ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981      |      ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝΝΑ ΧΑΣΑΠΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ 1948 - ΑΘΗΝΑ 2018
Α.Μ. ΤΕΕ    21176

ΣΠΟΥΔΕΣ

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων, Σχολή Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) 1967 - 1973

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Ελεύθερο Επάγγελμα - Αρχιτεκτονική 1973 - 2018

Συνεργάτιδα στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο Κ. Κυριακίδης & Συνεργάτες 1973 - 1983

Εταίρος στην Αρχιτεκτονική Εταιρεία Κ. Κυριακίδης & Συνεργάτες Ο.Ε 1983 - 1988

Ιδρυτικό μέλος & κύρια Εταίρος στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο  Α. ΧΑΣΑΠΗ - Α.Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε.  1988 - 2018

Συνεργάτιδα & Εταίρος στην Εταιρεία STUDIOTARCH με έδρα το Βουκουρέστι, Ρουμανία 1996 - 2007

Ιδρυτικό μέλος & κύρια Εταίρος στην Αρχιτεκτονική Εταιρεία ARCHITECTURE CONSULTING MANAGEMENT ΕΠΕ - ACM ΕΠΕ  1999 - 2018

Ιδρυτικό μέλος & Εταίρος στην Εταιρεία DASAARCH LTD με έδρα το Βουκουρέστι, Ρουμανία.  2007 - 2018

 

Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, Θεσσαλονίκη, 1996 - 2000.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΠΟΥΔΕΣ

Η Αρχιτέκτων – Μηχανικός Άννα Χασάπη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου 29/02/1948, όπου ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο πατέρας της, Νικόλαος Χασάπης, ήρθε πρόσφυγας από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας και ήταν ένας άνθρωπος γνήσιος, απλός και εργατικός. Βοηθούσε με κάθε τρόπο την οικογένειά του και αποτελούσε πάντα έμπνευση και στήριγμα για την κόρη του Άννα. Η μητέρα της Βηθλεέμ καταγόταν από το χωριό Κάπη της Μυτιλήνης. Η Άννα είχε μια μεγαλύτερη αδελφή τη Μαρίκα, με την οποία ήταν πολύ αγαπημένες.

Η Άννα μεγάλωσε στο «Συνοικισμό», σε μια από τις προσφυγικές γειτονιές της Μυτιλήνης που χτίστηκαν μετά το 1922. Έτσι, κατάλαβε από πολύ μικρή τη σημασία της γνώσης και αρίστευσε σε όλα τα επίπεδα. Στο σχολείο ήταν εργατική, μελετηρή και υποδειγματική μαθήτρια. Φοίτησε στο εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Μυτιλήνης, στο πρακτικό τμήμα, με κατεύθυνση τις θετικές σπουδές. Έχοντας ιδιαίτερη κλίση στο σχέδιο, προσανατολίσθηκε από νωρίς στις σπουδές Αρχιτεκτονικής.

 

Στις εισαγωγικές εξετάσεις του 1966, συγκέντρωσε πολύ υψηλή βαθμολογία  και πέρασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (E.Μ.Π.) από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1973Ανέφερε συχνά ως σημαντικούς καθηγητές της τους Κυπριανό Μπίρη, Θ. Βαλεντή, Γ. Λιάπη. Η Διπλωματική Εργασία της είχε θέμα τα προβλήματα των Νοσοκομείων στην Ελλάδα και τον σχεδιασμό Γενικού Νοσοκομείου 500 κλινών.

 

Παντρεμένη την δεκαετία του ‘70 με τον επίσης Μυτιληνιό πολιτικό μηχανικό Γιώργο Ανδριώτη απέκτησαν δυo κόρες την Ειρήνη το 1975, που σήμερα είναι και αυτή αρχιτέκτων, και την Αντωνία το 1977 που σήμερα είναι εικαστικός καλλιτέχνης. Από την Ειρήνη έχουν αποκτήσει και δύο εγγονές.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Λόγω του θέματος της διπλωματικής της εργασίας, δεν δυσκολεύτηκε να συνεργαστεί με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Κυριάκου Κυριακίδη και Συνεργατών που ειδικευόταν σε Μελέτες Νοσοκομείων, Κλινικών Ιατρείων και Ιατρικών Εργαστηρίων. Στο γραφείο αυτό θα παραμείνει 15 χρόνια, τα 10 πρώτα ως συνεργάτιδα και τα επόμενα 5 ως εταίρος μαζί με τους Αρχιτέκτονες Κυριάκο Κυριακίδη, Αντέλα Κυριακίδη και Γιάννη Δίτσα, με την επωνυμία Γραφείο Μελετών «Κ. Κυριακίδη και Συνεργάτες Ο.Ε.».

Τα χρόνια αυτά συμμετέχει, σε όλο και αυξανόμενο ρυθμό, στη Μελέτη, Σχεδιασμό και Επίβλεψη μεγάλων Έργων, όπως τα Μαιευτήρια ΛΗΤΩ και ΗΡΑ, τη νέα Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ, το Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας και άλλα.

 

Παράλληλα τα χρόνια αυτά, γνωρίζει το μελλοντικό σύζυγό της, τον επίσης Μυτιληνιό Πολιτικό Μηχανικό Γεώργιο Ανδριώτη, και συνεργάζονται σε Μελέτες και Επιβλέψεις Κτιριακών Έργων (Κατοικίες, Βιομηχανικά Κτίρια, κλπ.).

Το 1986 αγοράζει με το σύζυγό της το μεγαλύτερο τμήμα ενός ετοιμόρροπου νεοκλασικού κτιρίου στη Νεάπολη Εξαρχείων, πραγματοποιούν τη διάσωσή του και μεγάλης κλίμακας ανακατασκευή.

 

Η έντονη προσωπικότητά της την ώθησε το 1988 να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και αποχωρώντας από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο του Κ. Κυριακίδη, ίδρυσε μαζί με τον Αρχιτέκτονα και Πολεοδόμο Άγγελο Σαργέντη και τη γυναίκα του Σάντα το ιδιωτικό Γραφείο Μελετών και Επιβλέψεων και την εταιρεία με την επωνυμία «Α. Χασάπη – Α.Σ. Σαργέντη & Συνεργάτες Ο.Ε.»,  καταχωρημένη και στα μητρώα γραφείων Μελετών Δημοσίων Έργων.

Στο διάστημα αυτό συμμετέχει σε Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς και εκπονεί πολλές Μελέτες με σημαντικότερες το Κτίριο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου και κάποιες πρότυπες Μελέτες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, τα “Κέντρα Κοινωνικής Υποστήριξης ΑΜΕΑ” σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

 

Ακολούθησε ένα πολύ μεγάλο Έργο, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, ίσως το μεγαλύτερο έργο της καριέρας της, μια Μελέτη που σηματοδότησε μια νέα εποχή στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας και άλλαξε σημαντικά τη δυναμική του γραφείου της.

 

Σε αυτό το διάστημα, λόγω αυξημένου όγκου εργασίας, ξεκινάει μια συνεργασία με ένα Μελετητικό Γραφείο στη Ρουμανία, το STUDIOTARCH, με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Victor Iliesiu, για υποστήριξη στην εκπόνηση Μελετών.

 

Έντεκα χρόνια αργότερα ιδρύει με τον ίδιο συνεργάτη, τον Άγγελο Σαργέντη, δεύτερη Εταιρεία με τον τίτλο «ARCHITECTURE CONSULTING MANAGEMENT ΕΠΕ», διακριτικός τίτλος «ACM Ε.Π.Ε.», σε ανακαινισμένο από τους ίδιους, νεοκλασικό και διατηρητέο κτίριο στην οδό Σίνα στην περιοχή Κολωνακίου. Την περίοδο αυτή, δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας στην Ελλάδα, με σημαντικά Έργα που διενεργεί καθ’ όλη την διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, όπως τα Κέντρα Αποκατάστασης «EUROMEDICA – ΑΡΩΓΗ» και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στη Θεσσαλονίκη, το Μαιευτήριο «ΡΕΑ» στην Αττική, καθώς και πολλές ανακατασκευές, αναμορφώσεις και ανακαινίσεις σε υφιστάμενες Ιδιωτικές Κλινικές, ενδεικτικά και σημαντικότερα το «METROPOLITAN – ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ», η «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ» κ.ά.

 

Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι, κατά την εποχή ανάληψης από την Ελλάδα της Ολυμπιάδας του 2004, η Άννα Χασάπη, διοικώντας ένα μεγάλο Γραφείο Μελετών, επιτυγχάνει επαγγελματική ανέλιξη συμμετέχοντας στο Μελετητικό χώρο των Ολυμπιακών Έργων. Υλοποιεί και συμμετέχει στις ακόλουθες Μελέτες: Ανακαίνιση της Κλειστής Ολυμπιακής Πισίνας, Μελέτη νέας Πισίνας Συγχρονισμένης Κολύμβησης στο στάδιο ΟΑΚΑ, καθώς και τη Μελέτη για το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου.

 

Το 2007 ιδρύει μια νέα εταιρεία με την επωνυμία «DASAARCH Ltd» με έδρα το Βουκουρέστι, με τους αρχιτέκτονες Άγγελο Σαργέντη και Daniel Paul, με την οποία επεκτείνει την επαγγελματική της δραστηριότητα στη Ρουμανία, κυρίως όσον αφορά συνεργασίες με Έλληνες επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Πραγματοποιεί ποικίλες Μελέτες όπως, Κτίρια Γραφείων, Καταστήματα Τραπεζών, Κτίρια Logistics, Συγκροτήματα Κατοικιών, κ.λπ.

Η σπουδαιότερη από τις τελευταίες μελέτες της καριέρας της, ήταν η μελέτη ενός Γενικού Νοσοκομείου 235 κλινών στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στη Μέκκα, που δεν ολοκληρώθηκε λόγω του αιφνίδιου θανάτου της.

Τα έργα του αρχιτεκτονικού της γραφείου είναι ανηρτημένα στο διαδίκτυο στον ιστότοπο: www.acm-dasa.com

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

Η Άννα Χασάπη ήταν μια δυναμική γυναίκα, που αφιέρωσε τη ζωή της στην Αρχιτεκτονική.

Εργατική, οξυδερκής, με πείσμα και όραμα στη δουλειά της, ανέπτυξε σπάνια ικανότητα στην λειτουργική οργάνωση και επίλυση των Νοσοκομειακών Κτιρίων και Κλινικών, και συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό πολλών εξ αυτών στην Ελλάδα. Είχε επίσης ταλέντο στην επίλυση κατασκευαστικών λεπτομερειών και παρείχε συχνά Αρχιτεκτονικές λύσεις σε Μηχανολογικά προβλήματα.

Είχε πλήρη συνείδηση του ανδροκρατούμενου χώρου όπου εργαζόταν, αλλά με επιμονή, υπομονή, θάρρος και αποφασιστικότητα διεκδικούσε τη θέση που της άξιζε. Ήξερε να ακούει προσεκτικά και να συνδιαλέγεται, ψυχολογούσε τον εκάστοτε πελάτη και έβρισκε τρόπους με τις γνώσεις της, να γίνεται αποδεκτή ακόμα και όταν προσπαθούσαν να την παρακάμψουν. Γενικά ήταν άνθρωπος που, χρησιμοποιώντας τη συγκροτημένη σκέψη της, έδινε λύσεις σε κάθε ζητούμενο και έτσι κέρδιζε την αποδοχή και το σεβασμό των συναδέλφων της.

Ήταν λάτρης της Ιστορίας, της Τέχνης και της Αρχαιότητας, με επίκεντρο τη Βυζαντινή εποχή, ενώ πηγές έμπνευσής της στην Αρχιτεκτονική ήταν κυρίως ο Μοντερνισμός και το κίνημα Μπάουχαους. Αγαπούσε τον Le Corbusier, τον Σκωτσέζο Aρχιτέκτονα Μάκιντος (Charles Rennie Mackintosh) καθώς και τον Ιάπωνα Tadao Ando. Επίσης, πίστευε στη σοφία και τη σημασία της παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και θεωρούσε πολύ σημαντικά τα διδάγματα του Έλληνα Αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη.

Επιπλέον, αγαπούσε πολύ τη θάλασσα και τα Ελληνικά νησιά που της έδιναν και την απαραίτητη παύση και ξεκούραση τα καλοκαίρια. Ως γνήσιο ανήσυχο πνεύμα λάτρευε τα ταξίδια και φρόντιζε να ταξιδεύει με τις κόρες της και στη συνέχεια και με τις εγγονές της, και να γεμίζει εντυπώσεις, γνώσεις και εμπειρίες όσο περισσότερο μπορούσε.

Δυστυχώς το Δεκέμβριο του 2018 έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 70 χρόνων.

 

 

 

*Τα κείμενα  της ανάρτησης είναι βασισμένα στο υλικό που παραχώρησε για το Αρχείο η κόρη της βιογραφούμενης επίσης αρχιτέκτων  Ειρήνη Ανδριώτη -την οποία και ευχαριστούμε πολύ- τέλη της ‘Ανοιξης του 2021. Η ίδια είχε και τη θεώρηση των τελικών κειμένων.  

 

 

Βλέπε ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Η Άννα Χασάπη εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στα πλαίσια αρχιτεκτονικών γραφείων και μελετητικών σχημάτων με διάφορες σχέσεις από το 1973 έως το 2018 που έφυγε αδόκητα από τη ζωή.

 

Συγκεκριμένα:

 

Στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 • ως ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ, 1973 – 1983.

 • ως ΕΤΑΙΡΟΣ, 1983 – 1988.

 

Στην αρχιτεκτονική εταιρεία  Α. ΧΑΣΑΠΗ – Α.Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε

 • Ως ιδρυτικό μέλος και κύριος εταίρος μαζί με τους Άγγελο Σαργέντη και Σάντα Νέγκρεα – Σαργέντη, Αρχιτέκτονες – Πολεοδόμους, 1988 – 2018.

 

Στην αρχιτεκτονική εταιρεία STUDIOTARCH στο Βουκουρέστι, Ρουμανία

 • Ως συνεργάτης και εταίρος μαζί με τους Άγγελο Σαργέντη και Victor Iliesiu, 1996 – 2007.

 

Στην αρχιτεκτονική Εταιρεία ARCHITECTURE CONSULTING MANAGEMENT ΕΠΕ – ACM ΕΠΕ

 • Ως ιδρυτικό μέλος και κύριος εταίρος επίσης μαζί με τον Άγγελο Σαργέντη, 1999 – 2018.

 

Στην αρχιτεκτονική εταιρεία DASAARCH Ltd στη Ρουμανία 

 • Ως κύριος εταίρος μαζί με τον Α. Σαργέντη, Daniel Paul, Sevghin Cherim, 2007 – 2018.

 

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ 

 

Ι. ΕΡΓΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 

Με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ως ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1973 – 1983.

 

1972

 • ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.

1973 – 1978

 • ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ “ΗΡΑ” (200 κλινών). Το έργο έχει κατασκευασθεί.

1978

 • ΜΕΛΕΤΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ”.

1979 – 1982

 • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΘΡΙΑΣΙΟΥ. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

1980

 • ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ “ΗΩΣ” (130 κλινών).

 • ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ”.

1980 – 1982

 • ΙΑΣΩ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική (Α’ Φάση). Το έργο έχει κατασκευασθεί.

 

 

Με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ως ΕΤΑΙΡΟΣ 1983 – 1988.

 

1984

 • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Πλήρης μελέτη κτιρίου δυναμικότητας 250 κλινών.

1984 – 1987

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Το έργο έχει κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

 • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Πλήρης μελέτη του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λειβαδιάς 200 κλινών. Το έργο έχει κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Οι μελετητές Α. Χασάπη και Κ. Κυριακίδης είχανε την υψηλή τεχνική εποπτεία του έργου κατά την διάρκεια της κατασκευής του.

1985

 • ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ. Μελέτη εξοπλισμού και τεύχη δημοπράτησης επιλογής Ιατρικού και Ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Ασύλου Ανιάτων και Γερόντων Αγ. Νικολάου Κρήτης.

1988

 • Κ.Α.Π.Η. – ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ. Εργοδότης: Δήμος Αμαλιάδας. Αρχιτεκτονική προμελέτη.

 

 

Σε συνεργασία με τα γραφεία “Β.Κ. Σγούτας” ΕΠΕ και “Εταιρεία Μελετών Περιβάλλοντος” ΕΠΕ.

 

1988

 • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Ρυθμιστικό σχέδιο ανάπτυξης του Νοσοκομείου, ώστε να αποκτήσει συνολική δυναμικότητα 250 κλινών.

 

Σε συνεργασία με το γραφείο” Ομάδα Μελετών Β.Κ. Σγούτας” ΕΠΕ

1992 – 1995

 • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Σε συνεργασια -ως δεύτερο γραφείο- με το Γραφείο Σγούτα (το αρχιτεκτονικό αντικείμενο είχε διαμοιραστεί δια δύο) Πλήρης Μελέτη Επεκτάσεων και Διαρρυθμίσεων υφισταμένων κτιρίων. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη και Τεύχη Δημοπράτησης. Το έργο έχει κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

 

Με την αρχιτεκτονική εταιρεία Α. ΧΑΣΑΠΗ – Α.Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε. Ως ιδρυτικό μέλος και κύριος εταίρος μαζί με Άγγελο Σαργέντη Αρχιτέκτονα-Πολεοδόμο.

 

1989

 • Ι.Κ.Α. ΝΑΟΥΣΑΣ. Εργοδότης Ι.Κ.Α. (Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων). Οριστική Μελέτη Προσφοράς.

1992 – 1996

 • ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Εργοδότης: ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη και Τεύχη Δημοπράτησης. Το έργο έχει κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

1996

 • ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Ε.Π. ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

 • Εργοδότης: Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε.Ε. Μελέτη Εφαρμογής και Επίβλεψη. Το έργο έχει κατασκευαστεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

 

 

Με την αρχιτεκτονική εταιρεία Α. ΧΑΣΑΠΗ – Α.Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε. Ως ιδρυτικό μέλος και κύριος εταίρος μαζί με Άγγελο Σαργέντη και συνεργάτες την εταιρία STUDIOTARCH με τον Victor Iliesiu.

 

1997-2000

 • ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (400 κλινών). Εργοδότης: Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Α.Ε.Ε. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη, Τεύχη Δημοπράτησης και Επίβλεψη. Το έργο έχει κατασκευαστεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

1997

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α) ΣΤΟ ΑΝΩ ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Προωθημένη προμελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α) ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Προωθημένη προμελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α) ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΕΒΡΟΥ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Προωθημένη προμελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α) ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Προωθημένη προμελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α) ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΑΔΑ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Προσαρμογή μελέτης, Προωθημένη προμελέτη και τεύχη δημοπράτησης. Το έργο έχει κατασκευαστεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α) ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Προσαρμογή μελέτης, Προωθημένη προμελέτη και τεύχη δημοπράτησης. Το έργο έχει κατασκευαστεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α) ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Προσαρμογή μελέτης, Προωθημένη προμελέτη και τεύχη δημοπράτησης. Το έργο έχει κατασκευαστεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α) ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Προσαρμογή μελέτης, Προωθημένη προμελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α) ΣΤΗ ΜΕΓΚΑΒΛΗ ΡΟΔΟΥ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Προσαρμογή μελέτης, Προωθημένη προμελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

1998

 • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ». Εργοδότης: Ιατρικό Αθηνών. Το έργο έχει κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

 • ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ. Εργοδότης: Ιατρικό Αθηνών-Κλινική Δυτικής Αττικής. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη.

 • ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ. Εργοδότης: Ιατρικό Αθηνών. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη.

2000

 • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ. Εργοδότης: Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Πειραιά ΙΑΣΙΣ Α.Ε.

 • ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Εργοδότης: Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Ε.Α.Ε.

2001

 • ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Εργοδότης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

 

 

Με την αρχιτεκτονική εταιρεία Α. ΧΑΣΑΠΗ – Α.Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.ΕΩς ιδρυτικό μέλος και κύριος εταίρος μαζί με Άγγελο Σαργέντη.

 

2001

 • ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ-ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ Π.Γ.Ν. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ. Εργοδότης: ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. – Δημόσια επιχείρηση ανέγερσης νοσηλευτικών μονάδων.

 • ΝΕΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ. Εργοδότης: EUROMEDICA Δωδεκανήσου Α.Ε. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

 • ΠΡΟΤΥΠΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ. Εργοδότης: ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. – Δημόσια επιχείρηση ανέγερσης νοσηλευτικών μονάδων.

 • ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ Τ.Ε.Π. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΞΩΤ. ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ. Εργοδότης: ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. – Δημόσια επιχείρηση ανέγερσης νοσηλευτικών μονάδων.

2002

 • ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Ν. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ. Εργοδότης: ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. Οριστική μελέτη, μελέτη εφαρμογής. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α) ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ. Εργοδότης: Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ «ΕΡΜΗΣ». Πλήρης Αρχιτεκτονική μελέτη. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

 • ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ 9ου & 10ου ΟΡΟΦΟΥ ΤOΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΧΕΠΑ ΤΟΥ Γ.Ν. Αθηνών «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Εργοδότης: Αθηναϊκή Τεχνική Α.Ε. – Χαρ. Αποστολίδης & Σία. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

2003

 • ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ.

 • Εργοδότης: Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ατόμων με ειδικές ανάγκες Νομού Γρεβενών. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

 • ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ Τ.Ε.Π. Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ. Εργοδότης: Δημόσια επιχείρηση ανέγερσης νοσηλευτικών μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ). Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

 

 

Με την αρχιτεκτονική Εταιρεία ARCHITECTURE CONSULTING MANAGEMENT ΕΠΕ»- ACM ΕΠΕ. Ως κύριος εταίρος μαζί με τον Άγγελο Σαργέντη 1999 – 2018 και συνεργάτες την εταιρία STUDIOTARCH με επικεφαλής τον Victor Iliesiu.

 

2002

 • ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ. Εργοδότης: Φιλανθρωπικός Σύλλογος Ισραηλιτών Αθηνών. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

2003

 • ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» (300 ΚΛΙΝΩΝ) ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εργοδότης: Κέντρο Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Α.Ε.”. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

2004

 • ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. Εργοδότης: ΙΟΝΙΟΣ Γενική Κλινική Α.Ε. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη.

 • ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ. Εργοδότης: Δίκτυο Ιδιωτικών Πολυκλινικών Ελλάδος Α.Ε. Μελέτη εφαρμογής. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

 

 

Με την αρχιτεκτονική Εταιρεία ARCHITECTURE CONSULTING MANAGEMENT ΕΠΕ – ACM ΕΠΕ. Ως κύριος εταίρος μαζί με τον Άγγελο Σαργέντη 1999 –  2018.

 

2007

 • «ΡΕΑ» ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ. Εργοδότης: “ΡΕΑ” Γυναικολογική Κλινική Α.Ε. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

 • «ΑΡΩΓΗ» ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 200 ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εργοδότης: EUROMEDICA ΑΡΩΓΗ Α.Ε. Μελέτη εφαρμογής. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ. Εργοδότης: Δ. Ρούντος & Μ. Χεϊμαρίδου. Αρχιτεκτονική Προμελέτη.

2008

 • ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ. Εργοδότης: EUROMEDICA – ΛΥΔΙΑ Α.Ε. Μελέτη Εφαρμογής. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 80 ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Εργοδότης: Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης Α.Ε. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

 • ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ & ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 200 ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εργοδότης: ΖΩΗ Γενική και Ογκολογική κλινική Α.Ε. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη.

2009

 • ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 80 ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ. Εργοδότης: EUROMEDICA-ΑΡΩΓΗ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. Μελέτη Εφαρμογής.

2010

 • ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 80 ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Εργοδότης: EUROMEDICA ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Πλήρης Αρχιτεκτονική μελέτη.

2012

 • ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ». Εργοδότης: Λιτίνας Δημήτριος. Αρχιτεκτονική προμελέτη.

2015

 • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ METROPOLITAN – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΨΕΩΝ. Εργοδότης: ΠΕΡΣΕΥΣ Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε. Οριστική μελέτη, μελέτη εφαρμογής. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

2016

 • ΓΕΝΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ» – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ. Εργοδότης: Ευρωκλινική Γενική Ιδιωτική κλινική Α.Ε. Οριστική μελέτη, Μελέτη εφαρμογής. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

 

 

ΙΙ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (Εκτός και αν αναφέρεται διαφορετικά)

 

Α. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

 • Πολυκατοικία στη Γλυφάδα ιδιοκτησίας Λ. Τσιτιρίδη.

 • Έπαυλη στο Πολυδένδρι ιδιοκτησίας Γ. Κανάρογλου.

 • Έπαυλη στο Πολυδένδρι ιδιοκτησίας Α. Ανδρικόπουλου.

 • Πολυκατοικία Γ. Κάσδαγλη – Γ. Βούκλαρη – Καλλιάλη στην οδό Βοστάνη στην Μυτιλήνη. Πλήρης μελέτη και επίβλεψη.

 • Εξοχική κατοικία Γιώργου Κάσδαγλη στη Θερμή Μυτιλήνης (1983).

 • Αναπαλαίωση νεοκλασικής πολυκατοικίας Γ. & Άννας Ανδριώτη, Πετσόβου 8, Αθήνα (1986-88).

 • Αναπαλαίωση νεοκλασικής κατοικίας Σπύρου Τρομπούκη, Μαραθωνοδρόμων, Ψυχικό (1988).

 • Αναπαλαίωση – διαμόρφωση κατοικίας Ι. Μεταξάτου πλατεία Αγ. Μαρίνας, Θησείο. Εκπονήθηκε μελέτη εφαρμογής και επίβλεψη του έργου (1995).

 • Αναπαλαίωση νεοκλασικού κτιρίου Λευτέρη Λέβη Σταυροπούλου, πλατεία Αμερικής (1990).                 

 • Ως συνεργάτης των Αρχιτεκτόνων Κ. Κυριακίδη – Αντέλα Παΐζη-Κυριακίδη. Πλήρης Μελέτη και Επίβλεψη:

 • Κατοικία Λευτέρη Περισυνάκη στην Πετρούπολη (1978).

 • Πολυκατοικία Αλεξανδράκη στις οδούς Φώσκολου και Ζαλοκώστα στο Χαλάνδρι.

 • Κατοικία Γιώργου Μπελιμπασάκη στην Παλιά Πεντέλη (1980-1983).

 • Κατοικία Φώτη Ξάξηρα στα Ν. Λιόσια (1984).

 • Διώροφη μονοκατοικία με pilotis Δ. Κανάκη στη Ν. Πεντέλη, Αθήνα.

 • Προσθήκη ορόφου οικίας Φ. Μπαρέκου Π. Πεντέλη, Αθήνα.

 • Νέα ισόγειος κατοικία με υπόγειο Κων. – Νικ. Κανιάρη Άσσος Κορινθίας, (1988).

 • Διώροφος οικοδομή Ε. Κιουρούκογλου στη Σαρωνίδα.

 • Πολυτελής μονοκατοικία Παπαδάκη με πισίνα στη Ν. Κηφισιά.

 

Β. ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ

 • Εσωτερική διαμόρφωση κατοικίας Κ. Σούρπη, Αμπελόκηποι, Αθήνα (1986).

 • Διαμόρφωση καταστήματος Θωμά Καφαράκη, Αγ. Θωμάς, Αθήνα (1988).

 • Διαρρύθμιση επίπλωση γραφείων εταιρείας Κουρεμένου, Εμμανουήλ Μπενάκη, Αθήνα (1989).

 • Διαμόρφωση κατοικίας Ε. Ε. Βαβουράκη, Αθήνα (1990).

 • Διαμόρφωση – Εξοπλισμός – Διακόσμηση καταστήματος πωλήσεων ρούχων LOUIS – FERAUX κ. Ε. Δεληγιαννάκη, Αθήνα (1991).

 

 

ΙΙΙ. ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΕΙΣ –  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

 

Με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

 

1985

 • ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Πλήρης αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη διαρρυθμίσεων Νεοκλασικού κτιρίου Ιονικής Τράπεζας στον Πειραιά.

 

 

Με την  αρχιτεκτονική εταιρεία Α. ΧΑΣΑΠΗ – Α.Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε.

 

1991

 • ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ. Εργοδότης: Νομαρχιακό Ταμείο Πειραιά. Έχει εκπονηθεί πλήρης μελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

 

 

IV. ΜΟΥΣΕΙΑ

 

Με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ως εταίρος 1983 – 1988 και τους Άγγελο & Σάντα Σαργέντη συνεργάτες.

 

1986

 • Τμήμα της μελέτης αξιοποίησης φρουρίου Φορτέτζας Ρεθύμνου. Διαμόρφωση – αποκατάσταση κατοικίας Ρέκτορα σε μουσείο Βενετσιάνικης Τέχνης για χρήση ως Μουσείο και εκθεσιακό χώρο. Εργοδότης: Δήμος Ρεθύμνης. Πλήρης αρχιτεκτονική μελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

 

 

Με την αρχιτεκτονική εταιρεία Α. ΧΑΣΑΠΗ – Α.Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε.

 

1997

 • ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Εργοδότης: Υπουργείο Πολιτισμού. Έχει εκπονηθεί προμελέτη, οριστική μελέτη και μελέτη εφαρμογής. Το έργο έχει κατασκευασθεί και είναι σε λειτουργία.

 

 

V. ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ως ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1973 – 1983.

 

1983

 • Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα Ελλάδος. Πλήρης μελέτη και επίβλεψη των διαρρυθμίσεων και ανακατασκευών παλαιού κτιρίου στην Κηφισιά, οδός Λεβίδου 6, που προορίζεται για νέο υποκατάστημα της Τραπέζης.

 

 

Με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ως ΕΤΑΙΡΟΣ 1983 – 1988.

 

1985

 • Κτίριο Γραφείων ΥΠΑ/Ν.Δ. του αεροδρομίου του Ελληνικού. Πλήρης μελέτη του νέου κτιρίου γραφείων, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό, συνολικής επιφάνειας 1.000 m2.

 • Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα Ελλάδος. Πλήρης μελέτη και επίβλεψη των διαρρυθμίσεων και ανακατασκευών του παλαιού Νεοκλασικού Καταστήματος της οδού Φίλωνος στον Πειραιά.

 • Γραφεία SIEMENS. Πλήρης μελέτη και επίβλεψη του νέου κτιρίου γραφείων της SIEMENS με κέντρο Υπολογιστών στον Παράδεισο Αμαρουσίου, συνολικής επιφάνειας 10.000 m2. Σε συνεργασία με το γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών Β. Σγούτα.

 • Εμπορική Τράπεζα. Προκαταρκτική μελέτη Κέντρου Μηχανοργάνωσης στο Χαλάνδρι.

 

 

Προσωπικές  μελέτες

 

1988

 • Κτίριο γραφείων Λευτέρη Λέβη (MEDITEC) Μαρούσι. Πλήρης μελέτη και επίβλεψη, ενταγμένη διακόσμηση.

 • Κτίριο γραφείων – βιοτεχνία Λευτέρη Λέβη Μαρούσι.

 

 

Με την αρχιτεκτονική εταιρεία Α. ΧΑΣΑΠΗ – Α.Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε.

 

1990

 • Κτίριο γραφείων – καταστημάτων επί της Λεωφόρου Κηφισίας 7. Εργοδότης: Ελληνικά Θεάματα Α.Ε. Προμελέτη, Οριστική Μελέτη.

1991

 • Κτιριακό Συγκρότημα “Αυτοκίνησης”, Γραφείων, Καταστημάτων και Χώρων Αναψυχής. Εργοδότης: Ελληνικά Θεάματα Α.Ε. –Κληρονόμοι Φραγκάκη.

1997

 • Κτίριο πολλαπλών χρήσεων στην Κηφισιά. Εργοδότης: Κορινθιακός Ρυθμός Α.Ε.

 

 

Με την αρχιτεκτονική Εταιρεία ARCHITECTURE CONSULTING MANAGEMENT ΕΠΕ – ACM ΕΠΕ.

 

2001

 • ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΔΑΜΕΣ, Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ. Εργοδότης: ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΟΔΟΣ Α.Τ.Ε. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

2002

 • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΩΝ «ΚΟΣΤΑΤΕΡΑ» ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ. Εργοδότης: ΚΟΣΤΑΤΕΡΑ Α.Ε. Εκπονήθηκε μελέτη εφαρμογής.

 

 

VI. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

 

1978

 • Βιοτεχνία Χ. Χαντζή, Περιστέρι.

1991

 • Βιομηχανικό κτίριο – κτίριο γραφείων ELEXΕ.Π.Ε. Εκπονήθηκε πλήρης μελέτη.

 • Βιομηχανικό κτίριο γραφείων της UNIPLAN. Εκπονήθηκε Προμελέτη.

1995

 • Βιοτεχνική αποθήκη και γραφεία αδελφών ΦΩΚΑ. Εκπονήθηκε πλήρης Μελέτη.

 • Έγινε επίβλεψη του Έργου (1995).

2005

 • Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του κέντρου διανομής 150/20KV/M.T. κλειστού τύπου GIS Θεσσαλονίκη XI. Εκπονήθηκε πλήρης Μελέτη.

 

 

VII. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 

Με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ως ΕΤΑΙΡΟΣ 1983 – 1988.

 

 • Ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας “ΜARELINA” στο Ρέθυμνο Κρήτης.

 • Ξενοδοχεία Α’ κατηγορίας “NOVOTEL” στην Αθήνα.

1986

 • Αφοί Γιουλούντα, Ρέθυμνο Κρήτης. Ξενοδοχείο Β’ κατηγορίας “MAY”, 120 κλινών.

1987

 • Αφοί Γιουλούντα, Ρέθυμνο Κρήτης. Ενοικιαζόμενα δωμάτια Β’ κατηγορίας.

 • Ξενοδοχείο πολυτελείας “HILTON”, Ρόδος, 700 κλινών* Συνεργασία με Γραφείο Α. Τομπάζη και τους αρχιτέκτονες Κ. Δεκαβάλλα και Α. Γεωργιάδη.

 • “NALIKO CAMPING”* Εγκατάσταση camping στη Σιθωνία, Χαλκιδική.

 • Χρυσοχοϊδης Α.Ε. Ρόδος. Ξενοδοχείο και bungalows A’ κατηγορίας.

 • Ελένη και Διογένης Δαριβιανάκη, Ηράκλειο, Κρήτη. Επιπλωμένα διαμερίσματα Α’ κατηγορίας.

 • Σ. Σταμπουλής Α.Ε. Ηράκλειο, Κρήτη. Ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας.

 

 

Με την αρχιτεκτονική Εταιρεία ARCHITECTURE CONSULTING MANAGEMENT ΕΠΕ  – ACM ΕΠΕ.

 

2005

 • ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΓΥΑΛΟ ΣΥΡΟΥ. Εργοδότης: Aristo Developers S.A. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη.

2016

 • ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ SAN STEFANO ANGSANA ΣΤΙΣ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ–ΚΕΡΚΥΡΑ. Οριστική & Μελέτη Εφαρμογής. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

 

 

VIII. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 

 

Με την αρχιτεκτονική εταιρεία Α. ΧΑΣΑΠΗ – Α.Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.ΕΩς ιδρυτικό μέλος και κύριος εταίρος μαζί με Άγγελο Σαργέντη Αρχιτέκτονα – Πολεοδόμο 1988 – 2018.

 

1991

 • Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης. Αξιοποίηση περιοχής λίμνης Αγ. Νικολάου Κρήτης. Διαμόρφωση πλατείας και υπόγειου γκαράζ. Πλήρης μελέτη και τεύχη δημοπράτησης. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

 • Δήμος Φυλής. Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Δήμου Φυλής. Εκπονήθηκε πλήρης μελέτη.

1992

 • Δήμος Φυλής. Νέο νεκροταφείο Δήμου Φυλής στη θέση Μάνδρια Πλαβούκου. Έχει εκπονηθεί πλήρης μελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

 • Δήμος Φυλής. Κατασκευή γκαράζ κάτωθεν πλατείας στο Ο.Τ. 93Α Δήμου Φυλής. Έχει εκπονηθεί πλήρης μελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

 • Δήμος Φυλής. Διαμόρφωση χώρου πλατείας σε πάρκο στο Ο.Τ.93Α Δήμου Φυλής. Έχει εκπονηθεί Πλήρης Μελέτη και Τεύχη Δημοπράτησης.

 • Δήμος και Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου Κρήτης. Αξιοποίηση περιοχής λίμνης Αγ. Νικολάου Κρήτης – Διαμορφώσεις ανατολικής πλευράς της λίμνης. Πλήρης μελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

 • Δήμος και Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου Κρήτης. Αξιοποίηση περιοχής λίμνης Αγ. Νικολάου Κρήτης – Διαμορφώσεις δυτικής πλευράς της λίμνης. Πλήρης μελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

 • Δήμος και Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου Κρήτης. Αξιοποίηση περιοχής λίμνης Αγ. Νικολάου Κρήτης – Μελέτη πεζογέφυρας. Πλήρης μελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

 • Νομαρχιακό Ταμείο Πειραιά. Διαμόρφωση προσπελάσεων και χώρων επίσκεψης διατηρητέου γεφυριού στον ποταμό Κυθήρων. Μελέτη Εφαρμογής.

1994

 • Σύνδεσμος Καταστηματαρχών παραλίας Γλύφας – Φθιώτιδας. Διαμόρφωση – Αξιοποίηση τμήματος παραλίας Γλύφας – Φθιώτιδας. Εκπονήθηκε προμελέτη.

 • Δήμος Πειραιά. Ανάπλαση πλατείας Τερψιθέας στον Πειραιά. Εκπονήθηκε πλήρης μελέτη.

1995

 • Δήμος Βιλλίων. Νέο νεκροταφείο Βιλλίων. Εκπονήθηκε μελέτη εφαρμογής.

1996

 • Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Α.Ε.Ε. Διαμόρφωση υπαίθριου χώρου Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου. Εκπονήθηκε προμελέτη, οριστική μελέτη, μελέτη εφαρμογής, τεύχη δημοπράτησης.

1997

 • Δήμος Γέρακα. Διαμόρφωση πλατείας επί της οδού Ταϋγέτου. Έχει εκπονηθεί μελέτη εφαρμογής.

 • Δήμος Γέρακα. Διαμόρφωση πλατείας επί της οδού Αριστογείτονος. Έχει εκπονηθεί μελέτη εφαρμογής.

1998

 • Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Α.Ε.Ε. Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου. Εκπονήθηκε προμελέτη, οριστική μελέτη, μελέτη εφαρμογής.

 • ΥΠΕΧΩΔΕ – Κ/Ξ Αττική Οδός. Μελέτη – κατασκευή αυτοχρηματοδότηση και εκμετάλλευση ελεύθερης Λεωφόρου Ελευσίνας Σταυρού – Α/Δ Σπάτων και Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού “Ρέμα Παναγίτσας” στον Γέρακα. Έχει εκπονηθεί προμελέτη.

2002

 • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Εργοδότης: Δήμος Γέρακα. Οριστική Μελέτη προσφοράς.

 • ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Εργοδότης: Κτηματική Εταιρία Δημοσίου. Οριστική Μελέτη προσφοράς.

 • ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Εργοδότης: Κτηματική Εταιρία Δημοσίου. Οριστική Μελέτη προσφοράς.

 • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ. Εργοδότης: Οργανισμός Λιμένα Πειραιά Α.Ε. – Έργα ανακαίνισης Ολυμπιακής Ζώνης «ΑΘΗΝΑ 2004». Αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής.

 

 

IX. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ

 

 

Με την αρχιτεκτονική εταιρεία Α. ΧΑΣΑΠΗ – Α.Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.ΕΩς ιδρυτικό μέλος και κύριος εταίρος μαζί με Άγγελο Σαργέντη Αρχιτέκτονα – Πολεοδόμο 1988 – 2018.

 

1998

 • ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΡΑΚΑ. Εργοδότης: Δήμος Γέρακα. Οριστική μελέτη προσφοράς και μελέτη εφαρμογής.

1999

 • ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΔΟΥ ΓΑΡΓΗΤΟΥ. Εργοδότης: Δήμος Γέρακα. Έχει εκπονηθεί μελέτη προσφοράς και μελέτη εφαρμογής. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

2001

 • ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΒΙΩΝ. Εργοδότης: Δήμος Καλυβίων – Θορικού. Έχει εκπονηθεί οριστική μελέτη προσφοράς.

 • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΠΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (M.P.C.). Εργοδότης: Υπουργείο Πολιτισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΕΥΔΕ/ΑΟΕΕ. Έχει εκπονηθεί οριστική μελέτη προσφοράς.

 • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΟΑΚΑ. Εργοδότης: Υπουργείο Πολιτισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΕΥΔΕ/ΑΟΕΕ. Έχει εκπονηθεί οριστική μελέτη προσφοράς.

 • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (I.B.C.). Εργοδότης: Υπουργείο Πολιτισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΕΥΔΕ/ΑΟΕΕ. Έχει εκπονηθεί οριστική μελέτη προσφοράς.

 • ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ. Εργοδότης: Υπουργείο Πολιτισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΕΥΔΕ/ΑΟΕΕ. Έχει εκπονηθεί Μελέτη Προσφοράς και Μελέτη Εφαρμογής. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

2002

 • ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Εργοδότης: Υπουργείο Πολιτισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΕΥΔΕ/ΑΟΕΕ. Έχει εκπονηθεί οριστική μελέτη προσφοράς.

 • ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΤΡΑΣ-ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ. Εργοδότης: Υπουργείο Πολιτισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΕΥΔΕ/ΑΟΕΕ. Έχει εκπονηθεί οριστική μελέτη προσφοράς.

 • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΟΑΚΑ – ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ. Εργοδότης: Υπουργείο Πολιτισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΕΥΔΕ/ΑΟΕΕ. Έχει εκπονηθεί οριστική μελέτη προσφοράς.

 • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΟΑΚΑ – ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ. Εργοδότης: Υπουργείο Πολιτισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΕΥΔΕ/ΑΟΕΕ. Έχει εκπονηθεί μελέτη προσφοράς και μελέτη εφαρμογής. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

 • 4 ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – Ελληνικού, Φαλήρου, Βριλησσίων, Κορυδαλλού. Εργοδότης: Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 Α.Ε. Έχει εκπονηθεί μελέτη προσφοράς και μελέτη εφαρμογής. Τα έργα έχουν κατασκευασθεί.

 • Δήμος Μελισσίων – Τεχνική Υπηρεσία. Τ10β στην 1η πολεοδομική γειτονιά Μελισσίων. Έχει εκπονηθεί μελέτη προσφοράς.

2003

 • ΠΡΩΤΕΥΣ Α.Τ.Ε.Ε. Κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου Βέροιας. Έχει εκπονηθεί οριστική μελέτη προσφοράς.

 • ΔΙΕΚΑΤ – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. Ολυμπιακά προπονητήρια. Βελτίωση – αναβάθμιση – κατασκευή σταδίων: ΠΑΟΚ, Άρη, Απόλλωνα Θεσσαλονίκης. Έχει εκπονηθεί Μελέτη Προσφοράς.

 

 

X. ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 

 

Με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε. Ως ΕΤΑΙΡΟΣ 1983 – 1988.

 

1983

 • ΟΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ TRINIDAD. Προκαταρκτική μελέτη. Περιλαμβάνει τυπικές μονώροφες κατοικίες των 3, 4 και 5 δωματίων.

 • ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ. Οριστική μελέτη-Προσφορά κατασκευής. Περιλαμβάνει κτίρια διαμονής, εκπαίδευσης, διοίκησης, αναψυχής, αθλητισμού καθώς και άλλα βοηθητικά κτίρια συντεθειμένα σε ενιαίο συγκρότημα στο λόφο του ARAMOUN στη Βηρυτό. (Συμμετοχή σε παγκόσμιο διαγωνισμό).

 • ΟΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ 3.500 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ CAIRO. Προκαταρκτική Μελέτη. Περιλαμβάνει τυπικά 4όροφα και 5όροφα συγκροτήματα των 16-20 διαμερισμάτων με/ή χωρίς καταστήματα.

 • ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ARAB NATIONAL BANK ΣΤΟ KAFJEH. Συνολική επιφάνεια 1.400 m2. Προμελέτη, Μελέτη εφαρμογής.

 • ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ARAB BANK ΣΤΗ MAJMAHA. Συνολική επιφάνεια 1.400 m2. Προμελέτη, Μελέτη εφαρμογής.

 • ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ARAB NATIONAL BANK ΣΤΟ AL – JUBAIL. Συνολική επιφάνεια 850 m2. Προμελέτη, Μελέτη εφαρμογής 1983-1984.

1984

 • ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ  AL – NAJAH, OMAN. Συνολική επιφάνεια 6.000 m2. Προμελέτη, Μελέτη εφαρμογής.

1985

 • ΔΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΑ  ΔΙΩΡΟΦΗ FAROUK AL FITYAN. Βαγδάτη, Ιράκ. Προϋπολογισμός: 50.000.000 δρχ.

 

 

Στην εταιρία «STUDIOTARCH» με έδρα στη Ρουμανία. Ως Συνεργάτης και εταίρος μαζί με τους Α. Σαργέντη, Victor Iliesiu 1996 – 2007.

 

2003

 • ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ DN1 – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ. Εργοδότης: LAMDA OLYMPIC. Αρχιτεκτονική προμελέτη. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

2006 – 2007

 • ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ. Εργοδότης: Piraeus Bank Romania. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

2006 – 2007

 • ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ. Εργοδότης: Emporiki Bank Romania SA. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

2007

 • HEAD OFFICES OF EMPORIKI BANK ROMANIA – BUCHAREST. Εργοδότης: Emporiki Bank Romania SA. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

2007

 • “TEI LAKE” ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ. Εργοδότης: TEI LAKE DEVELOPMENT S.A. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

 

 

Στην εταιρία «DASAARCH LTD» με έδρα στη Ρουμανία 2007 – 2018 ως κύριος εταίρος μαζί με τους Α. Σαργέντη, Daniel Paul, Sevghin Cherim.

 

2008

 • IT CENTER BANCPOST – BUCHAREST. Εργοδότης: EFG PROPERTIES. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

2008

 • “LOGISTIC PARK 25” LOGISTIC CENTER. Εργοδότης: ROBIES PROPRIETATI IMOBILIARE. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη.

2009

 • ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ “PC CENTER – BUSINESS CENTER” – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ. Εργοδότης: PC MANAGEMENT & CONSULTING S.R.L. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

2010

 • “CHIAJNA” SPORTS CENTER Chiajna, Romania. Εργοδότης: MAGIC WORLD DEVELOPMENTS S.A. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη.

2010

 • “AQUAPARK” & “LUNAPARK” AMUSEMENT PARKS, Chiajna, ROMANIA. Εργοδότης: MAGIC WORLD DEVELOPMENTS S.A. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

2014

 • “CITY OFFICE”-CONVERSION COMMERCIAL BUILDING “CITY MALL” IN OFFICE BUILDING No.2. Εργοδότης: GLOBALWORTH ASSET MANAGERS SRL. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

2015

 • EXTENSION OF “DIVERTILAND” ENTERTAINMENT PARK Chiajna, ROMANIA. Εργοδότης: MAGIC WORLD DEVELOPMENTS S.A. Το έργο έχει κατασκευασθεί.

 

 

Με την αρχιτεκτονική Εταιρεία ARCHITECTURE CONSULTING MANAGEMENT ΕΠΕ – ACM ΕΠΕ.

 

2018

 • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “UMMAL QURA” ΣΤΗ ΜΕΚΚΑ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (235 ΚΛΙΝΩΝ). Εργοδότης: UMMAL QURA COMPANY LTD. Εκπονήθηκε προμελέτη και Οριστική Μελέτη.

 

 

XI. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

 

 

Με την αρχιτεκτονική εταιρεία Α. ΧΑΣΑΠΗ – Α. Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε. Ως ιδρυτικό μέλος και κύριος εταίρος με τον Α. Σαργέντη Αρχιτέκτονα – Πολεοδόμο 1988 – 1999.

 

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ

 

1989

 • Δήμος Λασιθίου. Διαμόρφωση της περιοχής της λίμνης του Αγ. Νικολάου.

1994

 • Δήμος Πειραιά. Διαμόρφωση Πλατείας Τερψιθέας στον Πειραιά.

 • Δήμος Βιλλίων. Νέο Νεκροταφείο Δήμου Βιλλίων.

1996

 • Δήμος Αμαρουσίου. Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση και Εκμετάλλευση υπογείου σταθμού αυτοκινήτων στο Ιστορικό Κέντρο – Πλατεία Ευτέρπης του Δήμου Αμαρουσίου.

1997

 • Δήμος Γέρακα. Μελέτη – Κατασκευή Πλατειών επί των Οδών Ταϋγέτου και Αριστογείτονα.

 • Δήμος Γέρακα. Μελέτη – Κατασκευή αθλητικού κέντρου οδού Γέρακα.

 • Δήμος Γέρακα. Μελέτη – Κατασκευή αθλητικού κέντρου οδού Γαργητού.

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΕΠΑΙΝΟΙ (όπου αναγράφεται)

 

Με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Ως ΕΤΑΙΡΟΣ 1983 – 1988.

 

1985

 • Δήμος Καισαριανής. Διαμόρφωση του Άλσους Σκοπευτηρίου Καισαριανής. Σύμβουλος Μελέτης: Φ. Εκερίου. Έπαινος.

 • Ιερά Μονή Πάτμου. Πνευματικό Κέντρο Πάτμου, Α’ Έπαινος.

 • Δήμος Λευκάδας. Δημαρχείο-Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας.

1987

 • Δήμος Αίγινας. Διαμόρφωση πλατείας Εθνεγερσίας και Ηρώων Πεσόντων στην πόλη της Αίγινας, Α’ Έπαινος.

 

 

Με την αρχιτεκτονική εταιρεία Α. ΧΑΣΑΠΗ – Α.Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε. Ως ιδρυτικό μέλος και κύριος εταίρος με τον Άγγελο Σαργέντη Αρχιτέκτονα – Πολεοδόμο 1988 – 2018.

 

1989

 • Δήμος Κορίνθου. Πνευματικό Κέντρο Κορίνθου.

 • Δήμος Ηρακλείου. Νέο Νεκροταφείο του Ηρακλείου.

1990

 • Δήμος Λάρισας. Αξιοποίηση της Δημοτικής έκτασης “Μεζούρλο”, 800 στρ. στη Λάρισα. Α’ Έπαινος.

 • ΕΥΔΕΣΑ. Μελέτη-Κατασκευή Γκαράζ και Πλατείας Εφετείου στην Αθήνα.

 • ΥΠ.ΠΟ. Νέο Μουσείο Πατρών.

 • Δήμος Χαϊδαρίου. Δημοτικό Κατάστημα Χαϊδαρίου.

1991

 • Δήμος Αθηναίων. Διαμόρφωση Πλατείας Κεραμεικού στην Αθήνα. Έπαινος.

1992

 • Δήμος Ξάνθης. Διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης.

1993

 • Ε.Μ.Π. Ανέγερση Ιερού Ναού στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

 • Ε.Α.Ε. Αναβίωση και Προστασία του Παραδοσιακού Οικισμού Αναβατού της νήσου Χίου.

1994

 • Δήμος Πειραιά. Διαμόρφωση Πλατείας Φώσκολου, στη Δραπετσώνα, Πειραιάς.

 • Δήμος Πειραιά. Διαμόρφωση Πλατείας Μάρη, στον Πειραιά.

 • Σύνδεσμος Νεκροταφείων. Νέο Νεκροταφείο Βόλου-Ν. Ιωνίας (μετά από προεπιλογή 7 γραφείων). Διάκριση (δεν απονεμήθηκε βραβείο).

1995

 • Δήμος Ρεθύμνης. Κυκλοφοριακή Διευθέτηση – Διαμόρφωση – Αξιοποίηση Ρέματος Συνατσάκη, Πόλης Ρεθύμνου Κρήτης. Έπαινος.

 • Δήμος Ρεθύμνης. Αναμόρφωση Χώρων Δημαρχείου Ρεθύμνης.

 • Ι.Κ.Α. Τρικάλων.

1998

 • Δήμος Αμαρουσίου. Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση και Εκμετάλλευση υπογείου σταθμού αυτοκινήτων στην Πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά.

 • ΥΠΕΧΩΔΕ – ΕΥΔΕΚ. Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση και παραχώρηση εκμετάλλευσης τριών υπογείων σταθμών αυτοκινήτων στην περιοχή Αθηνών. α. Πλατεία Κολωνακίου, β. Πλατεία Κάνιγγος, γ. Πλατεία Αιγύπτου.

2001

 • Δήμος Θεσσαλονίκης. Ανάπλαση Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης (Μάιος 2001).

 

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

 

Με την αρχιτεκτονική εταιρεία Α. ΧΑΣΑΠΗ – Α.Σ. ΣΑΡΓΕΝΤΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε.

 

1990

 • ΥΠ.ΠΟ. Νέο Μουσείο Ακρόπολης.

1992

 • Διεθνής Διαγωνισμός Πανεπιστημίου Κύπρου, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

1994

 • Νοσοκομείο “ΑΝΝΑ” στο Βουκουρέστι 500 κλινών Clinique De Médecine Industrielle et Préventive Du Quebec Inc. Ειδική Διάκριση.

1999

 • Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Α.Ε. Αναμόρφωση Πλατείας Συντάγματος.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΡΓΩΝ