ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981      |      ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ 1945 -
Α.Μ. ΤΕΕ    12821

ΣΠΟΥΔΕΣ

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων, Σχολή Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) 1963 - 1968

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Ελεύθερο Επάγγελμα - Αρχιτεκτονική 1969 - 2005

Έμμισθος Συνεργάτης σε Τεχνικά Γραφεία & Εταιρείες 1969 - 1980

Ισότιμη Συνεργάτης σε Τεχνικό Γραφείο 1971 - 2005

Κέντρο Αλιευτικής Έρευνας Νέας Περάμου, 1989.

Η Σοφία Καράντζα γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1945. Με εγκύκλιες σπουδές στη Λαμία και την Αθήνα σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ από το 1963 έως το 1968.

 

Η Σοφία άσκησε ελεύθερο επάγγελμα  στον ελληνικό χώρο είτε ως  έμμισθος συνεργάτης σε τεχνικές εταιρείες και μεγάλα τεχνικά γραφεία, είτε ως ισότιμος εταίρος. Στη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έχει εκπονήσει μελέτες δημοσίων και ιδιωτικών έργων με αντικείμενο κτιριακά συγκροτήματα διαφόρων τομέων και χρήσεων, κτήρια Υγείας, Νοσοκομεία , κτήρια Εκπαίδευσης, κτήρια Ερευνητικών Κέντρων, κτήρια Ειδικών Χρήσεων του υπουργείου Γεωργίας, Βιομηχανικά κτήρια, κτήρια Διοίκησης, κτήρια γραφείων, κατοικίες, μελέτες αποκατάστασης διατηρητέων κτιρίων. Παράλληλα έχει ασχοληθεί  με την επίβλεψη ιδιωτικών κτιριακών έργων και  έργων διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

 

Με δύο πιο μεγάλα αδέλφια πολιτικούς μηχανικούς είναι παντρεμένη με τον Νίκο Κουρεμπανά,  Μαθηματικό Αναλυτή Προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και έχουν δύο παιδιά. Το Θεόδωρο αρχαιολόγο νομισματολόγο διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και το Δημήτρη ηλεκτρολόγο μηχανικό MSc. Κάτοχο πτυχίου ΜΒΑ.

 

 

 

*Το υλικό της ανάρτησης παραχώρησε στο Αρχείο η ίδια η βιογραφούμενη τον Χειμώνα του 2021. Την ευχαριστούμε πολύ. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η Σοφία Καράντζα γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1945. Ο πατέρας της από τη Φλώρινα, με καλλιέργεια και γαλλική παιδεία, ήταν υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η μητέρα από την Πέργαμο της Μικράς Ασίας. Το 1946 η οικογένεια μετεγκαταστάθηκε στη Λαμία όπου έμεινε μέχρι την νέα μετεγκατάσταση στην Αθήνα το 1958. Έχει μία αδελφή και έναν αδελφό, πιο μεγάλους.

Οι γονείς φρόντιζαν για τη μόρφωση των παιδιών χωρίς καταπίεση και χωρίς να ξεχωρίζουν τα παιδιά λόγω φύλου, τους ενδιέφερε να γίνουν υπεύθυνα και ανεξάρτητα. Τα δύο αδέλφια σπούδασαν στο ΕΜΠ πολιτικοί μηχανικοί: η Ντίνα Καράντζα 1957-1962 και ο Βασίλης Καράντζας 1958-1963.

Η ίδια από μικρή παρατηρούσε τα ωραία νεοκλασικά κτίρια στη Λαμία, τις όψεις τους, την εσωτερική τους διαμόρφωση και λειτουργικότητα, τους κήπους, αλλά και τα μικρά σπίτια με τα φτωχικά υλικά και την πολύ απλή και ευρηματική λειτουργικότητα. Το ίδιο έκανε και τα καλοκαίρια στη Φλώρινα με την εντυπωσιακή ποικιλία αρχιτεκτονικών ρυθμών στα κτίρια της πόλης, τη γοητεία των γειτονιών και το ποτάμι. Το πατρικό σπίτι ήταν ένα μεγάλο σπίτι μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής με πάμπολλα στοιχεία που τη γοήτευαν.

 

Σπούδασε αρχιτέκτων στο ΕΜΠ 1963-1968 γιατί πίστευε πως η ενασχόληση με την αρχιτεκτονική θα της έδινε χαρά και ασφάλεια. Αγαπά τη γεωμετρία, τη λιτότητα και τη λειτουργικότητα στις συνθέσεις. Το εμφανές μπετόν, το άσπρο μάρμαρο αλλά κάποιες φορές μία έκρηξη χρωμάτων. Ποτέ δεν σχεδίασε για εντυπωσιασμό. Θέλει η γεωμετρία των όγκων, των επιπέδων και των γραμμών να είναι σε αρμονία με τη γεωμετρία που  έμφυτα έχουμε μέσα μας. Για τη σχεδίαση των ειδικών κτιρίων που μελέτησε, συνεργάστηκε στενά με ειδικούς επιστήμονες είτε επιβαλλόταν αυτό από τη σύμβαση είτε όχι. Τίποτα δεν σχεδιάστηκε σε αυτά τα κτίρια με εικασίες και ανυπόστατες βεβαιότητες. Ποτέ δεν αισθάνθηκε να έχει επίπτωση το φύλο της στην άσκηση του επαγγέλματος.

 

Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Κουρεμπανά, Μαθηματικό Αναλυτή Προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών που δούλεψε στον τομέα του στην Honeywell στην Φρανκφούρτη, στην Κτηματική Τράπεζα και μετά στην Εθνική Τράπεζα σε υπεύθυνες και δημιουργικές θέσεις. Έχουν δύο παιδιά. Ο Θεόδωρος είναι αρχαιολόγος νομισματολόγος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και ο Δημήτρης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός MSc. από το πανεπιστήμιο του Birmingham, μέλος του ΤΕΕ, κάτοχος πτυχίου ΜΒΑ (ΟΠΑ/ΕΜΠ).

 

ΣΠΟΥΔΕΣ

Η Σοφία ολοκλήρωσε τις  εγκύκλιες σπουδές της (1951-1963) στη Λαμία και στην Αθήνα.  Στη Λαμία (πρώτη Δημοτικού στην ιδιωτική σχολή Παπαρούπα και 5 τάξεις δημοτικού στο Δημόσιο Δημοτικό σχολείο της οδού Υψηλάντου). Πρώτη Γυμνασίου στο γυμνάσιο θηλέων και μετά στην Αθήνα (δευτέρα και τρίτη Γυμνασίου στο Ε’ Γυμνάσιο Θηλέων και τις τρεις τελευταίες τάξεις στο πρακτικό τμήμα του Β’ Γυμνασίου Θηλέων).

Το 1963 πέτυχε στις εξετάσεις για τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου από την οποία αποφοίτησε το 1968. Η Διπλωματική της εργασία αφορούσε το “Ρυθμιστικό Σχέδιο Μουζακίου”. Έχοντας Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού έλαβε το 1968 και την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

1967

Μετά το 4ο έτος των σπουδών της στην αρχιτεκτονική του ΕΜΠ εργάζεται τρεις μήνες το καλοκαίρι του 1967 στο Λονδίνο στο αρχιτεκτονικό γραφείο RICHARD SHEPPARD AND PARTNERS σε μελέτες κτηρίων Πανεπιστημίων και πολεοδομικές μελέτες.

1968 – 1971

Μετά το τέλος των σπουδών, προΐσταται του τμήματος αρχιτεκτονικών μελετών των τεχνικών εταιρειών “ΜΕΤΩΝ ΑΕ” και “ΕΤΕΠ ΑΕ” και της εταιρίας τουριστικών και βιομηχανικών επενδύσεων “Αχαϊκή ΑΕ” και εκπονεί μελέτες τουριστικών εγκαταστάσεων και ξενοδοχείων. Παράλληλα συστεγάζεται στην οδό Ομήρου 18, στην Αθήνα, και συνεργάζεται με τον αδερφό της Βασίλειο Δ. Καράντζα πολιτικό μηχανικό, κάτοχο εργοληπτικού πτυχίου και εκπονεί αρχιτεκτονικές μελέτες και επιβλέπει κατασκευές ιδιωτικών έργων.

Από το 1969 μέχρι το 1980 είναι μόνιμος συνεργάτης του γραφείου τεχνικών μελετών Κ. Τσαϊλά (αριθμός μητρώου ΓΕΜΚΑ 530).

Από το 1971 έως το 2005 συνεχίζεται η συστέγαση και συνεργασία με τον Βασίλειο Καρατζά και η εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών έργων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο: Αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακών συγκροτημάτων διαφόρων τομέων και χρήσεων, κτήρια Υγείας, Νοσοκομεία κτήρια, κτήρια Εκπαίδευσης, κτήρια Ερευνητικών Κέντρων, κτήρια Ειδικών Χρήσεων του υπουργείου Γεωργίας, Βιομηχανικά κτήρια, κτήρια Διοίκησης, κτήρια γραφείων, κατοικίες, μελέτες αποκατάστασης διατηρητέων κτιρίων. Παράλληλα ασχολείται με την επίβλεψη ιδιωτικών έργων οικοδομικών και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

 

Η Σοφία είναι Κάτοχος Πτυχίου Μελετητή αριθ. μητρώου 803 στις εξής κατηγορίες μελετών :

 

  • Κατηγορία μελέτης υπ’ αριθ. 2 – Πολεοδομικές και ρυθμιστικές μελέτες τάξη πτυχίου Β’ 1979 – 2005

  • Κατηγορία μελέτης υπ’ αριθμόν 6-Αρχιτεκτονικές μελέτες κτιρίων τάξη πτυχίου Β’ 1979-1987 και Τάξη πτυχίου Γ’ 1988 – 2005

  • Πραγματογνώμων του ΤΕΕ

  • Εμπειρογνώμων Υπουργείου Δικαιοσύνης – Πρωτοδικείο Αθηνών

  • Μέλος κριτικής επιτροπής αρχιτεκτονικών διαγωνισμών (εκπρόσωπος ΣΑΔΑΣ)

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

  • Μέλος του ΤΕΕ (από το 1968)

  • Μέλος του ΣΑΔΑΣ (από το 1968)

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ

  • Μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας ΕΦΕ 1968 – 1975

  • Μέλος της Εταιρίας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

  • Μέλος του Σωματείου των Φίλων του Νομισματικού Μουσείου

  • Μέλος της Ένωσης των Φίλων της Ακροπόλεως

  • Μέλος των Φίλων της ΕΔΑΒυΤ

  • (Εταιρία Διερεύνησης Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας)

 

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ

1981 – 1982

  • Αποκατάσταση κτιρίου επί των οδών   Τριπόδων 31 – Θέσπιδος και Αδριανού στην Πλάκα. Ιδιοκτησίας Λέανδρου Φωκά και   Βασιλικής Φωκά – Χιωτέλη. Αποτύπωση – Οριστική Μελέτη – Μελέτη εφαρμογής – Επίβλεψη κατασκευής

1981 – 1983

  • Αναπαλαίωση   νεοκλασικού αρχοντικού επί των οδών Αμαλίας και Δεληγιάννη 18 στην Κηφισιά σε οικόπεδο έκτασης 4000 ιδιοκτησίας Χρήστου Αρφάνη. Επέκταση υπογείου υπό το υπάρχον κτίσμα. Μελέτη εσωτερικών χώρων, αποκατάσταση όψεων, μελέτη περιβάλλοντος χώρου. Αποτύπωση – Οριστική Μελέτη – Μελέτη εφαρμογής – Επίβλεψη κατασκευής.

1987 – 1988

  • Μελέτη αποκατάστασης και στερέωσης Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Αιγίου. Μελέτη εφαρμογής.

1988

  • Μελέτη αποκατάστασης και διατήρησης του διατηρητέου κτιρίου επί της πλατείας Αγίας Λαύρας οδών Πολυχρονιάδη και Ερμού στο Αίγιον. Ιδιοκτησίας ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Αποτύπωση – Μελέτη εφαρμογής

1996 – 1997

  • Μελέτη επισκευής και ανακαίνισης/αναπαλαίωσης του κτιρίου του Ψ.Ν.Α. επί της οδού Χανίων 4 στην Κυψέλη. Προσθήκη ορόφου και αναψυκτηρίου στον ακάλυπτο και αναδιαρρύθμιση των χώρων για να χρησιμοποιηθεί για την Κοινωνική Επανένταξη Νέων μετά από τη θεραπεία αποτοξίνωσης ναρκωτικών στη μονάδα του Ψ.Ν.Α. (Πρόγραμμα Αποτοξίνωσης Ναρκωτικών). Αποτύπωση – Προμελέτη – Οριστική μελέτη – Μελέτη εφαρμογής Τεύχη δημοπράτησης – Μελέτη χρονικού προγραμματισμού. Σοφία Καράντζα 80% σε συνεργασία με το μελετητικό γραφείο Χρήστος Τσιλαλής 20%.

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

1984

  • Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Μελετήθηκε μεταρρύθμιση του υπάρχοντος κτηρίου, επιφάνειας 225,000 μ2 και προσθήκη πτέρυγας επιφανείας 812,86 μ2. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου 1437 μ2. Οριστική μελέτη. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Βραβείο μελέτης. Σοφία Καράντζα 40% σε συνεργασία με Αλέξανδρο Λοΐζο 60%.

1984

  • Κέντρο Υγείας Ψαχνών, Ν. Ευβοίας. Ισόγειο κτίριο συνολικής επιφάνειας 1.129,91 μ2 και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου 2.0000 μ2. Οριστική μελέτη – μελέτη εφαρμογής. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Πρώτη σε βαθμολογία. Ανάθεση έργου. Σοφία Καράντζα 40% σε συνεργασία με Αλέξανδρο Λοΐζο 60%.

1984

  • Κέντρο Υγείας Ερυμανθείας, Ν. Αχαΐας. Ισόγειο κτίριο συνολικής επιφάνειας 831,36 μ2 και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου 7.500 μ2. Οριστική μελέτη. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Βραβείο μελέτης. Σοφία Καράντζα 100%.

1984

  • Κέντρο Υγείας Γαλατά Πόρου, Ν. Πειραιώς. Ισόγειο επιφανείας 1086,58 μ2. Περιβάλλων χώρος 3.592,92 μ2. Οριστική μελέτη. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Βραβείο μελέτης. Σοφία Καράντζα 100%.

1984

  • Νοσοκομείο Καρύστου, Ν. Ευβοίας. Διώροφο κτίριο με υπόγειο συνολικής επιφ. 2.0207,36 μ2. Διαρρύθμιση υπάρχοντος 1.280,28 μ2. Προσθήκη υπάρχοντος 1.280,28 μ2. Προσθήκη διωρόφου πτέρυγας 927,08 μ2. Περιβάλλων χώρος 3.595,00 μ2. Οριστική μελέτη – μελέτη εφαρμογής. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Σοφία Καράντζα 100%.

1985

  • Κέντρο Υγείας Νοσοκομείο Καλαβρύτων, Ν. Αχαΐας. Διώροφο κτίριο επιφανείας 2.555,65 μ2. Μελετήθηκε μεταρρύθμιση του υπάρχοντος κτιρίου, επιφανείας 1.337,97 μ2 και προσθήκη διώροφης πτέρυγας επιφανείας 1.217,68 μ2. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφανείας 3.949,68 μ2. Αναφέρεται ιδιαίτερα ότι η Αρχιτεκτονική μελέτη και ο χρονικός προγραμματισμός του έργου συντάχθηκαν έτσι ώστε το Νοσοκομείο να μην παύσει να λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια κατασκευής του έργου. Με την εφαρμογή των μελετών αυτών κατά την εκτέλεση του έργου, ο στόχος αυτός επετεύχθη και η λειτουργία του Νοσοκομείου υπήρξε απρόσκοπτη. Οριστική μελέτη – μελέτη εφαρμογής- μελέτη χρονικού προγραμματισμού. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Βραβείο μελέτης. Ανάθεση έργου. Σοφία Καράντζα 100%.

1988

  • Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, Ν. Πειραιά. Διώροφο κτίριο με υπόγειο, συνολικής επιφανείας 709,75 μ2 και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφανείας 1020,56 μ2. Οριστική μελέτη – μελέτη εφαρμογής. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Μελέτη πρώτη στη βαθμολογία. Ανάθεση έργου. Σοφία Καράντζα 100%.

1988

  • Νοσοκομείο Ημέρας Πάτρας, Ν. Αχαΐας. Ισόγειο κτίριο επιφανείας 630,00 μ2. Περιβάλλων χώρος 900,00 μ2. Οριστική μελέτη. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Σοφία Καράντζα 100%.

1995

  • Υποκατάστημα ΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Διώροφο κτίριο με υπόγειο συνολικής επιφανείας 5.120 μ2, περιλαμβάνον γραφεία, ιατρεία, εργαστήρια, αποθήκες, στεγασμένο parking και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου συνολικής επιφανείας 2.704,95 μ2. Οριστική μελέτη. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Σοφία Καράντζα 50%, Λένα Μουλοπούλου – Χρστόφορος Σακελλαρόπουλος 50%.

1997 – 1998

  • Κατασκευή Κλιμακοστασίων – εξόδων κινδύνου σε διάφορα κτίρια του Ψ.Ν.Α επί της Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι. Αποτύπωση εννέα κτιρίων και του περιβάλλοντος χώρου στο Ψ.Ν.Α. στο Χαϊδάρι, προσθήκη κλιμακοστασίων εξόδων κινδύνου- εσωτερικές διαρρυθμίσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, Σήμανση κ.λπ. για τη δημιουργία συνθηκών διαβίωσης Α.Μ.Κ. Προμελέτη-οριστική-μελέτη εφαρμογής- τεύχη δημοπράτησης- μελέτη χρονικού προγραμματισμού Σοφία Καράντζα, 91,60% σε συνεργασία με «Γ. Μαρνέρης και συνεργάτες- Σύμβουλοι Δομοστατικοί ΕΠΕ» 8,40%.

 

ΚΤIΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

1968 – 1971

  • Προσθήκη δέκα αιθουσών Γυμνασίου Μύρινας – Λήμνου. Προμελέτη-οριστική μελέτη-μελέτη εφαρμογής- τεύχη δημοπράτησης. Σοφία Καράντζα 30%, Γραφείο Κώστα Τσαϊλά 70%.

  • Προσθήκη πέντε αιθουσών Δημοτικού Σχολείου Αγ. Γεωργίου Ν. Βοιωτίας. Προμελέτη-οριστική μελέτη -μελέτη εφαρμογής-τεύχη δημοπράτησης. Σοφία Καράντζα 30%, Γραφείο Κώστα Τσαϊλά 70%.

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Πετρουπόλεως Νομού Αττικής (Ο.Σ.Κ.). Δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Προμελέτη-οριστική μελέτη-μελέτη εφαρμογής-τεύχη δημοπράτησης. Σοφία Καράντζα 100%.

1989

  • Νέο κτίριο Κρατικού Παιδικού Σταθμού Σαλαμίνας και διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου, Ν. Πειραιά. Παιδικός Σταθμός. Διώροφο κτίριο μεθ’ υπογείου συνολικής επιφανείας 708,72 μ2 και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου συνολικής επιφανείας 2.960 μ2. Οριστική μελέτη. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Μελέτη δεύτερη στη βαθμολογία. Σοφία Καράντζα 100%.

1989 – 1990

  • Κρατικός Παιδικός Σταθμός 100 θέσεων, Αχαρνών, Ν. Αν. Αττικής. Διώροφο κτίριο συνολικής επιφανείας 1.089,83 μ2 και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφανείας 656,92 μ2. Οριστική μελέτη. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Μελέτη τρίτη στη βαθμολογία. Βραβείο. Σοφία Καράντζα 100%.

1988

  • Συγκρότημα τραπεζαρίας μαγειρείων κ.λπ. βοηθητικών χώρων Δ’ Παιδικής Εξοχής Αγ. Ανδρέα. Ισόγειο κτίριο 748,90 μ2. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου 2.250 μ2. Οριστική μελέτη. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Μελέτη πρώτη στη βαθμολογία. Βραβείο. Σοφία Καράντζα 100%.

1994 – 1994

  • Πολυδύναμη Αίθουσα, ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ. Συγκρότημα περιλαμβάνον αμφιθέατρο, αίθουσες σεμιναρίων διαλέξεων LOBBY. Χώρους εκθέσεων, θαλάμους ταυτόχρονης μετάφρασης, snack bar κ.λπ. βοηθητικούς χώρους. Συνολική επιφάνεια κτιρίου 5.967,87 μ2. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου συνολικής επιφανείας 1.400 μ2. Οριστική μελέτη. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Σοφία Καράντζα 50%., Λένα Μουλοπούλου, Χριστόφορος Σακελλαρόπουλος 50%.

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΤIΡΙΑ ΙΔΙΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

1989 – 1990

  • Κέντρο Αλιευτικής Έρευνας Ν. Περάμου, Ν. Καβάλας, Υπ. Γεωργίας. Συγκρότημα κτιρίων Ερευνητικού Κέντρου. Περιλαμβάνει τους τομείς έρευνας α) Αλιευτικής Βιολογίας, β) Αξιοποίησης αλιευτικών προϊόντων για ανθρώπινη κατανάλωση, γ) Αλιευτικής Τεχνολογίας, δ) Μουσείο, καθώς και ε) Εστιατόριο, στ) Αίθουσα συνεδρίων με θαλάμους ταυτόχρονης μετάφρασης, ζ) Βιβλιοθήκη βιβλίων και εντύπων, η) Ξενώνα, θ) Φυλάκιο, ι) Κτίριο διοίκησης. Κάθε τομέας περιλαμβάνει ειδικά εργαστήρια (μικροβιολογικά, χημικά κ.λπ., ερευνητικά εργαστήρια), μηχανουργεία, σχεδιαστήρια, μεγάλους θαλάμους ψυγείων, γραφεία, αίθουσα computers κ.λπ., βοηθητικούς χώρους. Συνολική επιφάνεια κτιρίων 3.565,73 μ2. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου 6.936,35 μ2. Οριστική μελέτη-μελέτη εφαρμογής. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Μελέτη πρώτη στη βαθμολογία. Ανάθεση έργου. Σοφία Καράντζα 100%.

1992 – 1993

  • Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητος Γάλακτος ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, Υπ. Γεωργίας. Ισόγειο κτίριο περιλαμβάνον γραφεία γεωπόνων, δειγματοληπτών κ.λπ. προσωπικού. Χώρο δειγμάτων, μικροβιολογικό εργαστήριο και χημείο κ.λπ. χώρους. Εμβαδόν κτίσματος 484,54 μ2. Περιβάλλων χώρος 2.211,96 μ2. Οριστική μελέτη-μελέτη εφαρμογής. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Μελέτη πρώτη στη βαθμολογία. Ανάθεση έργου. Σοφία Καράντζα 100%.

  • Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητος Γάλακτος ΕΒΡΟΥ, Υπ. Γεωργίας. Ισόγειο κτίριο περιλαμβάνον γραφεία γεωπόνων, δειγματοληπτών κ.λπ. προσωπικού. Χώρο δειγμάτων, μικροβιολογικό εργαστήριο και χημείο κ.λπ. χώρους. Εμβαδόν κτίσματος 428,31 μ2. Περιβάλλων χώρος 2.186,99 μ2.Οριστική μελέτη- μελέτη εφαρμογής. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Μελέτη πρώτη στη βαθμολογία. Ανάθεση έργου. Σοφία Καράντζα 100%.

  • Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητος Γάλακτος ΔΡΑΜΑΣ, Υπ. Γεωργίας. Ισόγειο κτίριο περιλαμβάνον γραφεία γεωπόνων, δειγματοληπτών κ.λπ. προσωπικού. Χώρο δειγμάτων, μικροβιολογικό εργαστήριο και χημείο κ.λπ. χώρους. Εμβαδόν κτίσματος 409,01 μ2. Περιβάλλων χώρος 4.090,01 μ2. Οριστική μελέτη-μελέτη εφαρμογής. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Μελέτη πρώτη στη βαθμολογία. Ανάθεση έργου. Σοφία Καράντζα 100%.

1996

  • ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΒΟΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, Υπ. Γεωργίας. Συγκρότημα κτιρίων περιλαμβάνον αίθουσα δημοπρασιών, γραφεία, συσκευαστήρια, χώρους ψυγείων και αποθηκευτικούς χώρους κ.λπ. συνολικής επιφανείας 5.292,88 μ2. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου συνολικής επιφανείας 8.733,28 μ2.Οριστική μελέτη. Διαγωνισμός Μελετοκατασκευής. Σοφία Καράντζα 100%.

1998 – 1999

  • Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων (Κ.Γ.Β.Ζ.) Καρδίτσας, Υπ. Γεωργίας. Επιστημονικά εργαστήρια, Κτίριο Διοίκησης, Στάβλοι, Αποθήκες, Παρασκευαστήριο Ζωοτροφών, Αναρρωτήριο ζώων, Φυλάκιο, συνολικής επιφανείας 3.411,22 μ2. Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου 13.877,58 μ2. Προμελέτη- Οριστική μελέτη-μελέτη εφαρμογής-μελέτη περιβάλλοντος χώρου- μελέτη χρονικού προγραμματισμού- τεύχη δημοπράτησης. Σοφία Καράντζα 100%.

 

ΚΤIΡΙΑ ΟΛΠ

1991 – 1992

  • Κατασκευή Κεντρικού Κτιρίου με Πύργο Ελέγχου και Κτίριο Συνεργείου Γερανογεφυρών στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στο Λιμένα Ν. Ικονίου:

 

  1. Κεντρικό κτίριο λιμένος Ν.Ικονίου- σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, Κτήριο Διοίκησης, τελωνεία, γραφεία εκτελωνιστών, χώροι προσωπικού, μηχανουργεία κ.λπ. βοηθητικοί χώροι. Επιφανείας 7.108 μ2. Parking40 θέσεων επιφανείας 1.407 μ2.

  2. Πύργοι Ελέγχου του λιμένος ύψους 20,30 μ2.

  3. Κτίριο Συνεργείου και Γερανογεφυρών του λιμένος.

  4. Επέκταση κτιρίου υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Συνολική επιφάνεια κτηρίων 7.857 μ2. Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου συνολικής επιφανείας 7.896,75 μ2. Οριστική μελέτη – μελέτη εφαρμογής – μελέτη περιβάλλοντος χώρου. Διαγωνισμός Μελετοκατσκευής. Μελέτη πρώτη σε βαθμολογία. Ανάθεση έργου. Σοφία Καράντζα 100%.

Την αρχιτεκτονική μελέτη σε όλα τα κτίρια που έπονται  έχει εκπονήσει η Σοφία Καράντζα σε ποσοστό 100%.

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

1969

  • Ξενοδοχείο 392 κλινών εταιρείας «Αχαϊκή ΑΕ» στον Άλιμο.

1969 – 1970

  • Ξενοδοχείο 520 κλινών εταιρείας Αχαϊκή ΑΕ στο Λουτράκι στο ιδιόκτητο οικόπεδο Αχαϊκής (πρώην πλαζ ΕΟΤ Λουτρακίου). Οριστική μελέτη Σοφία Καράντζα 100%. Η μελέτη εγκρίθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του ΕΟΤ και στη συνέχεια εγκρίθηκε από την επιτροπή Ελεύθερης Δόμησης του Υπουργείου Δημοσίων έργων. Η Αχαϊκή ΑΕ αποφάσισε να μην κατασκευάσει το έργο και πούλησε το οικόπεδο. Στη θέση αυτή κατασκευάστηκε το καζίνο του Λουτρακίου.

1972

  • Επέκταση ξενοδοχείου ΑΦΩΝ Τσάρμπου στο Γαλατά Πόρου.

  • Επέκταση ξενοδοχείου Μ. Σωτηρίου στο Γαλατά Πόρου.

 

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤIΡΙΑ – ΑΠΟΘΗΚΕΣ

1973 – 1974

  • Εργοστάσιο κατασκευής μεταλλικών εξαρτημάτων Χ. Οικονομίδη. Ορφέως 130-132 Ρούφ.

  • Εργοστάσιο κατασκευής μεταλλικών κλειδαριών Ασπ. Σπανού. Ορφέως 130-132 Ρούφ.

  • Εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων Τεντών Ευστρ. Καζεράκη. Ορφέως 130-132 Ρούφ.

1994

  • Εργοστάσιο ειδών ελαστικού ΕΛΤΜΕ Γαβαλά-Χαρδαλιά. Καλλιδρομίου 11-13 Περιστέρι.

2001

  • Γερμανός ΑΒΕΕ Ισόγειος Αποθήκη με κτίριο γραφείων, κτίριο Υ/Σ και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Θέση Βρέστιζα Αυλώνα Βοιωτίας.

2002

  • Γερμανός ΑΒΕΕ Ισόγειος Αποθήκη, Θέση Βρέστιζα Αυλώνα Βοιωτίας.

 

ΚΤIΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

1971

  • Κτίριο Γραφείων – Καταστημάτων, Σόλωνος 114, Αθήνα.

1973

  • Κτίριο Γραφείων – Καταστημάτων, Σόλωνος 71, Αθήνα.

1974

  • Κτίριο Γραφείων – Καταστημάτων, Σόλωνος 94, Αθήνα.

1977

  • Κτίριο Γραφείων – Καταστημάτων, Σόλωνος 135, Αθήνα.

1978

  • Κτίριο Γραφείων – Καταστημάτων, Σόλωνος 84, Αθήνα.

  • Κτίριο Γραφείων – Καταστημάτων Σολωμού 39, Αθήνα.

  • Κτίριο Γραφείων – Καταστημάτων Ν. Κούσουρη, Οδός Β. Σοφίας, Μαρούσι.

  • Κτίριο Γραφείων – Καταστημάτων Γ. Τσαρούχη, Λ. Βουλιαγμένης κ Σόλωνος Βούλα.

  • Πολυώροφο κατάστημα με υπόγειο garage Αφοί Στάϊκου, Θήβα.

 

ΚΤIΡΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

1973

  • Κτίριο Διαμερισμάτων-Καταστημάτων, Μαυρομιχάλη και Κομνηνών 12 – Αθήνα.

1978

  • Κτίριο Διαμερισμάτων-Καταστημάτων-Γκαράζ, Σίνα 62, Αθήνα.

  • Κτίριο Διαμερισμάτων-Καταστημάτων-Γκαράζ, Σίνα 64, Αθήνα.

  • Κτίριο Διαμερισμάτων-Καταστημάτων, Λομβάρδου 149-151, Αθήνα.

  • Κτίριο Διαμερισμάτων-Καταστημάτων, Βασ. Κωνσταντίνου 57, Θεσσαλονίκη.

  • Κτήριο Διαμερισμάτων-Καταστημάτων, Υψηλάντου 59, Λαμία.

  • Κτίριο Διαμερισμάτων-Καταστημάτων, Ιπποκράτους 39, Αθήνα.

  • Κτίριο Διαμερισμάτων-Καταστημάτων, Καλλιδρομίου 20, Αθήνα.

 

ΚΤIΡΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

1967 – 1968

  • Κτίριο Διαμερισμάτων, Μαγνησίας και Κιουταχείας, Φλώρινα.

1971

  • Κτίριο Διαμερισμάτων, Σωτ. Αρφάνη, Πλατεία “Ψηλά Αλώνια” Αίγιο.

1976

  • Κτίριο Διαμερισμάτων, Ειρήνης Αθηναίας 13, Αθήνα.

1978

  • Κτίριο Διαμερισμάτων, Αν. Μανταλίδη, Άνω Βούλα.

  • Κτίριο Διαμερισμάτων, Μ. Ασίας 32, Χαλάνδρι.

1979

  • Κτίριο Διαμερισμάτων, Μακεδονίας 24, Φιλοθέη.

  • Κτίριο Διαμερισμάτων, Καρδίτσης 39, Χαλάνδρι.

  • Κτίριο Διαμερισμάτων, Κωστή Παλαμά, Ν. Ψυχικό.

1997

  • Κτίριο Διαμερισμάτων, Εύας Νικολοπούλου – Εμμ. Καρπετά, Λεωφόρος Λαμπράκη Κορυδαλλός.

2000

  • Κτίριο Διαμερισμάτων Πάρνηθος 4, Μαρούσι.

  • Κτίριο Διαμερισμάτων, Αγ. Λαύρας 3, Αλθαία Αγ. Μαρίνας Κρωπίας.

 

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – ΔΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

1969 – 1970

  • Χιονοδρομικό Καταφύγιο Φλώρινας στη Βίγλα Πισοδερίου. Συμβολή στη μελέτη της προσθήκης και επέκτασης στο Χιονοδρομικό.

1971

  • Μονοκατοικία, Καίτης Σταμούλη, , Λ. Πεντέλης 15, Μαρούσι.

1975

  • Μονοκατοικία,Γ. Τσαϊλά, Λαγονήσι.

  • Μονοκατοικία, Θ. Στάικου, Νέα Μάκρη.

  • Μονοκατοικία, Κ. Νικολάου, Μαυρομιχαλαίων, 26 Χαλάνδρι.

1981 – 1982

  • Μονοκατοικία, Κατ. κ Στ. Ψαρού, Σαλαμινομάχων 31, Άνω Πεντέλη.

1987

  • Διπλοκατοικία, Ζ. Παπαδήμα, Ξενίας 4, Άνω Βούλα.

1988

  • Μονοκατοικία, Αικ. Χρονοπούλου, Χώρα Σκιάθος.

1992

  • Διπλοκατοικία, Αν. Κουτεντάκη Αιμιλίου Βεάκη 6, Καλλιτεχνούπολη.

1994

  • Μονοκατοικία, Χαρ. Θεοδωρίδη, Βερνάρδου 39, Βριλήσσια.

  • Μονοκατοικία, Αλ. Λάμαρη, Καμάρι Κορινθίας.

2000

  • Διπλοκατοικία, Γ. Αλεξόπουλου, Αργυροκάστρου 11, Βριλήσσια.

2004

  • Διπλοκατοικία, Ιωάννη Αναστασίου, Δαναΐδων 6, Φιλοθέη.

2002 – 2003

  • Μονοκατοικία, Καράντζα – Χαρώνη, Πίνδου 20, Φιλόθεη.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΡΓΩΝ