Νομοθετικό πλαίσιο για την διείσδυση των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή» (03-02-2000).
  • Παρέμβαση και παρακολούθηση του 10ου Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου «η αρχιτεκτονική και η ελληνική πόλη στον 21ο αιώνα» (Πρακτικά Συνεδρίου σελ. 299 & 300) (8-19-122000).

 

2001

  • Ομιλία με θέμα τις Διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές, ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τις αισθητικές παρεμβάσεις στην Αθήνα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, (Πρακτικά της Βουλής).
  • Ομιλία στο διήμερο Συμπόσιο 19 & 20-6-2001 του ΥΠΕΧΩΔΕ «Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στο πλαίσιο της Αειφόρου Ανάπτυξης» με θέμα: «ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ».

 

2002

  • Ομιλία στην Ημερίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ «Διοίκηση με στόχους και απλουστεύσεις διαδικασιών», με συμμετέχοντες Δ/ντές & τμηματάρχες του Υπουργείου. Θέμα ομιλίας: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» (11-01-02).
  • Ομιλία στην Ημερίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ «Πρόγραμμα Βελτίωσης Πολεοδομικών Υπηρεσιών», με συμμετέχοντες Δ/ντές & τμηματάρχες Πολεοδομικών Υπηρεσιών. Θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» (05-04-02).
  • Παρέμβαση στην Ημερίδα του ΙΟΚ  για το Μητρώο Κατασκευαστών ιδιωτικών έργων(25-04-02).
  • Ομιλία ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΧΩΔΕ στην Ημερίδα του ΤΕΕ Πελοποννήσου «Μηχανοργάνωση Πολεοδομικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου», με θέμα: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» (19-06-02).
  • Ομιλία στο διήμερο του ΥΠΕΧΩΔΕ «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ & ΔΟΜΗΣΗ», με θέμα: «ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ – ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ -ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» (28-11-02).

 

2004

  • Παρεμβάσεις στο διήμερο του ΤΕΕ σχετικά με τον τρόπο έκδοσης των Αδειών Δόμησης κλπ. διατάξεις του Ν.3212/03.
  • Θεσσαλονίκη Διήμερο του ΕΚΔΔ –ΙΝΕΠ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ομιλία με θέμα «ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ» (1-11-04).

 

2008

  • Δηλώσεις για διάφορα θέματα στο Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ (23-9-08 για το συντελεστή στον Αιγιαλό στο Λαγονήσι, κ.ά.).

 

2009

  • Συνέντευξη στην Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, σχετικά με το «Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό»(09-05-2009).
  • Συνέντευξη στην Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, σχετικά με τη λειτουργία των πολεοδομικών υπηρεσιών και την εφαρμογή της πολεοδομικής νομοθεσίας (τίτλος άρθρου «Ανήκουν στον Παυλόπουλο, εφαρμόζουν τις εντολές Σουφλιά») (04-07-2009).
  • Δηλώσεις στην εφημερίδα Καθημερινή, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει από τη ρύθμιση για τους χώρους στάθμευσης (01-10-2009).
  • Δηλώσεις για διάφορα θέματα στο Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ (27-2-09 για την παραχώρηση στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, κά).

 

2011

  • Ομιλία με θέμα «Η περίπλοκη σχέση Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Αρχιτεκτονικής και Νομοθεσίας» στο 11ο Αρχιτεκτονικό Συνέδριο του ΣΑΔΑΣ –ΠΕΑ «Επάγγελμα Αρχιτέκτων»(17-03-2011).
  • Συμμετοχή στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΙ με σχόλια για το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα (04-08-2011).

 

 Γ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

1989

  • Μέλος ομάδας εργασίας του ΤΕΕ «για τον εντοπισμό των αδυναμιών του Βαθμολογίου των Μηχανικών και την σύνταξη προτάσεων για την βελτίωσή του», Απόφ. ΤΕΕ 41/21-9-89 (έγγρ. 18781/89).

 

1995

  • Μέλος ομάδας εργασίας του ΤΕΕ για τις Αρμοδιότητες ΥΠΟ-ΥΠΕΧΩΔΕ σε θέματα προστασίας, και σύνταξη – υποβολή σχετικής εργασίας.

 

1997

  • Πρόεδρος επιτροπής Ν.Α. για διοργάνωση διημέρου για την λειτουργία των πολεοδομικών υπηρεσιών (23 & 24/6/97) και ομιλία στο προαναφερόμενο διήμερο με θέμα: «ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ».

 

Δ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

 

  • Υποβολή πρότασης για την εκπαίδευση των υπαλλήλων των Πολεοδομικών Υπηρεσιών και για την διενέργεια Σεμιναρίου για τον ΓΟΚ μετά τις τροποποιήσεις με το Ν.2831/2000 (αρ. Πρωτ. 47550/17-5-2001).
  • Υποβολή πρότασης για τον ελάχιστο αριθμό στελέχωσης των Πολεοδομικών Υπηρεσιών ( αρ. Πρωτ. 47549/17-4-2001).
  • Πρόταση που θεσμοθετήθηκε με Απόφ Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, για τον τρόπο έκδοσης των αδειών των Ολυμπιακών Έργων και την δημιουργία Καρτέλας-Πολεοδομικής ταυτότητας των κτιρίων.
  • Προτάσεις για την απλούστευση των ακολουθούμενων διαδικασιών στη λειτουργία των Πολεοδομικών Υπηρεσιών και στην έκδοση οικοδομικών αδειών με επιμέρους προτάσεις για τον επανασχεδιασμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των πολεοδομικών Υπηρεσιών, την διαμόρφωση Καρτέλας που θα αποτελεί την «Πολεοδομική Ταυτότητα των Κτιρίων» και λοιπές προτάσεις.
  • Υποβολή προτάσεων σχετικά με το 1199/01 έγγρ. Γενικού Δ/ντή Διοίκησης (31-7-2001 στο πρωτόκ. γρ. ΓΓ ΥΠΕΧΩΔΕ)
  • Πρόταση για νέο τρόπο έκδοσης Πολεοδομικών αδειών (σχέδιο Νόμου 2002).
  • Ενημέρωση και προτάσεις για την λειτουργία της Πολεοδομίας Ζακύνθου(3-6-02).
  • Ενημέρωση Υπουργού για τα Παραλιακά Κέντρα Γλυφάδας Αττικής.
  • Ενημερωτικό σημείωμα και προτάσεις για θέματα τροποποίησης, συμπλήρωσης και απλούστευσης του ΓΟΚ (ΔΥ 16-10-02).
  • Σχέδιο Απόφασης για την σύσταση του ΑΠΑΣ (Ανώτατο Πολεοδομικό & Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο).
  • Απόψεις και παρατηρήσεις στο σχέδιο τροποποίησης του ΠΔ της Εκτός Σχεδίου Δόμησης (10-2-03).
  • Υποβολή πρότασης με θέμα: «Προδιαγραφές για την πληρότητα χορήγησης των Όρων Δόμησης από τις Πολεοδομικές Υπηρεσίες»(αίτηση 1720/18-4-03 στο πρωτόκ. γρ. ΓΓ ΥΠΕΧΩΔΕ –εκδόθηκε η εγκύκλιος 14 /04).
  • Υποβολή πρότασης προς το ΥΠΕΣΔΔΑ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις 17-4-03, για το σχέδιο ΠΔ του άρθρου 23 του Ν.2683/99, που τέθηκε σε κοινωνικό διάλογο.
  • Επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής του έργου «Απλούστευση διαδικασιών αυθαιρέτων» -Απόφ. ΓΓ ΥΠΕΧΩΔΕ 49394/δ/6-11-03.
  • Σύνταξη σειράς Αποφάσεων και εγκυκλίων του Ν. 3212/03.
  • Κατά τα έτη 2003 ως 2005 ενημερωτικά σημειώματα προς Γενικό Δ/ντή Πολεοδομίας με αναλυτικές προτάσεις για τροποποίηση-συμπλήρωση Αποφάσεων (πχ για τα πρόστιμα αυθαιρέτων, τις διαδικασίες του φυσικού αερίου, την αρτιότητα των εκτός σχεδίου, τους όρους δόμησης Ναυπάκτου κά) ή για έκδοση εγκυκλίων, με σκοπό κυρίως την ενιαία εφαρμογή των δ/ξεων από τις Πολεοδομικές Υπηρεσίες.
  • 2005 Κωδικοποίηση Διατάξεων για τους Κοινόχρηστους χώρους για τη Δ/νση Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών ΔΕΕΑΠ).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΡΓΩΝ