ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981      |      ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΡΑΔΕΛΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΘΗΝΑ 1942 - ΑΘΗΝΑ 2018
Α.Μ. ΤΕΕ    10966

ΣΠΟΥΔΕΣ

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων, Σχολή Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) 1960 - 1966

Ινστιτούτο Πολεοδομίας Παρισιού και École Pratique des Hautes Études de Paris

1966 - 1970

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Εξαρτημένη εργασία σε μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία στη  Γαλλία 1966 - 1970

Ελεύθερο επάγγελμα - Αρχιτεκτονική 1970 - 2000

Μητρώο Μελετητών της ΓΕΜΚΑ (Μελέτες Δημοσίου) 1973

Συμμετοχή στο Εταιρικό μελετητικό Σχήμα ΟΜΑΔΑ 1 - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ 1976 - 2000

Μουσείο Ακρόπολης στη θέση του εστιατορίου Διόνυσος, 1992.

Η Ελευθερία Κωστοπούλου, το γένος Παραδέλλη με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Ιουνίου 1942.

Τον Νοέμβριο του 1970 παντρεύτηκε τον  Βασίλη Θ. Κωστόπουλο, δικηγόρο  Αθηνών και το 1971 γεννήθηκε η κόρη τους Μαρία. Από την Μαρία, η οποία το 2000 παντρεύτηκε τον Δημοσθένη Κορδελλίδη, απέκτησε δύο εγγονές την Άννα και την Αλεξάνδρα.

 

Το 1961 εισήλθε στην Ανώτατη Σχολή Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ από την οποία αποφοίτησε το 1966.  

Η διπλωματική εργασία της με θέμα «Προτάσεις για την αξιοποίηση της περιοχής της Μακεδονίας, που ορίζεται από το όρος Βέρμιο και τον ποταμό Αξιό» εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Παρασκευή Δαλιάνη, την Όλγα Δρακοπούλου  και τον Δημήτρη Κολιό στην έδρα της Πολεοδομίας (Καθηγητής Α. Κριεζής). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Πολυτεχνείο υπήρξε δραστήριο μέλος του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής της.

Το 1966 μετέβη στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές. Κατά την εκεί παραμονή της φοίτησε στο Ινστιτούτο Πολεοδομίας και την École Pratique des Hautes Études, ενώ παράλληλα συνεργάσθηκε με τα Αρχιτεκτονικά Γραφεία EPUR και Εμμανουήλ Κινδύνη.

 

Το 1970 επέστρεψε στην Αθήνα και συνέχισε να   εργάζεται ως αρχιτέκτονας, διατηρώντας δικό της Γραφείο και εκπονώντας   αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές μελέτες σε συνεργασία και με άλλα μελετητικά Γραφεία. Το 1973 γράφτηκε στο Μητρώο Μελετητών της ΓΕΜΚΑ (κατηγορίες μελετών: πολεοδομικές, οικοδομικές, κτιριολογικές).

Το 1976 ίδρυσε μαζί με τους συναδέλφους της   αρχιτέκτονες Κατερίνα Σπυροπούλου και Σόλωνα Ξενόπουλο την κοινοιπραξία ΟΜΑΔΑ 1 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, η οποία δύο  χρόνια αργότερα μεταβλήθηκε σε αστική εταιρεία (εγγραφή στο Μητρώο της ΓΕΜΚΑ στις κατηγορίες μελετών δημοσίων έργων : α) κτιριακών έργων τάξη πτυχίου Δ’, β) ρυμοτομικού-πολεοδομικού τάξη πτυχίου Γ’ και γ) ειδικών αρχιτεκτονικών μελετών τάξη πτυχίου Γ’).  Η τελευταία αλλαγή της εταιρείας πραγματοποιήθηκε το 1987 με την αποχώρηση του Σ. Ξενόπουλου και την ένταξη της Π. Δαλιάνη ως νέου εταίρου.

Η Ελευθερία Κωστοπούλου υπήρξε βασικό στέλεχος της ΟΜΑΔΑΣ 1 μέχρι τη διάλυσή της το 2000. Ως υπεύθυνη έργου ή μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, ασχολήθηκε με μία μεγάλη ποικιλία αρχιτεκτονικών μελετών και   επιβλέψεων –κατοικιών, πολυκατοικιών, κτιρίων γραφείων, σχολείων, μουσείων, παιδικών σταθμών, οίκου ευγηρίας κ.ά.–, με αναστηλώσεις και συντήρηση παραδοσιακών κτιρίων, με πολεοδομικές και ρυμοτομικές μελέτες (ΕΠΑ – Β’ κατοικία, περιπτώσεις Πόρτο Ράφτη και Δήλεσι» κ.ά.). Έλαβε επίσης μέρος με την ομάδα σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς διακρίσεις που απέσπασαν βραβεία και διακρίσεις.

 

Συμμετείχε σε πολλές συνδιασκέψεις και  συνέδρια πανελλαδικά και διεθνή.

 

Η Ελευθερία Κωστοπούλου έφυγε από στη ζωή στις 17 Σεπτεμβρίου 2018, σε ηλικία 76 ετών.

 

 

 

*Το υλικό της ανάρτησης της Ελευθερίας Β. Κωστοπούλου (1942-2018) βασίστηκε: (α) στο βιογραφικό σημείωμα και το φωτογραφικό υλικό που μας έδωσε ο σύζυγός της Βασίλης Θ. Κωστόπουλος, (β) στην εργογραφία της ΟΜΑΔΑΣ 1 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ που λάβαμε από την Κατερίνα Βέη Σπυροπούλου, μαζί με σχέδια και φωτογραφίες έργων της βιογραφούμενης και (γ) σε στοιχεία της συμφοιτήτριάς της Βιβής Δαλιάνη- Μυλοπούλου. Η δημιουργία των κειμένων της ανάρτησης έγινε από την ιστορικό αρχιτεκτονικής συνάδελφο Ελένη Φεσσά-Εμμανουήλ. 

Η Ελευθερία Κωστοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Ιουνίου 1942. Οι γονείς της Απόστολος Παραδέλλης και Άννα Αθανασίου, με καταγωγή από το Μανταμάδο Λέσβου, είχαν γεννηθεί στη Μυτιλήνη.

 

Το 1960, μετά την ολοκλήρωση των δευτεροβάθμιων σπουδών της, εισήλθε στην Ανώτατη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΕΜΠ από την οποία αποφοίτησε το 1966. Η διπλωματική εργασία της «Προτάσεις για την αξιοποίηση της περιοχής της Μακεδονίας, που ορίζεται από το όρος Βέρμιο και τον ποταμό Αξιό» εκπονήθηκε στην έδρα της Πολεοδομίας (καθηγητής Α. Κριεζής) σε συνεγασία με τις Π. Δαλιάνη-Παπαδοπούλου, Ο. Δρακοπούλου και τον Δ. Κολιό. Η διάλεξή της του τελευταίου έτους σπουδών στην έδρα Αρχιτεκτονικής Ρυθμολογίας και Μορφολογίας (καθηγητής Π.Α. Μιχελής) είχε θέμα «Προστασία και εναρμόνιση παλαιού και νέου στοιχείου» και ήταν καρπός συνεργασίας με τις συμφοιτήτριές της Π. Δαλιάνη-Παπαδοπούλου, Ε. Κυδωνιάτη, Σ. Χουρμούζη.

 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Πολυτεχνείο συμμετείχε στη φοιτητική συνδικαλιστική κίνηση. Υπήρξε δραστήριο μέλος τόσο του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής της, όσο και του ευρύτερου Συλλόγου του Πολυτεχνείου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του, αλλά και σ’ εκείνες του φοιτητικού κινήματος της χώρας. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού του Συλλόγου Σπουδαστών του Ε.Μ.Π. «ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ».Η ενεργή συμμέτοχή της στο φοιτητικό κίνημα της εποχής είχε ως συνέπεια να γνωρίσει τον μετέπειτα σύζυγό της και τότε φοιτητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλη Κωστόπουλο, Αντιπρόεδρο τότε της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος (ΕΦΕΕ). Έκτοτε η Ελευθερία πορεύτηκε μαζί με τον Βασίλη (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) επί 54 χρόνια μέχρι τον θάνατό της στις 17 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Το 1966, πτυχιούχος πλέον της Αρχιτεκτονικής Σχολής, μετέβη στο Παρίσι, όπου ήδη βρισκόταν από τον προηγούμενο χρόνο για μεταπτυχιακές σπουδές και ο μετέπειτα σύζυγός της Βασίλης Κωστόπουλος. Κατά την παραμονή της στη γαλλική πρωτεύουσα, μέχρι τις αρχές του 1970, φοίτησε στο εκεί Ινστιτούτο Πολεοδομίας και στην École Pratique des Hautes Études de Paris. Παράλληλα εργάστηκε στα Αρχιτεκτονικά Γραφεία EPUR και Εμμανουήλ Κινδύνη, συμμετέχοντας στην εκπόνηση μελετών κοινωνικής κατοικίας, εκπαιδευτικών και κοινωφελών κτιρίων κ.λπ. που τους ανατέθηκαν από Δήμους (St Denis και Malakoff), νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και λοιπούς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Είχε επίσης έντονη δραστηριότητα στο πλαίσιο του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Παρισίων, ιδιαίτερα ύστερα από την επιβολή της δικτατορίας στη χώρα μας.

 

Τον Νοέμβριο του 1970 η Ελευθερία παντρεύτηκε τον Βασίλη Θ. Κωστόπουλο, Δικηγόρο Αθηνών και το 1971 γεννήθηκε η κόρη τους Μαρία. Από τη Μαρία, η οποία το 2000 παντρεύτηκε τον Δημοσθένη Κορδελλίδη, απέκτησε δύο εγγονές την Άννα και την Αλεξάνδρα.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Το 1970 η Ελευθερία Κωστοπούλου επέστρεψε στην Αθήνα και συνέχισε να ασχολείται με την αρχιτεκτονική. Διατηρούσε Αρχιτεκτονικό Γραφείο στην Αθήνα, εκπονώντας μελέτες διαφόρων έργων σε συνεργασία και με άλλα μελετητικά Γραφεία .Το 1973 γράφτηκε στο Μητρώο Μελετητών της ΓΕΜΚΑ (Μελέτες Δημοσίου) με αριθμό 1032 (Κατηγορίες Μελετών: Πολεοδομικές, Οικοδομικές – Κτιριολογικές).

 

Το 1976 ίδρυσε μαζί με τους συναδέλφους της αρχιτέκτονες Κατερίνα Σπυροπούλου και Σόλωνα Ξενόπουλο την κοινοπραξία ΟΜΑΔΑ 1 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ και το 1978 την αστική εταιρεία ΟΜΑΔΑ 1 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, Σπυροπούλου – Κωστοπούλου – Ξενόπουλος (εγγραφή στο Γενικό Μητρώο Μελετητών με αριθμό 105 στις κατηγορίες μελετών Δημοσίων Έργων: α) Οικοδομικών Κτιριακών Έργων – Κατηγορία 6, Τάξη Πτυχίου Δ΄, β) Ρυμοτομικών – Πολεοδομικών – Κατηγορία 2, Τάξη Πτυχίου Δ´ και γ) ειδικών αρχιτεκτονικών μελετών, τάξης πτυχίου Γ´). Το 1987 η εταιρεία μεταβλήθηκε σε ΟΜΑΔΑ 1 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, Σπυροπούλου – Κωστοπούλου, μετά την αποχώρηση του αρχιτέκτονα Σ. Ξενόπουλου που εξελέγη καθηγητής ΕΜΠ. Εταίρος της εταιρίας γίνεται η αρχιτέκτων Π. Δαλιάνη-Μυλοπούλου. Με τη συνταξιοδότηση μελών της, η εταιρεία διαλύθηκε το 2000. Με την εταιρεία συνεργάστηκαν οι αρχιτέκτονες Σοφία Ξενοπούλου-Χουρμούζη από 1976 έως 1982 και Ελένη Πεδιαδίτη από 1982 έως 1989.

Η Ελευθερία Κωστοπούλου υπήρξε όχι μόνο ιδρυτικό μέλος της ΟΜΑΔΑΣ 1, αλλά βασικό στέλεχός της που παρέμεινε μέχρι τη διάλυση της το 2000. Στο διάστημα αυτό ασχολήθηκε, είτε ως υπεύθυνη έργου, είτε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, με όλες τις μελέτες κατοικιών και ειδικών κτιρίων (γραφείων, σχολείων, μουσείων, παιδικών σταθμών, οίκων ευγηρίας κ.ά.), με αναστηλώσεις και συντήρηση παραδοσιακών κτιρίων, κατασκευαστικές λεπτομέρειες, τεχνικές εκθέσεις, ειδικές αποτυπώσεις μνημείων, Χωροταξικές, Πολεοδομικές και Ρυμοτομικές μελέτες και Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς (βλ. Εργογραφία).

 

Σημαντικά έργα της ΟΜΑΔΑΣ 1 στα οποία ήταν υπεύθυνη είναι: η αποκατάσταση του Μαλλιαροπούλειου Θεάτρου Τρίπολης, η ειδική αποτύπωση (με προδιαγραφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας) και έκθεση για την αποκατάσταση του Μιναρέ Αχμέτ Αγά στα Χανιά, η αναμόρφωση και διαρρύθμιση κτιρίου Φίτσαλου – Κλείδωνα στην Παλαιά Πόλη της Καλαμάτας και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμου (συνεργασία της ΟΜΑΔΑΣ 1 με Σ. Χουρμούζη – Ξενοπούλου).

 

Υπήρξε συνεργάτης του Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θαλή Αργυρόπουλου, προϊσταμένου της Εκτελεστικής Επιτροπής Προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων (Ε.Ε.Π.Ο.Α.) του 1996, κατά το διάστημα από 1987-1988 και μέλος της Ομάδας προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας της χώρας μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ

Συμμετείχε σε πολλές συνδιασκέψεις και συνέδρια όπως:

  • στα Πανελλήνια Συνέδρια του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων του 1963, 1966 και 1978,

  • στο 5ο Βαλκανικό Συνέδριο Αρχιτεκτόνων στη Λευκωσία το 1976 με θέμα «Το πρόβλημα της κατοικίας»,

  • στο συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), που έγινε στο Τσεπέλοβο Ηπείρου το 1978 με θέμα «Αρχιτεκτονική κληρονομιά» και

  • στο διήμερο «ΕΠΑ – 10 χρόνια», που οργάνωσε το ΤΕΕ το 1993.

 

ΜΕΛΕΤΕΣ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Το 1966 υπέβαλε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ δύο μελέτες της:

  • «Προτάσεις για την αξιοποίηση της περιοχής της Μακεδονίας, που ορίζεται από το όρος Βέρμιο και τον ποταμό Αξιό», σε συνεργασία με την Παρασκευή Δαλιάνη – Παπαδοπούλου, την Όλγα Δρακοπούλου και τον Δημήτρη Κολιό (έδρα Πολεοδομίας, καθηγητή Α. Κριεζής) και

  • «Προστασία και εναρμόνιση παλαιού και νέου στοιχείου», σε συνεργασία με Π. Δαλιάνη – Παπαδοπούλου, Έρση Κυδωνιάτη και Σοφία Χουρμούζη (έδρα Μορφολογίας, καθηγητής Π. Μιχελής).

 

Παράλληλα δημοσίευσε από κοινού με τις συναδέλφους της τής ΟΜΑΔΑΣ 1 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ τα εξής :

  • Ο Οίκος Ευγηρίας του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, Α’ Βραβείο στον αντίστοιχο διαγωνισμό, Αρχιτεκτονικά Θέματα, 11/1977.

  • Μελέτη Εμπορικού Κέντρου «Φάμπρικα» στα Φηρά Σαντορίνης, Αρχιτεκτονικά Θέματα, 25/1991.

  • Σχετικά με τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το Μουσείο της Ακρόπολης, Αρχιτεκτονικά Θέματα, 26/1992.

  • ΕΠΑ. Β´ κατοικία. Περιπτώσεις Πόρτο Ράφτη και Δήλεσι, Τεχνικά Χρονικά, τεύχος 5 /1993.

 

Έκανε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, κυρίως με αφορμή επαγγελματικές υποχρεώσεις του συζύγου της Βασίλη Κωστόπουλου.

Στο πλαίσιο αυτό παρεβρέθηκε σε σημαντικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (άνοιγμα της γραμμής με Αυστραλία, επανεκκίνηση της γραμμής Αμερικής – Καναδά, εγκαίνια της γραμμής στη Μασσαλία κ.ά.), της ΕΡΤ (σημαντικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου στην Αλγερία, Ιταλία και Βατικανό, Μόσχα, Κωνσταντινούπολη και Αττάλεια κ.ά.), αλλά και σε Συνόδους του Διεθνούς Δικαστηρίου Περιβάλλοντος (Μεξικό).

 

Τα τελευταία χρόνια εκπόνησε σχέδια για την ανέγερση εξοχικής κατοικίας σε οικογενειακό χώρο στα Μαγούλιανα της Γορτυνίας. (Οικία Κωστοπούλου Αρκαδία.pdf)

 

Η Ελευθερία Κωστοπούλου έφυγε στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 μετά από «νοσοκομειακή λοίμωξη» σε ιδιωτική κλινική, ενώ επρόκειτο να εξέλθει από το Νοσοκομείο ύστερα από επιτυχή χειρουργική επέμβαση.

 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΒΡΑΒΕΙΑ

Έλαβε μέρος σε διαγωνισμούς με την ΟΜΑΔΑ 1 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ:

  • Οίκος Ευγηρίας του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας, 1977 ή 1978, Α΄ Βραβείο.

  • Οίκος του Ναύτη, ΝΑΤ, 1979 ή 1980, Γ΄ Βραβείο.

  • Εργατικό Κέντρο Αθηνών,  1979,  Δ΄ Έπαινος.

  • Μουσείο Ακρόπολης, 1992.

  • «Διαγωνισμός ιδεών για το σχεδιασμό του Ολυμπιακού Χωριού», 2000, σε συνεργασία με Γ. Τοσούνη (στοιχεία της πρότασης χρησιμοποιήθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού που δεν ολοκληρώθηκε).

 

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ Ε. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 1 στις οποίες συμμετείχε ή ήταν υπεύθυνη 1976 – 2000

Α. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

1978

  • Εξοχική κατοικία Ε. Κωστοπούλου στην Παλαιά Επίδαυρο Αργολίδας. Μελέτη – Επίβλεψη, υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου.

  • Πολυκατοικία Π. Σιδηρόπουλου στην Αγία Παρασκευή. Μελέτη – Επίβλεψη, υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου.

  • Πολυκατοικία Φ. Μέρμηγκα στη Φιλοθέη. Μελέτη – Επίβλεψη, υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου.

  • Πολυκατοικία Ι. Οικονόμου στα Μελίσσια. Μελέτη – Επίβλεψη, υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου.

1979

  • Εξοχική κατοικία Ε. Μπιτσάκη στην Παλαιοχώρα Χανίων. Μελέτη, υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου.

1990

  • Οικία Φ. Τριπολιτσιώτη στην Αττική. Μελέτη – Επίβλεψη, υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου.

1990

  • Οικία Φ. Τριπολιτσιώτη στην Αττική. Μελέτη – Επίβλεψη, υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου.

 

Τα τελευταία χρόνια εκπόνησε σχέδια για την ανέγερση εξοχικής κατοικίας σε οικογενειακό χώρο στα Μαγούλιανα της Γορτυνίας.

 

Β. ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ – ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

(Όπου δεν γίνεται ιδιαίτερη αναφορά συμμετέχουν όλοι οι εταίροι της ΟΜΑΔΑΣ 1 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ)

1976

  • Κτίριο Γραφείων Εργατικής Εστίας στην οδό Αγησιλάου 10 στην Αθήνα. Προμελέτη.

1978

  • Οίκος Ευγηρίας Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή. 1ο Βραβείο Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, Μελέτη – Επίβλεψη. Πωλήθηκε από την Τράπεζα και κατεδαφίστηκε από τον νέο ιδιοκτήτη.

1982

  • Κτίριο Γραφείων και Καταστημάτων Β. Μάλαμα στην Αθήνα, Μελέτη – Επίβλεψη, υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου.

1983

  • Κεντρική επισκευαστική μονάδα Ε.Α.Σ Αθηνών, Μελέτη.

  • Αμαξοστάσιο Ε.Α.Σ, Παλλήνη Αττικής, Μελέτη.

1984

  • Γ’ Κρατικός Παιδικός Σταθμός Αγίου Λουκά Καβάλας, Μελέτη.

1985

  • Κτίριο Διοίκησης Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, Προμελέτη.

1986

  • Β’ Κρατικός Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης Καβάλας, Μελέτη.

1990

  • Παιδικός Σταθμός Δήμου Ζωγράφου, Μελέτη.

1997

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου Σάμου, Μελέτη, υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου.

 

Γ. ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

(Όπου δεν γίνεται ιδιαίτερη αναφορά συμμετέχουν όλοι οι εταίροι της ΟΜΑΔΑΣ 1 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

1981

  • Αναστήλωση Ιονίου Ακαδημίας Κερκύρας και επαναχρησιμοποίηση για Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών. Προμελέτη.

1985

  • Ειδική αποτύπωση (με προδιαγραφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας) και έκθεση για αποκατάσταση του Μιναρέ Αχμέτ Αγά στα Χανιά, υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου.

1987

  • Αποτύπωση δύο σπιτιών: α) Ενετικό κτίσμα Πετρουλάκη, β) Τούρκικο τέμενος Παπαδάκη. Ανάθεση Υπουργείο Πολιτισμού, υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου

1988

  • Αποκατάσταση Μαλλιαροπούλειου Θεάτρου Τρίπολης. Μελέτη, υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου.

  • Αποκατάσταση και διαρρύθμιση Κτιρίου Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη, Μελέτη. υπεύθυνη: Ε. Κωστοπούλου.

1990

  • Αναμόρφωση και διαρρύθμιση Κτιρίου Φίτσαλου – Κλείδωνα στην Παλαιά Πόλη της Καλαμάτας, Μελέτη.

 

Δ. ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΕΣ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Συμμετέχουν όλοι οι εταίροι της ΟΜΑΔΑΣ 1 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

1983

  • Ε.Π.Α., Μελέτη Αναθεώρησης και Επέκτασης Παιανίας – Κορωπίου – Μαρκοπούλου.

1984

  • Ε.Π.Α., Μελέτη στοιχείων Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού των Δήμων Παιανίας – Κορωπίου – Μαρκοπούλου, 1984.

1987

  • Μελέτη επέκτασης – ένταξης περιοχής Β’ κατοικίας στην θέση Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκόπουλου, 1984.

1987

  • Μελέτη επέκτασης – ένταξης περιοχής Β’ Κατοικίας στη θέση Δήλεσι και Πλάκα Δήλεσι Βοιωτίας 1987 (σταμάτησε το 1992 λόγω ελλείψεως στοιχείων στην Α’ Φάση μελέτης).

1995

  • Μελέτη ένταξης Δυτικής Ν. Καλλικράτειας.

2000

  • Πολεοδόμηση περιοχής ΒΙ.ΠΑ – ΒΙΟ.ΠΑ εκατέρωθεν Λεωφόρου ΝΑΤΟ, Ασπρόπυργος Αττικής.

 

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΡΓΩΝ