ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981      |      ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΝΑ
ΑΛΠΟΧΩΡΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ 1939 -
Α.Μ. ΤΕΕ    15252

ΣΠΟΥΔΕΣ

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός, Technische Hochschule, Γκρατς, Αυστρία 1966

Ph.D. Technische Universitat, Βερολίνο, Γερμανία 1987 - 1994

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Ελεύθερο Επάγγελμα - Αρχιτεκτονική 1967 - 2012

Mεγάλα Αρχιτεκτονικά γραφεία στην Ελλάδα (Αθήνα) & Αυστρία (Βιέννη) 1967 - 2012

Δίπλωμα ξεναγού και άσκηση παράλληλα του επαγγέλματος

HELEXPO - Εκθεσιακό Κέντρο Αθήνας στο Μαρούσι, στα πλαίσια του γραφείου Παπαγιάννη, 1992 - 1996.

Η Μαρία Κουτσουνά γεννήθηκε το 1939 στο Αλποχώρι Πύργου Ηλείας, δεύτερο παιδί της οικογένειας Αθανασίου Κουτσουνά, γαιοκτήμονα, με έναν μεγαλύτερο αδελφό και δύο μικρότερες αδελφές. Εκεί τελείωσε το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο και στον Πύργο το γυμνάσιο Θηλέων.

 

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο  Technische Hochschule στο Graz από όπου αποφοίτησε το 1966. Αργότερα από το 1987 – 1994 εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα  “Μοντέλα για την οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα υπό το πρίσμα των ιδιαιτεροτήτων της χώρας”, στο Technische Universitat στο Βερολίνο και αναδείχτηκε διδάκτωρ αρχιτεκτονικής  το 1994.

Τα πρώτα χρόνια μετά τις βασικές της σπουδές εργάστηκε στην τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Graz και στη Βιέννη στο αρχιτεκτονικό γραφείο Lucas Lang – Peter Czernin.

 

Από το 1970 που γύρισε στην Ελλάδα δούλεψε στο Αρχιτεκτονικό γραφείο «Θύμιος Παπαγιάννης & Συνεργάτες. ΑΜΕ» σε ρόλο συντονίστριας και μέλους ομάδων μελέτης αρχιτεκτονικών μελετών νοσοκομειακών και βιομηχανικών έργων. Συνεργάστηκε ακόμα με την εταιρεία SYMA Collaborating Architects και το Νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

 

Παράλληλα σε περίοδο αναδουλειάς στο αρχιτεκτονικό επάγγελμα φοίτησε στη Σχολή Ξεναγών και άσκησε το επάγγελμα του ξεναγού.

 

Έχει συνταξιοδοτηθεί και ασχολείται με την πεζογραφία και την ποίηση.

 

*Το υλικό της ανάρτησης έχει παραχωρηθεί στο Αρχείο από την ίδια τη βιογραφούμενη -την οποία ευχαριστούμε πολύ- το χειμώνα του 2021. Η ίδια επίσης θεώρησε τα κείμενα της ανάρτησης.  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΠΟΥΔΕΣ

Γεννήθηκε στο Αλποχώρι Πύργου Ηλείας το 1939, δεύτερο παιδί της οικογένειας Αθανασίου Κουτσουνά, γαιοκτήμονα, με έναν μεγαλύτερο αδελφό και δύο μικρότερες αδελφές. Εκεί τελείωσε το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο και στον Πύργο το γυμνάσιο Θηλέων.

Η ζωή στο χωριό, ο δάσκαλος, η καθηγήτρια των ελληνικών στο γυμνάσιο, η οικογένεια και η αδελφή του πατέρα της, που σπούδασε στην Αθήνα μαιευτική στο πανεπιστήμιο το 1920, διαμόρφωσαν εν πολλοίς το χαρακτήρα της και της δίδαξαν την αγάπη για τα γράμματα και τη χειραφέτηση στη ζωή.

Ένα μεγάλο βήμα ήταν η απόφασή της, από το κλασσικό γυμνάσιο Πύργου, να δώσει εξετάσεις για την Αρχιτεκτονική σχολή στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, όμως απέτυχε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει το στόχο της στο Γκρατς της Αυστρίας, όπου και τελείωσε τις σπουδές της.

 

Στο Γκρατς η ελλιπής γνώση της γλώσσας και η σχετική προκατάληψη για τις γυναίκες των Βαλκανίων δεν άφησαν πολλά περιθώρια για σπουδαστικές ανέσεις, με κάποιες εξαιρέσεις που δημιούργησαν φιλίες ανθεκτικές στο χρόνο.

Αποφοίτησε το 1966 από το Technische Hochschule στο Graz ως Dipl.Ing.Architect – Διπλωματούχος Mηχανικός Aρχιτέκτων.

Το 1994 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ από το Technische Universitat στο  Βερολίνο. Η διδακτορική της εργασία είχε θέμα: ”Μοντέλα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στην Ελλάδα, υπό το πρίσμα των ιδιαιτεροτήτων της Χώρας”.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το τέλος των σπουδών της αποφάσισε να μείνει στη Βιέννη και εργάστηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Loukas Lang Peter Czernin , ως βοηθός του Magister Architekt Loukas Lang για τρία χρόνια (1966-1969) και ασχολήθηκε με εξυγίανση βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Η περίοδος αυτή την εξοικείωσε με έργα μεγάλης κλίμακας και τη μύησε στην αναγκαιότητα της λειτουργικότητας, κάτι που χάραξε ένα σταθερό άξονα στην αρχιτεκτονική της προσέγγιση.

Αυτό εξελίχθηκε περαιτέρω όταν αργότερα, στο γραφείο (1970-2012) Θύμιος Παπαγιάννης και συνεργάτες, συνεργάστηκε στις μελέτες των Νοσοκομειακών εγκαταστάσεων Ηρακλείου Κρήτης και Ιωαννίνων με τον καθηγητή Νοσοκομειολόγο στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου Prof. Dr. Ing. Georgije Nedeljkov στον οποίο αργότερα (1994) υπέβαλε και τη διδακτορική της διατριβή που αναφέρεται και πιο πάνω με θέμα “Μοντέλα για την οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα υπό το πρίσμα των ιδιαιτεροτήτων της χώρας”.

 

Η Μαρία Κουτσουνά συνεργάστηκε ως αρχιτέκτονας για πολλά χρόνια στο ελεύθερο επάγγελμα – 43 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας- με κύρια καθήκοντα την οργάνωση, το συντονισμό και τη μελετητική διαχείριση μεγάλων έργων, κυρίως βιομηχανικών εγκαταστάσεων και νοσοκομείων και η βασική της διαδρομή ήταν χρονικά η ακόλουθη:

1966 – 1967

 • Ως μισθωτή αρχιτέκτων στο Πανεπιστήμιο του Graz της Αυστρίας, με αντικείμενο την Επίβλεψη στην κατασκευή του τμήματος Χημείας.

 

1967 – 1970

 • Ως μισθωτή βοηθός του Magister Architekt Lucas Lang στο αρχιτεκτονικό γραφείο Lucas Lang – Peter Czernin στη Βιέννη Αυστρίας με αντικείμενο βιομηχανικά κτίρια.

 

1972

 • COSMOCAR AE – Ελλάδα ως εξωτερικός συνεργάτης για Μελέτη – επίβλεψη εγκαταστάσεών της.

 

1983 – 1984

 • Ως εξωτερικός συνεργάτης στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

 

2000

 • SYMA Collaborating Architects, ARCHIPLUS, Home Engineering Unlimited. Ως συντονίστρια Ρυθμιστικής Μελέτης Νοσοκομείου εξωτερικού.

 

1970 – 2012

 • Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες, ΑΕΜ. Συντονίστρια έργων και μέλος ομάδων μελέτης.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα ανέπτυξε και μιαν αντίστοιχη επιστημονική:

1967 – 1969

 • Freie Universität, Wien, Austria. Μελέτες πάνω σε κοινωνιολογικά και εθνολογικά θέματα σχετικά με την πολεοδομία.

 

1984 – 1987

 • Συνεργασία σε θέματα εγκαταστάσεων υγείας με τον καθηγητή Dr. Ing. G. Nedeljkov στο Βερολίνο.

 

1988

 • Συμμετοχή στο συνέδριο της I.H.F., Μόσχα.

 

1989

 • Συμμετοχή στο συνέδριο της I.H.F., Χάγη.

 

1987 – 1994

 • Διδακτορική Εργασία με θέμα “Μοντέλα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στην Ελλάδα, υπό το πρίσμα των ιδιαιτεροτήτων της Χώρας”, Technische Universität, Berlin, Deutschland. Εξεταστική επιτροπή Prof. Dipl – Ing. Robert Wischer, Prof. Dr. Ing. G. Nedeljkov, Prof. P. Haupt.

 

1998

 • Συμμετοχή στο συνέδριο της I.H.F. στη Θεσσαλονίκη.

 

ΑΞΙΑ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΤΟΥΝ

Σε μια περίοδο που στην αρχιτεκτονική δεν υπήρχε απασχόληση, σπούδασε στη σχολή ξεναγών και δούλεψε με ομάδες κυρίως Γερμανών περιπατητών ως ξεναγός. Αυτό της έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά πολλά μέρη της Ελλάδος και να εντοπίσει με κριτική ματιά τα προβλήματα του τόπου μας και κυρίως της επαρχίας κάτι που προσπάθησε να ενσωματώσει στη μελέτη της διδακτορικής της διατριβής.

Η ίδια καταγράφει ως σημαντικούς αρχιτέκτονες, στο δικό της χώρο, τους “δασκάλους” της Loukas Lang και Georgije Nedeljkov, όπως και τον αρχιτέκτονα Γεώργιο Παντόπουλο.

 

Στην ερώτηση ποια κτιριολογικά θέματα έχουν δουλευτεί καλύτερα στον τόπο μας τον 20ό και τις πρώτες δεκαετίες του 21ού αιώνα, απάντησε πως, κατά τη γνώμη της, ήταν οι μονοκατοικίες, μερικές πολυκατοικίες και λίγα κτίρια του δημόσιου τομέα.

 

Λόγω έλλειψης εργασίας αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί (2009) και τώρα ασχολείται περισσότερο με τα γράμματα. Την ποιητική συλλογή “Με τρυφερότητα και χωρίς προσμονή” που εκδόθηκε το 1987 από τις Εκδόσεις Εκάτη, ακολούθησε το μυθιστόρημα “Με μια σταγόνα” το 2019 από τις εκδόσεις Θερμαϊκός. Μελλοντικά της σχέδια είναι η έκδοση διηγημάτων και ακόμα μιας ποιητικής συλλογής.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Είναι μέλος των επαγγελματικών οργανισμών:

 • Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος)

 • Σύλλογος Ξεναγών

 

 

1966 – 1967

Ως μισθωτή αρχιτέκτων στο Πανεπιστήμιο του Graz της Αυστρίας. Με αντικείμενο την επίβλεψη στην κατασκευή του τμήματος Χημείας.

 

1967 – 1970

Ως μισθωτή βοηθός του Magister Architekt Lucas Lang στο αρχιτεκτονικό γραφείο Lucas Lang – Peter Czernin στη Βιέννη Αυστρίας με αντικείμενο βιομηχανικά κτίρια:

 • Trauzel Werke: Εργοστάσιο συναρμολόγησης γεωργικών μηχανημάτων. Ασχολήθηκε με τον κυρίως χώρο παραγωγής και το κτίριο του προσωπικού.

 • Ranshofen – Berndorf AG: Εργοστάσιο αλουμινίου. Ασχολήθηκε με τη μελέτη εφαρμογής του τμήματος εξέλασης αλουμινίου και του τμήματος κυλίνδρωσης (Aluminium Presswerk, Walzwerk).

 • Montanwerke Brixlegg: Εργοστάσιο παραγωγής και επεξεργασίας χαλκού στο Τιρόλο. Πρόταση επέκτασης και βελτίωσης συνθηκών λειτουργικότητας.

 • Mepura: Εργοστάσιο παραγωγής σκόνης αλουμινίου. Ασχολήθηκε με το κτίριο γραφείων, κτίριο προσωπικού, εγκατάσταση ψέκασης αλουμινίου (παραγωγή σκόνης αλουμινίου), φίλτρα, χώροι αποθηκών.

 • Grossfeldsiedlung: Οικισμός 300 κατοικιών σε εφαρμογή προκατασκευής. Ασχολήθηκε με τη μελέτη.

 • Klagenfurt – Welzenegg: Οικισμός 6.000 κατοικιών. Ασχολήθηκε με τις αρχικές προτάσεις, πολεοδομική συγκρότηση.

 • Ballhansplatz: Κτίριο γραφείων στη Βιέννη.

 • UNO City στη Βιέννη. Συμμετοχή στην ομάδα που διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό. Ασχολήθηκε με την οργάνωση του χώρου.

 

1972

COSMOCAR AE – Ελλάδα ως εξωτερικός συνεργάτης.

 • Μελέτη – επίβλεψη εγκαταστάσεών της (αποθήκη ανταλλακτικών, συνεργεία αποκύρωσης και γραφεία). Σε συνεργασία με τον πολιτικό μηχανικό Ι. Δανιηλίδη.

 

1983 – 1984

Ως εξωτερικός συνεργάτης στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

 • Ρυθμιστική Μελέτη αναδιοργάνωσης και αποκατάστασης σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.

 

2000

SYMA Collaborating Architects, ARCHIPLUS, Home Engineering Unlimited. Ως συντονίστρια έργου.

 • Ρυθμιστική Μελέτη του Νοσοκομείου Κhan Younis στη λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη.

 

1970 – 2012

Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες, ΑΕΜ. Συντονίστρια έργων και μέλος ομάδων μελέτης.

1. ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ

2000 – 2001

 • Antipolis – Αξιοποίηση ιδιοκτησιών έκτασης 600 στρεμμάτων στο δήμο Αυλίδας.

 

2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

 

2. 1. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ

1975 – 1976

 • ΒΟΜΒΥΞ ΑΕ – Κλωστήριο Βάμβακος (συντονίστρια  έργου).

 • ΒΟΜΒΥΚΡΥΛ ΑΕ – Εργοστάσιο Παραγωγής Ακρυλικού Βάμβακος (συντονίστρια έργου).

 

2. 2. ΠΡΟΝΟΙΑ

1984 – 1988

 • Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, 637 κλινών (συντονίστρια έργου).

 • Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, 637 κλινών.

1990

 • Νέο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, 300 κλινών: Μελέτη Δημοπράτησης (συντονίστρια έργου).

1993 – 1997

 • Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κοζάνης: Μελέτη Επέκτασης και Αναδιαρρύθμισης (συντονίστρια έργου).

1997

 • Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης – Επέκταση (συντονίστρια έργου).

1998

 • Προκαταρκτική μελέτη «Ανακαίνιση, εκσυγχρονισμός και αναδιαρρύθμιση χώρων Χειρουργείων και Κεντρικής

 • Αποστειρώσεως του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείο Αθηνών και Μονάδος Εντατικής Θεραπείας του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» (συντονίστρια έργου).

2001 – 2002

 • Ρυθμιστική μελέτη Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (συντονίστρια έργου).

 • Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου: Μελέτη Δημοπράτησης (συντονίστρια έργου).

2002

 • Πε.Πα.Γ.Ν.Η: Προσθήκη 4ου ορόφου στο 2ο κτίριο κλινικών (συντονίστρια έργου).

 • Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Σύρου: Μελέτη Εφαρμογής (Αναβάθμιση της Υφιστάμενης Μελέτης Δημοπράτησης) του Έργου: «Επέκταση και εκσυγχρονισμός Γενικού          Νοσοκομείου Σύρου».

 • Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Νάξου: Μελέτη Δημοπράτησης.

 • Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας – Επέκταση και Αναδιαμόρφωση: Μελέτη Δημοπράτησης.

2004

 • Κτίριο Κλινικών Ειδικοτήτων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Διαγωνισμός) (συντονίστρια έργου).

2005

 • Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Σύρου: Μελέτη Δημοπράτησης.

2007

 • Καθήκοντα Τεχνικού Συμβούλου για την επικαιροποίηση της Μελέτης Δημοπράτησης του έργου: «Μελέτη, κατασκευή Οικοδομικών – ΗΜ εργασιών του Β’ διατηρητέου κτιρίου Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ».

 • Μελέτη και επίβλεψη για την ανάπλαση τμήματος 4ου και 5ου ορόφου Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία ΑΕ.

2012

 • Νέα πτέρυγα Γενικού Νοσοκομείου Ηράκλειου Κρήτης «Βενιζέλειο – Πανάνειο».

 

2.3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2003

 • ALBA – Διεθνές Κέντρο Ανώτατων Σπουδών: Διερεύνηση μετεγκατάστασης σχολής στο κτίριο της Διπλαρείου Σχολής στην Αθήνα.

2006

 • ALBA – Διεθνές Κέντρο Οικονομικών Μεταπτυχιακών Σπουδών: Μελέτη εκπαιδευτικού συγκροτήματος στα Μεσόγεια.

 

2.4. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

1977 – 1984

 • Αθλητικό κέντρο Νέου Φαλήρου – Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

1995 – 1999

 • Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο, Προπονητικό Κέντρο Βαλκανίων και Συνεδριακό Κέντρο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

2001

 • Προμελέτη του Έργου “Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – Βελτιώσεις (με Συνεδριακό Κέντρο)”.

2001 – 2002

 • “Ολοκληρωμένη μελέτη σχεδιασμού και ανάπτυξης και λοιπές αναγκαίες μελέτες και έρευνες για την κατασκευή των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Beach Volley και την ανάπλαση της περιοχής στο Φαληρικό Όρμο”.

 

2.5. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

1972

 • Quality Inn – Ξενοδοχείο 400 κλινών Α΄ κατηγορίας στα Χανιά (συντονίστρια έργου).

1973

 • Κτίριο υποδοχής ξένων στη Λαττάκεια Συρίας.

 

2.6. ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

1971 – 1973

 • Κτίριο Διοίκησης Χωροφυλακής Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη (συντονίστρια έργου).

1977

 • ΡΗΓΑΣ ΑΕ: Κτίριο γραφείων και έκθεσης μηχανημάτων (συντονίστρια έργου).

1987 – 1991

 • Κτίριο γραφείων της ασφαλιστικής εταιρίας Nationale – Nederlanden (συντονίστρια έργου).

1994 – 1995

 • LION HELLAS Α.Ε.: Επέκταση Εγκαταστάσεων Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη.

 

2.7. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

2000

 • Ανάπλαση τεσσάρων Οικοδομικών Τετραγώνων στο Δήμο Άνω Λιοσίων.

 

2.8. ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

1992 – 1996

 • HELEXPO: Εκθεσιακό Κέντρο Αθήνας στο Μαρούσι.

 

2.9. ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

1996 – 2004

 • Συμμετοχή στην ομάδα συμβούλου του υπόγειου προστατευμένου κτιρίου του ΝΑΤΟ (CARS) στη Λάρισα.

2000-2003

 • Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας – Μελέτη Νέου Υπόστεγου Αεροσκαφών – Νέου Κτιρίου Επικοινωνιών στη 110 ΠΜ (συντονιστής έργου).

 

3.ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

1986 – 1988

 • Μελέτη και επίβλεψη παραθεριστικού οικισμού “Costa Ilios”, στη Μύκονο, (συγκρότημα 180 κατοικιών).

1989

 • Ανακαίνιση του Σικιαρίδειου κτιρίου στην Αθήνα.

1995 – 1997

 • Βουλή των Ελλήνων: Μελέτη υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων, διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού.

2001

 • “ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε.” – Εγκαταστάσεις οδού Πειραιώς: Ερευνητικό κέντρο και μουσείο χαλκού (συντονίστρια έργου).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΡΓΩΝ