ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981      |      ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1923 – 1981
ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ – ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΪΖΗ - ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΑΝΤΕΛΑ - ΜΑΡΙΑ
ΑΘΗΝΑ 1942 -
Α.Μ. ΤΕΕ    10751

ΣΠΟΥΔΕΣ

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων, Σχολή Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) 1961 - 1966

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Εργαστήριο Πολεοδομικών Ερευνών 1966 - 1967

Ελεύθερο επάγγελμα - Αρχιτεκτονική  1967 - 2020

Ιδρυτικό μέλος αρχιτεκτονικού γραφείου Κ. Κυριακίδης & Συνεργάτες

Μαιευτήριο "Λητώ", Αθήνα, 1967.

Η Αντέλα Παΐζη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Οι γονείς κατάγονταν από την Ιθάκη. Ο πατέρας της χημικός δούλευε στου Μποδοσάκη στην Ελευσίνα στο Εργοστάσιο Διθειούχου Ανθρακος και παράλληλα ασχολούνταν με το μεγάλο του πάθος τη φωτογραφία. Η μητέρα της Ιφιγένεια Βλασσοπούλου ασχολούνταν ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και μεγάλωνε την Αντέλα και την αδελφή της Μάχη. Η Αντέλα  έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Ελευσίνα. Στην εφηβεία της  η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα, στα Πατήσια και η Αντέλα πήγε στο 6ο Γυμνάσιο Κυψέλης και παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στου Ζαχαράκη. Το 1961 μπήκε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ από την οποία αποφοίτησε το 1966.

Αμέσως μετά και για ένα χρόνο εργάστηκε στο Εργαστήριο Πολεοδομικών Ερευνών του ΕΜΠ. Στη συνέχεια και μετά το γάμο της το καλοκαίρι του 1966 με τον Αρχιτέκτονα Κυριάκο Κυριακίδη συγκρότησαν από κοινού το 1967 Ιδιωτικό Αρχιτεκτονικό Γραφείο Μελετών και Επιβλέψεων που μετεξελίχθηκε το 1983 σε Ο.Ε. και με άλλους συνεργάτες και μετά το 1988 έως το 2020 σε Α.Ε.

Το μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο, που δημιούργησαν από κοινού η Αντέλα με τον Κυριάκο, έχει αφήσει το διακεκριμένο του αποτύπωμα στη νεοελληνική αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα στη δύσκολη θεματολογία των σύγχρονων νοσηλευτικών μονάδων Στην πορεία τους, αλλά από πολύ νωρίς, το Γραφείο Κυριακίδη κατοχύρωσε τη διακεκριμένη του θέση στο χώρο αυτό  με το ιστορικής σημασίας Μαιευτήριο Λητώ (1970) πρωτοποριακό δείγμα του ύστερου Ελληνικού Μοντερνισμού.

Εκτός από τα νοσηλευτήρια το γραφείο με τους συνεργάτες του έχει ασχοληθεί επίσης με τον τομέα των κατοικιών (μονοκατοικιών και πολυκατοικιών), των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, των κτιρίων γραφείων και εμπορικών χρήσεων κ.ά. έχοντας να επιδείξει σημαντικό έργο στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μέση Ανατολή και αλλού.

΄Εχουν λάβει μέρος σε πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς κυρίως νοσηλευτικών κτιρίων αποκτώντας μεγάλο αριθμό διακρίσεων.

Πολλές μελέτες κτιρίων του γραφείου έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και ξένες εκδόσεις και έχει γίνει αναφορά στη δουλειά τους σε πολλά βιβλία. Το 2012 το Μουσείο Μπενάκη διοργάνωσε Μονογραφική έκθεση των κυριότερων έργων τους με αντίστοιχο κατάλογο.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο Κυριάκος και η Αντέλα έχουν δώσει διαλέξεις για το έργο του γραφείου, το ρόλο του αρχιτέκτονα, την παιδεία των νέων αρχιτεκτόνων και συναφή ζητήματα σε επαγγελματικούς, πολιτιστικούς και πανεπιστημιακούς φορείς στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

΄Εχουν ένα γιο το Λάμπρο Κυριακίδη που ασχολείται με τις κατασκευές.

 

*Το υλικό της ανάρτησης παραχώρησε στο Αρχείο ο σύζυγος της βιογραφούμενης Κυριάκος Κυριακίδης – τον οποίο ευχαριστούμε πολύ- το φθινόπωρο του 2020. Ακόμη ο ίδιος είχε τη θεώρηση των κειμένων της ανάρτησης .

Η Αντέλα Παΐζη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Οι γονείς της κατάγονταν από την Ιθάκη. Ο πατέρας της χημικός απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε εργαστεί σε βιομηχανικές μονάδες οίνου στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Καλαμάτα, στην Καλλονή Λέσβου και από το 1939 στο Εργοστάσιο Διθειούχου Άνθρακος, στην Ελευσίνα Αττικής. Παντρεύτηκε την Ιφιγένεια Γ. Βλασσοπούλου και απέκτησαν δύο κόρες, την Αντέλα και την Μάχη.

Τα πρώτα της σχολικά χρόνια η Αντέλα τα έζησε στην Ελευσίνα, όπου ο πατέρας της, Τασός Παΐζης οργανώνει και διευθύνει το εργοστάσιο Διθειούχου Άνθρακος, ενώ η μητέρα της, ερασιτέχνης ζωγράφος, ασχολείται με την ανατροφή της Αντέλας και της μικρότερης αδελφής της.

Ο Τασός Παΐζης ήταν παράλληλα ένας ταλαντούχος ερασιτέχνης φωτογράφος που άρχισε να ασχολείται με την φωτογραφία πριν ακόμα κλείσει τα 20. Η φωτογραφία ήταν το πάθος του. Φωτογράφιζε από πολύ νέος, χρησιμοποιώντας φυσικά την απαράμιλλη ευαισθησία της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, στην οποία αποτύπωνε τοπία, ανθρώπους, βιομηχανικές μονάδες, και φυσικά, θάλασσες και πλεούμενα. Στις φωτογραφίες του έχει απεικονίσει την Ιθάκη του 1920 και του 1930. Είχε πάρει μέρος σε διαγωνισμούς ερασιτεχνικής φωτογραφίας και είχε τιμηθεί με πολλές διακρίσεις. Ήταν μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ) και Πρόεδρος του Τμήματος Ελευσίνας. Το φωτογραφικό αρχείο του Τασού Παΐζη θεωρείται σήμερα σπάνιο υλικό με ιστορικές αναφορές και αναφορές ζωής το οποίο ανήκει από κοινού στις δύο κόρες του. Στην Μάχη Παΐζη – Αποστολοπούλου ιστορικός, διευθύντρια στο ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ και στην Αντέλα Παΐζη – Κυριακίδη αρχιτέκτονα.

Η Αντέλα και η αδελφή της μεγαλώνουν σε ένα σπίτι με σαφείς καλλιτεχνικές αναφορές. Στην εφηβεία της Αντέλας η οικογένεια μετακομίζει στην Αθήνα, στα Πατήσια. ΄Ετσι η ίδια φοιτά στο 6ο Γυμνάσιο Κυψέλης και προετοιμάζεται για την αρχιτεκτονική παρακολουθώντας μαθήματα σχεδίου στον Ζαχαράκη.

Τα καλοκαίρια τα περνάει πάντα στην Ιθάκη. Εκεί όπου το καλοκαίρι του 1953 ζει την τραυματική εμπειρία των καταστροφικών σεισμών του Ιονίου, που ίσως να συντέλεσε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη σχέση του δομημένου περιβάλλοντος με το φυσικό.

Το 1961 εισάγεται στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ από όπου αποφοιτά το 1966. Κατά τη διάρκεια της σπουδαστικής ζωής μαζί με την ΄Αννη Βρυχέα και την Ελευθερία Παραδέλλη με το κοινό ψευδώνυμο Μαρία Ρόδη φιλοτεχνούν τα σκηνικά για κάποιες παραστάσεις του θεάτρου Βασίλη Διαμαντόπουλου. (Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν – της Μπέττυ Σμιθ, διασκευή Γ. Γιαννίση 1963 -, Όλα σε καλό του Λ. Πιραντέλλο, μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, 1962).

Μετά τις σπουδές, στο διάστημα 1966-1967, εργάζεται στο Εργαστήριο Πολεοδομικών Ερευνών του ΕΜΠ σε χωροταξικές μελέτες για την Πελοπόννησο και την ΄Ηπειρο.

Τον Απρίλιο του 1966 πεθαίνει ο πατέρας της, και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η Αντέλα Παΐζη παντρεύεται τον Κυριάκο Κυριακίδη.

Από το 1967 μέχρι σήμερα –το καλοκαίρι του 2020 που κλείνουν το γραφείο– έχουν κοινή πορεία τόσο στη ζωή, όσο και στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Δεν μπορεί κανείς να δει την Αντέλα ξεχωριστά παρά μόνο στην αλληλεπίδρασή της με τον Κυριάκο, ένα ζευγάρι στη ζωή και το επάγγελμα.

Το μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο, που δημιούργησαν από κοινού, έχει αφήσει το διακεκριμένο του αποτύπωμα στην κινούμενη άμμο της νεοελληνικής αρχιτεκτονικής και συγκεκριμένα στη δύσκολη θεματολογία των σύγχρονων νοσηλευτικών μονάδων, όπου με τη δουλειά τους, προσέδωσαν ισχυρό κοινωνικό, επιστημονικό και καλλιτεχνικό έρεισμα.

Το γραφείο βασίστηκε σε μια σταδιακή ποιοτική ολοκλήρωση: οργανωτική, επιστημονική, τεχνολογική και αισθητική που, με τη σειρά της, βασίστηκε στα συνδυασμένα χαρακτηριστικά –χαρακτηριστικό του Κυριάκου η εξωστρέφεια, χαρακτηριστικό της Αντέλας το πνεύμα ισορροπίας –  και στις κοινές  πεποιθήσεις του ζεύγους Κυριακίδη.

Τόσο στις αρχιτεκτονικές τους πεποιθήσεις, όσο και στη βαθειά πίστη και των δύο για την αξία και τα αποτελέσματα της επιμονής στην έρευνα, της προσωπικής εργασίας, της προσοικείωσης του νέου στη βάση των αφομοιωμένων σταθερών αρχών, της πίστης στην ομαδική δουλειά.

Είναι εμποτισμένοι και οι δύο από τις εξαγγελίες του Μοντερνισμού για λειτουργική, τεχνολογική και αισθητική αρτιότητα –του προορισμένου για αναβάθμιση του κοινωνικού συνόλου αρχιτεκτονικού έργου– γεγονός που το υλοποιημένο έργο τους αποδεικνύει.

Ο τρόπος δουλειάς τους, βασισμένος στα προσωπικά τους πιστεύω και στην αξία της ομαδικής δουλειάς σφραγίζει την αρχιτεκτονική τους παραγωγή. Το πλήθος των συνεργασιών είναι πάντοτε υπέρ της ποιότητας του έργου. Πάνω από 100 συνεργάτες αρχιτέκτονες στην επαγγελματική τους διαδρομή –εντός γραφείου, και άπειρες εξωτερικές συνεργασίες με άλλα αρχιτεκτονικά γραφεία.

Για τα ιδιάζοντα χαρακτηριστικά της Αντέλας αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του Τάσου Μπίρη στο προλογικό σημείωμα του στον κατάλογο της μονογραφικής έκθεσης του έργου τους στο Μουσείο Μπενάκη το 2012: Πάντως κατά βάθος νομίζω ότι είναι (η Αντέλα) η πανταχού παρούσα κεντρομόλος δύναμη στην οποία το γραφείο χρωστά σε μεγάλο βαθμό τη νεωτερική δυναμικότητα και την οργανωτική δομή του.

Στην πορεία τους, αλλά από πολύ νωρίς, το Γραφείο Κυριακίδη κατοχύρωσε τη διακεκριμένη του θέση στο χώρο της Νεοελληνικής αρχιτεκτονικής με το ιστορικής σημασίας Μαιευτήριο Λητώ (1970) πρωτοποριακό δείγμα του ύστερου Ελληνικού Μοντερνισμού. Εδώ κατέδειξαν –στο πεδίο των νοσηλευτηρίων στην Ελλάδα– τη διπλή ιδιότητα της αρχιτεκτονικής, να είναι σε όλες τις εκφάνσεις ταυτοχρόνως επιστήμη αλλά και τέχνη και έδωσαν ισχυρό δείγμα γραφής με την ογκοπλασία, την τυπολογία, τον κάνναβο, την υλικότητα και την εξαντλητική σημασία στη λεπτομέρεια.

Εκτός από τα νοσηλευτήρια το γραφείο έχει ασχοληθεί επίσης με τον τομέα των κατοικιών (μονοκατοικιών και πολυκατοικιών), των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, των κτιρίων γραφείων και εμπορικών χρήσεων κ.ά. έχοντας να επιδείξει σημαντικό έργο στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μέση Ανατολή και αλλού.

Έχουν λάβει μέρος σε πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς κυρίως νοσηλευτικών κτιρίων αποκτώντας μεγάλο αριθμό διακρίσεων.

Πολλές μελέτες κτιρίων του γραφείου έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και ξένες εκδόσεις και έχει γίνει αναφορά στη δουλειά τους σε πολλά βιβλία. Το 2012 το Μουσείο Μπενάκη διοργάνωσε Μονογραφική έκθεση των κυριότερων έργων τους με αντίστοιχο κατάλογο. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο Κυριάκος και η Αντέλα έχουν δώσει διαλέξεις για το έργο του γραφείου, το ρόλο του αρχιτέκτονα, την παιδεία των νέων αρχιτεκτόνων από επαγγελματική σκοπιά, στο ΤΕΕ Αθήνας και Ρόδου, στο ΕΤΕΚ Κύπρου, στο ΕΜΠ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας κ.α. Ακόμα παρουσίασαν τη δουλειά τους σε κύκλο διαλέξεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Η Αντέλα και ο Κυριάκος είναι μέλη πολλών Οργανώσεων και Συνδέσμων που έχουν σχέση με τα νοσοκομεία και τον εξοπλισμό τους. Από το 1968 έως το τέλος του γραφείου -το 2020- είχαν κατ’ επανάληψη επισκεφθεί εκθέσεις Νοσοκομειακού Εξοπλισμού στη Γερμανία για την ενημέρωση των σχετικών αρχείων του. Έχουν παρακολουθήσει σημαντικά συνέδρια και εκθέσεις που οργανώνονται ανά τον κόσμο σε αυτόν τον τομέα και επισκεφθεί πανεπιστημιακά και περιφερειακά νοσοκομεία στις αντίστοιχες χώρες. Στη Σιγκαπούρη και το Σύδνεϋ το 2009, στην Οττάβα και τη Βοστώνη το 2011.

Ο κατάλογος της μονογραφικής έκθεσης στο μουσείο Μπενάκη το 2012: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΑΝΤΕΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ (THE IMPORTANCE OF THE DETAIL: KYRIAKOS, ADELA KYRIAKIDES & ASSOCIATES, ARCHITECTS) –στον οποίο έχει στηριχθεί η παρούσα βιογραφική αναφορά– αποτελεί εκτεταμένη παρουσίαση του έργου τους και αξίζει να προσεγγιστεί από κάθε ενδιαφερόμενο. Ακόμα σήμερα (Άνοιξη του 2021) είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο ο κατάλογος των έργων τους στη διεύθυνση www.kkyriakides.gr.

Έχουν ένα γιο τον Λάμπρο Κυριακίδη που ασχολείται με τις κατασκευές.

Παρατίθενται στη συνέχεια πίνακες με την εργογραφία τους, τα δημοσιευμένα τους έργα και φωτογραφικό υλικό από επιλεγμένα έργα, ιδιαίτερης σημασίας για την Αντέλα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

1966 – 1967

Στο Εργαστήριο Πολεοδομικών Ερευνών του ΕΜΠ.

1967 – 1983

Ιδιωτικό Αρχιτεκτονικό Γραφείο Μελετών και Επιβλέψεων σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Κυριάκο Κυριακίδη.

1983 – 1987

Ιδιωτικό Αρχιτεκτονικό Γραφείο Μελετών και Επιβλέψεων με την επωνυμία ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε.

1988 – 2020

Συμμετοχή στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο Μελετών και Επιβλέψεων με την επωνυμία ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

A’ Βραβείο

1967

 • Οδοντιατρική Σχολή και Νευροχειρουργική – Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Α΄ Βραβείο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Συνεργάτης αρχιτέκτων Κ. Ξανθόπουλος. Σε συνεργασία με το γραφείο Δ. Κονταργύρη – Α. Λαμπάκι και Σία.

1989

 • Δημαρχείο Νέας Ερυθραίας. Α’ Βραβείο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Γ. Μπίκο και Δ. Βασιλόπουλο.

2010

 • Κρητικά Ακίνητα Α.Ε. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη Εμπορικού Κέντρου στον Πλατανιά Χανίων μετά την απονομή 1ου βραβείου σε κλειστό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Χ. Τσάλλας, Σ. Μιχαήλου, Α. Αθανασιάδης, Σ. Γυφτόπουλος (μελέτη κεντρικού υπαιθρίου χώρου).

Β’ Βραβείο

1970

 • Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών (ΠΙΚΠΑ). Β’ Βραβείο – δεν απονεμήθηκε Α’ βραβείο – αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Κ. Παπαντωνίου και Ε. Λευκαδίτου. Σε συνεργασία με το γραφείο Δ. Κονταργύρη – Α. Λαμπάκι και Σία.

1971

 • Κτίριο Σχολής Ανωτέρας Εκπαίδευσης 1.500 μαθητών στα Χανιά (ΠΟΣΜΕ). Β’ Βραβείο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Γ. Ανυφαντής και Β. Λαμπρινός.

Γ’ Βραβείο

1980

 • Παιδικός Σταθμός Τράπεζας Ελλάδος στον Χολαργό. Γ’ Βραβείο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Ανυφαντής.

1985

 • Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Γ’ Βραβείο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Ι. Δίτσας και Α. Χασάπη. Σε συνεργασία με το γραφείο Α. Τομπάζη.

1997

 • Νέο Κτίριο Διοίκησης Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στις οδούς Αιόλου και Σοφοκλέους. Γ’ Βραβείο σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Α. Κουβελά.

Ε’ Βραβείο

2003

 • Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Νέο κεντρικό κτίριο και αναδιάρθρωση σημερινού κεντρικού κτιρίου Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Ε’ Βραβείο σε κλειστό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό. Σε συνεργασία με το Αρχιτεκτονικό γραφείο Χ. Μπουγαδέλλη και συνεργάτες.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1967

 • Ιδιωτικό Μαιευτήριο “Λητώ”. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη και Επίβλεψη. Επιλογή μετά από κλειστό διαγωνισμό μεταξύ επτά αρχιτεκτονικών γραφείων. Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Μπίκος. Αποπεράτωση έργου 1970.

1999

 • Κτίριο Βουλής, Αμαλίας. Κλειστός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τη διαμόρφωση Γραφειακών χώρων της Βουλής στο κτίριο επί της οδού Αμαλίας. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Χ. Σαββίδης και Π. Βαλσαμίδου.

2005

 • «Allseas Marine» Α.Ε.- Κτίριο γραφείων στη Βάρη που ανατέθηκε μετά από κλειστό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό (Μποδούρογλου). Συνεργάτης αρχιτέκτων Χ. Τσάλλας.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

1967

 • Ιδιωτικό Μαιευτήριο “Λητώ”. Πλήρης Αρχιτεκτονική Μελέτη και Επίβλεψη. Επιλογή μετά από κλειστό διαγωνισμό μεταξύ επτά αρχιτεκτονικών γραφείων. Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Μπίκος. Αποπεράτωση έργου 1970.

 • “ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ”. Βιομηχανία Υποδημάτων στον ‘Αγιο Ιωάννη Ρέντη.

 • Δύο τριώροφες πολυκατοικίες (Γρηγοριάδη) στο Παλαιό Ψυχικό, στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Παρνασσού. Συνεργάτης αρχιτέκτων Κ. Ξανθόπουλος. Αποπεράτωση έργου 1969.

1968

 • Κλινική “Κασταλία” στο Ελληνικό. Ιδιωτική νευρολογική και ψυχιατρική κλινική Ν. Λυμπέρη. Αποπεράτωση έργου 1972.

 • Γυμνάσιο Καλλιάνων Κορινθίας. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα. Κ. Ξανθόπουλο.

 • Νηπιαγωγείο στη Νέα Σμύρνη (Χουρδάκη).

1969

 • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στη Λευκωσία. Διασκευή υποκαταστήματος Ε.Τ.Ε. στην οδό Λήδρας.

 • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στην Αμμόχωστο. Κτίριο Γραφείων της Ε.Τ.Ε.

 • ¨Ανατόλια¨, Διαμόρφωση καταστήματος χαλιών στο Νέο Ηράκλειο.

 • Πέντε εξοχικές κατοικίες στη Σκιάθο (Παμπούκη, Κεφάλα, Δήμα, Osborn, Dupont).

1970

 • (ΚΥΡΜΑ) Πενταώροφη πολυκατοικία στη Λευκωσία, στις οδούς Γρίβα Διγενή και Τομπάζη Αποπεράτωση έργου 1973.

 • Μονοκατοικία στην Κηφισιά, στην οδό Δαρειώτου (Γεωργακόπουλου). Αναμόρφωση και επέκταση.

 • Τρεις εξοχικές κατοικίες στη Σκιάθο (Martin, Ανδριτσόπουλου, Peters).

1971

 • «NUOVOSTIL» Εργοστάσιο φωτιστικών σωμάτων και επίπλων.

 • Μονοκατοικία στο Κεφαλάρι, στην οδό Χ. Τρικούπη (Κεφάλα). Συνεργάτης αρχιτέκτων Ι. Δίτσας. Αποπεράτωση έργου 1973.

 • Μονοκατοικία στα Μελίσσια, στην οδό Περιάνδρου (Πάπαρου). Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Ι. Κούτση.

 • Τριώροφη πολυκατοικία στη Φιλοθέη, στην οδό Κορυτσάς (ΑΚΤΕΜ). (Αποπεράτωση έργου 1973).

 • Διώροφη μονοκατοικία στη Φιλοθέη, στην οδό Αγίας Φιλοθέης (Ζωγράφου).

 • Εξοχική κατοικία στη Σκιάθο (Παμπούκη). Αποπεράτωση έργου 1972.

1972

 • Οδοντιατρική Σχολή και Νευροχειρουργική – Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ανάθεση μετά τη βράβευση στον διαγωνισμό. Συνεργάτης αρχιτέκτων Π. Ταβανιώτης. Σε συνεργασία με το γραφείο Δ. Κονταργύρη – Α. Λαμπάκι και Σία.

 • ¨Βενιζέλειο¨ Νοσοκομείο Κρήτης. Προμελέτη. Δεν συνεχίστηκε το έργο λόγω αλλαγής προγράμματος. Συνεργάτης αρχιτέκτων Π. Ταβανιώτης. Σε συνεργασία με το γραφείο Δ. Κονταργύρη – Α. Λαμπάκι και Σία.

 • ¨Φορεύς ΟΤΕΕ¨. Κτίριο γραφείων και καταστημάτων στην πλατεία Κολωνακίου και Πατριάρχου Ιωακείμ. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Λ. Νιακάκη και Ι. Δίτσας. Αποπεράτωση έργου 1974.

 • Εργοστάσιο μεταλλοβιομηχανίας στον Ασπρόπυργο (Δενδρινού).

 • Πολυκατοικία στην Πολιτεία, στην οδό Σαπφούς (Βλασσόπουλου).

 • Δύο εξοχικές κατοικίες στη Σκιάθο (Stanischeff, Vigue).

1973

 • Mαιευτήριο «’Ηρα». Πλήρης Μελέτη, Διακόσμηση, Σήμανση, Ιατρικός Εξοπλισμός, Επίβλεψη. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Λ. Νιακάκη και Α. Χασάπη. (Αποπεράτωση έργου 1978).

 • ¨Φορεύς ΟΤΕΕ¨ Κτίριο γραφείων και καταστημάτων στις οδούς Ακαδημίας και Μαυροκορδάτου. Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Μπίκος.

 • ΕΡΙΟΜΑΡ¨ Α.Ε. Κτίριο γραφείων και καταστημάτων στην οδό Μητροπόλεως. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Λ. Νιακάκη και Κ. Βήττας.

 • Κτίριο γραφείων και καταστημάτων στην πλατεία Μοναστηρακίου (Δενδρινού).

 • Διαμερίσματα για διακοπές στην Καναπίτσα της Σκιάθου (Ανδριτσόπουλου). Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Μπίκος.

1974

 • Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μελέτη Προσθήκης δύο ορόφων. Σε συνεργασία με το γραφείο Δ. Κονταργύρη – Α. Λαμπάκι και Σία.

 • Karageorgis Lines. Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης και καμπίνων των πλοίων ¨Mediterranean Sea¨και ¨Mediterranean Sky¨.

 • Μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, στις οδούς Ζαλοκώστα και Δρόση (Βρεττού). Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Ανυφαντής. (Αποπεράτωση έργου 1976).

 • Πολυκατοικία στη Νέα Σμύρνη (Σκιαδά).

 • Διαρρύθμιση διαμερίσματος στη Βουλιαγμένη (Γεωργακοπούλου).

 • Εσωτερική διαρρύθμιση ιατρείου στην Αθήνα, στην οδό Ηροδότου (Αγρανιώτη).

 • Εξοχική κατοικία στον Άγιο Κωνσταντίνο (Σωτηρίου). Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Μπίκος.

1975

 • Πολυκατοικία στην οδό Αχαρνών (Ψυκτική Ελλάδος).

 • Μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, στην οδό Ζαλοκώστα (Παπαπέτρου).

 • Μονοκατοικία στον Κοκκιναρά, στην οδό Πραξιτέλους (Χατζηγρηγοριάδη).

 • Εξοχική κατοικία στην Ύδρα (Κυριακίδη). (Αποπεράτωση έργου 1977).

1976

 • Μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, στην οδό Ν. Λύτρα (Δασόπουλου) Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Ανυφαντής.

 • Διπλοκατοικία στη Φιλοθέη, στην οδό Ι. Μεταξά (Αγρανιώτη).

 • Τριώροφη οικοδομή στο Παλαιό Ψυχικό, στην οδό Αφαίας (Γεωργουλάκη) Συνεργάτης αρχιτέκτων Λ. Νιακάκη.

 • Αθλητικό κέντρο στο Riyadh, Σαουδική Αραβία. Προμελέτη και μελέτη εφαρμογής. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

1977

 • Μονοκατοικία στα Μελίσσια, στην οδό Βερναδάκη (Φούσκα). Συνεργάτες αρχιτέκτονες Γ. Ανυφαντής και Ι. Κούτσης.

 • Διώροφη κατοικία στα Πατήσια (Ραζή). Εσωτερική διαρρύθμιση και αναδιαμόρφωση όψης.

 • Εσωτερική διαμόρφωση ιατρείου στην Αθήνα, στην οδό Ηροδότου (Γεωργακόπουλου).

 • Πολυκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, στην οδό Κοκκώνη (Ψυκτική Ελλάδος).

 • Τριώροφη οικοδομή στο Κεφαλάρι, στην οδό Αύρας (Μωραϊτη). Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Ανυφαντής (Αποπεράτωση έργου 1979).

 • Τριώροφη οικοδομή στο Παλαιό Ψυχικό, στην οδό Διαμαντίδου (Αλεξανδράκη). Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Ανυφαντής (Αποπεράτωση έργου 1978).

1978

 • Νοσοκομείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πλήρης μελέτη νέας πτέρυγας χειρουργείων, εξωτερικών ιατρείων και αναδιαρρύθμιση των υφιστάμενων χειρουργείων και της εντατικής μονάδας του νοσοκομείου. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Γ. Μπίκος και Α. Χασάπη.

 • Διαγνωστικό Κέντρο Πυρηνικής Ιατρικής (Σουβατζόγλου). Μελέτη εσωτερικής διαρρύθμισης. Συνεργάτης αρχιτέκτων Λ. Νιακάκη.

 • Τετραώροφη οικοδομή στο Χαλάνδρι, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. (Ανδριτσοπούλου – Κυριακίδη). (Αποπεράτωση έργου 1979).

 • Πενταώροφη οικοδομή στο Χαλάνδρι, στην οδό Ζαλοκώστα (Αλεξανδράκη). (Αποπεράτωση έργου 1980).

 • Τριώροφη οικοδομή στο Παλαιό Ψυχικό, στις οδούς Σολωμού και Κάλβου (Αλεξανδράκη). Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Ανυφαντής. (Αποπεράτωση έργου 1979).

 • Τριώροφη οικοδομή στο Παλαιό Ψυχικό, στην οδό Ναρκίσσου (Αλεξανδράκη). Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Ανυφαντής. (Αποπεράτωση έργου 1979).

 • Τριώροφη οικοδομή στο Παλαιό Ψυχικό, στις οδούς Σαμαρά και Σολωμού (Αλεξανδράκη. Συνεργάτης αρχιτέκτων Σ. Δανιήλ. (Αποπεράτωση έργου 1980).

 • Συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών στο Βρωμόλιμνο Σκιάθου (Ανδριτσόπουλου). Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Ανυφαντής.

 • Αθλητικό κέντρο στο AL Khobar, Σαουδική Αραβία. Προμελέτη και μελέτη εφαρμογής. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

1979

 • Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας – Θριάσιου Πεδίου. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Χ. Φλώρος, Γ. Μπίκος, Λ. Νιακάκη και Α. Χασάπη. (Αποπεράτωση έργου 1994).

 • ¨Απολλώνειο Θεραπευτήριο¨ – Μελέτη και επίβλεψη των νοσοκομειακών χώρων. Συνεργάτης αρχιτέκτων Λ. Νιακάκη. (Αποπεράτωση έργου 1984).

 • Μονοκατοικία στην Εκάλη, στην οδό Προμηθέως (Μάντακα). Συνεργάτης αρχιτέκτων Σ. Δανιήλ.

 • Τριώροφη οικοδομή στο Παλαιό Ψυχικό, στην οδό Ν. Λύτρα (Αλεξανδράκη). Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Ανυφαντής.

 • Πολυκατοικία στην Κάντζα, στην οδό Ασκληπιού (Χρηστακέα). Συνεργάτης αρχιτέκτων Σ. Δανιήλ.

 • Πολυκατοικία στη Λεωφόρο Ιωνίας (Μεσσάρη).

 • Δύο κατοικίες στην Ύδρα (Τσάπελη).

 • Υποκατάστημα της Riyadh Bank στο Malaz, Σαουδική Αραβία. Μελέτη εφαρμογής. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

 • Κτίριο Διοίκησης του αθλητικού κέντρου στο Dammam, Σαουδική Αραβία. Μελέτη εφαρμογής. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

1980

 • Σπηλιοπούλειο νοσοκομείο ¨Αγία Ελένη¨. Μελέτη ανακαίνισης υπάρχοντος κτιρίου, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και σχέδιο ανάπτυξης νοσοκομείου. Συνεργάτης αρχιτέκτων Η. Σιακαντάρης.  

1981

 • Μαιευτήριο ¨Ηώς¨. Το έργο δεν υλοποιήθηκε. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Ι. Δίτσας και Α. Χασάπη.

 • Υποκατάστημα Ψυχικού της Ιονικής Τράπεζας (νυν Alpha) στη λεωφόρο Κηφισίας. Συνεργάτης αρχιτέκτων Ι. Δίτσας. (Αποπεράτωση 1983).

 • Τριώροφη οικοδομή στο Παλαιό Ψυχικό, στην οδό Υακίνθων. Συνεργάτης αρχιτέκτων Χ. Τσάλλας.

 • Μονοκατοικία στο Διόνυσο, στην οδό Αιγαίου (Αποστολόπουλου). Συνεργάτης αρχιτέκτων Γ. Ανυφαντής. (Αποπεράτωση έργου 1985).

 • Πολυκατοικία στο Χαλάνδρι στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (Αλεξανδράκη).

 • Εξοχική κατοικία στο Σούνιο (Κυριακού).

 • Εξοχική κατοικία στην Κεφαλλονιά (Ραζή).

 • Κτίριο γραφείων του Υπουργείου Υγιεινής στο Riyadh, Σαουδική Αραβία. Προμελέτη και μελέτη εφαρμογής. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

 • Κτίριο γραφείων του Υπουργείου Εμπορίου στο Riyadh, Σαουδική Αραβία. Προμελέτη και μελέτη εφαρμογής. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

1982

 • Μονοκατοικία στην Φιλοθέη, στην οδό Λ. Ακρίτα (Ψυχογιού). Συνεργάτης αρχιτέκτων Χ. Τσάλλας.

 • Μονοκατοικία στην Ύδρα (Τσιτσινάκη).

 • Εξοχική κατοικία στον Άγιο Κωνσταντίνο (Φώτου).

 • Εξοχική κατοικία στην Αγία Σωτήρα (Λεβέντη).

 • Συγκρότημα κτιρίων Τηλεπικοινωνιών και Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Εσωτερικών στο Riyadh, Σαουδική Αραβία. Προμελέτη και μελέτη εφαρμογής. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

1983

 • Ζάππειο μέγαρο. Μελέτη προσφοράς για την διαμόρφωση των χώρων του Ζαππείου για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ανατέθηκε από την ΓΕΚ Α.Ε. Συνεργάτης αρχιτέκτων Ι. Δίτσας.

 • Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας – Θριάσιου Πεδίου. Μελέτη επέκτασης του νοσοκομείου. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Χ. Φλώρος, Γ. Μπίκος, Λ. Νιακάκη και Α. Χασάπη.

 • Υποκατάστημα Κηφισιάς της Ιονικής Τράπεζας (νυν Alpha Bank) στην οδό Λεβίδου. Διαρρύθμιση και ανακατασκευή παλαιού κτιρίου. Συνεργάτης αρχιτέκτων Ι. Δίτσας. (Αποπεράτωση έργου 1984).

 • Κτίριο γραφείων στο Χαλάνδρι, στην οδό Τομπάζη (Κυριακίδη). Συνεργάτης αρχιτέκτων Ι. Δίτσας. (Αποπεράτωση έργου 1984).

 • Υποκατάστημα της ¨Arab National Bank¨ στο Kafjeh, Σαουδική Αραβία. Προμελέτη και μελέτη εφαρμογής. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

 • Υποκατάστημα της ¨Arab National Bank¨ στο Al Jubail, Σαουδική Αραβία. Προμελέτη και μελέτη εφαρμογής. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

 • Υποκατάστημα της ¨Arab National Bank¨ στο Majmaha, Σαουδική Αραβία. Προμελέτη και μελέτη εφαρμογής. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

 • Οικιστικά Συγκροτήματα στο Trinidad. Προκαταρκτική μελέτη. Τυπικές μονόροφες κατοικίες των 3, 4 και 5 δωματίων. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

 • Στρατιωτική Σχολή Εκπαίδευσης των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας του Λιβάνου. Οριστική μελέτη (συμμετοχή σε παγκόσμιο διαγωνισμό). Κτίρια διαμονής, εκπαίδευσης, διοίκησης, αναψυχής, αθλητισμού σε συγκρότημα στο λόφο του Aramoun στη Βηρυττό. Συνεργάτης αρχιτέκτων Ι. Δίτσας.

1984

 • Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Λ. Νιακάκη, Ι Δίτσας και Α. Χασάπη. (Αποπεράτωση έργου 1994).

 • ¨ΚΕΑ¨ Κέντρο εργασίας και εκπαίδευσης αναπήρων στον Σκαραμαγκά. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Ι. Δίτσας και Α. Χασάπη. (Αποπεράτωση έργου 1990).

 • Υποκατάστημα Πειραιά της Ιονικής Τράπεζας (νυν Alpha Bank) στην οδό Φίλωνος. Διαρρύθμιση και ανακατασκευή παλαιού νεοκλασικού κτιρίου. Συνεργάτης αρχιτέκτων Ι. Δίτσας. (Αποπεράτωση έργου 1986).

 • Σχολικό συγκρότημα AL-Najah, Oman. Προμελέτη και μελέτη εφαρμογής. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

1985

 • Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Λ. Νιακάκη, Ι. Δίτσας και Α. Χασάπη. (Αποπεράτωση έργου 1995).

 • «ΥΠΑ» Κτίριο γραφείων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Ι. Δίτσας, Α. Χασάπη και Λ. Γιαννούση.

 • Γραφεία «SIEMENS» στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Ι. Δίτσας και Κ. Βήττας. Σε συνεργασία με το γραφείο Β. Σγούτα. (Αποπεράτωση έργου 1987).

 • Οικιστικά Συγκροτήματα 3.500 Διαμερισμάτων στο Κάιρο. Προκαταρκτική μελέτη. Τυπικά Τετραόροφα και Πενταόροφα συγκροτήματα των 16-20 διαμερισμάτων. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Antony R. Irving (D.S.G.).

1986

 • Ξενοδοχείο ¨Hilton¨ 700 κλινών στην Ιξιά Ρόδου (Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Ιονική Α.Ε. ). Συνεργάτες αρχιτέκτονες Λ. Νιακάκη, Ι. Δίτσας και Α. Irving. Σε συνεργασία με τα γραφεία Α. Τομπάζη και Κ. Δεκαβάλλα – Α. Γεωργιάδη. (Αποπεράτωση έργου 1991).

 • ‘Ιδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Λασιθίου. Μελέτη εξοπλισμού του Ασύλου Ανιάτων και Γερόντων στον Άγιο Νικόλαο Αττικής. Συνεργάτης αρχιτέκτων Χ. Τσάλλας.

 • Νοσοκομείο Βόλου. Σύμβουλος Γραφείου Τομπάζη για νοσοκομειακά θέματα. Συνεργάτης αρχιτέκτων Λ. Νιακάκη.

 • «Ζεύς» Α.Τ.Ε., Αλγερία. Συγκρότημα πολυκατοικιών.

1987

 • «Nalico», πολυτελές camping στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Προμελέτη. Συνεργάτης αρχιτέκτων Χ. Τσάλλας.

 • «ΟΑΚΑ» Κέντρο Κολύμβησης. Μελέτη προσφοράς που ανατέθηκε από την ΓΕΚ ΑΕ-J&P Α.Ε. (Μελέτη-Κατασκευή).

 • «ΟΑΚΑ» Κλειστό Γυμναστήριο. Μελέτη προσφοράς που ανατέθηκε από την ΓΕΚ ΑΕ-J&P Α.Ε. (Μελέτη-Κατασκευή). Συνεργάτης αρχιτέκτων Ν. Σχολίδης.

1988

 • «ΟΜΜΑ» Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μελέτη εφαρμογής και επίβλεψη (μετά από συμμετοχή σε τρεις διαγωνισμούς με το σύστημα μελέτη-κατασκευή) που ανατέθηκε από την ΓΕΚ Α.Ε. & ΨΥΚΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Ν. Σχολίδης, Κ. Κουρουσόπουλος και A. Irving. (Αποπεράτωση έργου 1991).

 • Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Μελέτη βελτίωσης και προσαρμογής της εγκεκριμένης μελέτης του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς και μελέτη νέου κτιρίου Ψυχιατρικής Κλινικής για τη δημιουργία νέου Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Συνεργάτες αρχιτέκτονες  Άννα Παγκάλου και Μ. Πολυκάρπου. (Αποπεράτωση έργου 1999).

 • «ΟΑΚΑ» – Ποδηλατοδρόμιο. Μελέτη προσφοράς που ανατέθηκε από την ΓΕΚ Α.Ε. (Μελέτη-Κατασκευή). Συνεργάτης αρχιτέκτων Ν. Σχολίδης.

 • Υποκατάστημα Κάτω Πατησίων της Ιονικής Τράπεζας (νυν Alpha Bank) στην οδό Αχαρνών. Ανακατασκευή παλαιών καταστημάτων σε υποκατάστημα της Τράπεζας. Συνεργάτης αρχιτέκτων Χ. Τσάλλας. (Αποπεράτωση έργου 1990).

1989

 • Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης. Μελέτη δημοπράτησης. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Λ. Νιακάκη και Γ. Μπίκος.

 • Ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο Κρήτης (Γρηγοριάδη). Συνεργάτης αρχιτέκτων Μ. Πολυκάρπου.

 • Αποπεράτωση πολυώροφου κτιρίου στη Λεμεσό (Ζαχαριάδη). Συνεργάτης αρχιτέκτων Μ. Πολυκάρπου.

1990

 • Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ). Μελέτη επέκτασης, διαρρύθμισης και εκσυγχρονισμού κτιριακών εγκαταστάσεων του ΝΝΑ. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Γ. Μπίκος και Α. Παγκάλου. (Αποπεράτωση έργου 1998).

 • Γραφεία ΙΒΜ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Μελέτη εσωτερικής διαρρύθμισης χώρων. Συνεργάτης αρχιτέκτων Μ. Πολυκάρπου.

 • Αποπεράτωση διώροφης μονοκατοικίας στη Βουλιαγμένη (Δαϊόγλου). Συνεργάτης αρχιτέκτων Μ. Πολυκάρπου.

 • Σταθμός αυτοκινήτων στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ριζάρη. Μελέτη προσφοράς υπόγειου πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων που ανατέθηκε από την J&P A.E. (Mελέτη-Κατασκευή).

 • Σταθμός αυτοκινήτων στην πλατεία Παλαιού Δημαρχείου. Μελέτη προσφοράς υπόγειου πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων και διαμόρφωση της πλατείας Παλαιού Δημαρχείου που ανατέθηκε από την J&P A.E. (Mελέτη-Κατασκευή).

1991

 • «Ίδρυμα Παπαγεωργίου». Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Δυτικής Θεσσαλονίκης. Συνεργάτης αρχιτέκτων Λ. Νιακάκη. Σε συνεργασία με τα γραφεία Α. Τομπάζη και Weidleplan Consulting GmbH. (Aποπεράτωση έργου 1977).

 • «CARS», Λάρισα. Μελέτη προστατευμένου κτιρίου κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Α. Irvingκαι S. Clark. Σε συνεργασία με τα γραφεία Α. Τομπάζη και Weidleplan Consulting GmbH.

1992

 • Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Λ. Νιακάκη, Γ. Μπίκος, Χ. Τσάλλας. Σε συνεργασία με το γραφείο Χ. Φεραίου στη Λευκωσία. (Αποπεράτωση έργου 2005).

 • Ιδιωτικό Μαιευτήριο «Μητέρα Κρήτης». Συνεργάτης αρχιτέκτων Χ. Τσάλλας. (Αποπεράτωση έργου 1996).

 • Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κτιριακές εγκαταστάσεις γραφείων, αμφιθεάτρου και αιθουσών διδασκαλίας. Συνεργάτης αρχιτέκτων Θ. Ταλαντίνης. Σε συνεργασία με το γραφείο Χ. Μπουγαδέλλη. (Αποπεράτωση έργου 1996).

 • Μαιευτήριο «ΉΡΑ». Μελέτη προσθήκης Δ’ ορόφου και δώματος. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Γ. Μπίκο. (Αποπεράτωση έργου 1994).

 • Κτίριο εξομοιωτών τεθωρακισμένων στον Αυλώνα. Συνεργάτες αρχιτέκτονες A. Irving και S. Clark.

 • Κτίριο κλινικών λειτουργιών Τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Συνεργάτης αρχιτέκτων Θ. Ταλαντίνης. Σε συνεργασία με το γραφείο Α. Τομπάζη.

1993

 • «ΙΑΣΩ» Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική. Μελέτη και επίβλεψη αποπεράτωσης της κλινικής της οποίας ο φέρων οργανισμός είχε κατασκευαστεί το 1981. Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Λ. Νιακάκη, Α. Irving, S. Clark, Α. Ζεγκίνογλου. (Αποπεράτωση έργου 1996).

 • Γραφεία «Glaxo» στο Χαλάνδρι, στη Λεωφόρο Κηφισίας. Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Α. Irving, S. Clark. Σε συνεργασία με το γραφείο Τ. Εξαρχόπουλου και Γ. Αποστολάκου. (Αποπεράτωση έργου 1995).

 • Κτίριο γραφείων «Ancora» στη Γλυφάδα (Βερνίκου-Παράσχη). Συνεργάτης αρχιτέκτων Χ. Τσάλλας. (Αποπεράτωση έργου 1999).

 • Υποκατάστημα Κτηματικής Τράπεζας στην Έδεσσα. Συνεργάτης αρχιτέκτων Θ. Ταλαντίνης. (Αποπεράτωση έργου 1994).

 • Εξομοιωτές Ολυμπιακής Αεροπλοϊας στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Α. Irving, S. Clark. (Αποπεράτωση έργου 1994).

 • Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Μελέτη Ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Συνεργάτης αρχιτέκτων Λ. Νιακάκη.

1994

 • Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Μελέτη εφαρμογής. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Θ. Ταλαντίνης και Α. Παγκάλου. Σε συνεργασία με το γραφείο Χ. Μπουγαδέλλη.

 • Υποκατάστημα Εμπορικής Τράπεζας στον Πειραιά. Το έργο δεν πραγματοποιήθηκε. Συνεργάτης αρχιτέκτων Χ. Τσάλλας.

 • «ΙΑΣΩ» Α.Ε. Μελέτη ξενοδοχειακού εξοπλισμού και εσωτερικής διακόσμησης. Συνεργάτης Ε. Ισιγόνη.

1995

 • Γενικό Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Σε συνεργασία με τα γραφεία Κ. Ξανθόπουλου – Μ. Μίληση και Χ. Μπουγαδέλλη. (Αποπεράτωση έργου 2000).

 • Επιχειρηματικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη της ΓΕΚ Α.Ε. Σε συνεργασία με το γραφείο Χ. Μπουγαδέλλη. (Αποπεράτωση έργου 1999).

 • Υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων και παιδικού σταθμού στο προαύλιο της Βουλής. Μελέτη προσφοράς που ανατέθηκε από την J&P Α.Ε. (Μελέτη-Κατασκευή). Σε συνεργασία με το γραφείο Χ. Μπουγαδέλλη.

1996

 • Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Πλήρης μελέτη που ανατέθηκε από την κοινοπραξία κατασκευής του έργου ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε. – IDEAL MEDICAL PRODUCTS S.A. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Θ. Ταλαντίνης, Χ. Σαββίδης και Α. Παγκάλου. Σε συνεργασία με το γραφείο Χ. Μπουγαδέλλη.

 • Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Δράμας. Σε συνεργασία με γραφείο Γ. Μπίκος – Χ. Τσάλλας και Συνεργάτες .Ε.

 • ΝΑΤ. Μελέτη Προσφοράς για συγκρότημα Γραφείων – Καταστημάτων και Σταθμού Αυτοκινήτων στον Πειραιά που ανατέθηκε από την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. (Μελέτη-Κατασκευή). Σε συνεργασία με το Γραφείο Χ. Μπουγαδέλλη.

1997

 • Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. Πλήρης μελέτη που ανατέθηκε από την κοινοπραξία κατασκευής του έργου. Συνεργάτες αρχιτέκτονες Θ. Ταλαντίνης, Χ. Σαββίδης και Π. Βαλσαμίδου. Σε συνεργασία με το γραφείο Χ. Μπουγαδέλλη.

 • Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Κτιριολογικό πρόγραμμα. Πλήρης μελέτη και μελέτη εξοπλισμού που ανατέθηκε από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Συνεργάτης αρχιτέκτων Λ. Νιακάκη. Σε συνεργασία με το Γραφείο Μηνά Ζαννέτου. (Αποπεράτωση έργου 2004).

 • Μονοκατοικία στο Χαλάνδρι στην οδό Μυκόνου (Κυριακίδη). (Αποπεράτωση έργου 1999).

 • «Ελληνογερμανική Αγωγή» στην Παλλήνη. Προσθήκη ορόφου στο υφιστάμενο κτίριο Γυμνασίου και Λυκείου, κατασκευή νέου στεγάστρου κολύμβησης, κατασκευή νέων εργαστηρίων Φυσικής και Χημείας και ανάπτυξη γραμμικού στεγάστρου για την επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών από τα σχολικά λεωφορεία. Συνεργάτης αρχιτέκτων Χ. Σαββίδης.

1998

 • Αεροδρόμιο Σάμου. Μελέτη προσφοράς για την επέκταση του Αεροδρομίου Σάμου που ανατέθηκε από την κοινοπραξία Κατασκευής Αεροδρομίου Σάμου ΒΙΟΤΕΡ-ΑΕ-ΤΕΡΝΑ ΑΕ-ΤΕΓΕΑ Α.Τ.Ε. (Μελέτη-κατασκευή). Συνεργάτες αρχιτέκτονες Θ. Ταλαντίνης, Χ. Σαββίδης και Π. Βαλσαμίδου.

 • Αεροδρόμιο Μυκόνου. Μελέτη προσφοράς για την επέκταση του Αεροδρομίου Μυκόνου που ανατέθηκε από την κοινοπραξία Κατασκευής Αεροδρομίου Μυκόνου ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ-ΤΕΡΝΑ ΑΕ-ΚΟΜΒΟΣ ΑΕ (Μελέτη-κατασκευή). Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Α. Irving, Χ. Σαββίδης και Π. Βαλσαμίδου.

 • Αεροδρόμιο Ηρακλείου (Ν. Καζατζάκης). Μελέτη προσφοράς για την επέκταση του Αεροδρομίου Ηρακλείου που ανατέθηκε από την κοινοπραξία Κατασκευής Αεροδρομίου Ηρακλείου ΑΘΗΝΑ ΑΕΤΒ&ΤΕ-ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ-ΘΕΜΕΛΗ Α.Τ.Ε.-ΜΕΤΩΝ ΑΕ (Μελέτη-κατασκευή). Συνεργάτες αρχιτέκτονες Π. Βαλσαμίδου και Θ Ταλαντίνης.

1999

 • «Οlympic Cargo» Νέος Εμπορευματικός Σταθμός Αεροδρομίου. Μελέτη προσφοράς στο Νέο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος που ανατέθηκε από την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΨΥΚΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ-ΤΕΡΝΑ ΑΕ (Μελέτη-κατασκευή). Συνεργάτης αρχιτέκτων Μ. Πολυκάρπου.

 • Στέγαστρο Ακρωτηρίου Θήρας. Μελέτη προσφοράς για την ανάδειξη, διαμόρφωση και αντικατάσταση στεγάστρου του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Θήρας που ανατέθηκε από την ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ (Μελέτη-κατασκευή). Συνεργάτες αρχιτέκτονες Π. Βαλσαμίδου και Χ. Σαββίδης.

 • Γαληνός «Ειδική Νεφρολογική Κλινική». Πλήρης αρχιτεκτονική μελέτη για την «Ειδική Νεφρολογική Κλινική» στην Πάτρα. Συνεργάτης αρχιτέκτων Χ. Σαββίδης.

 • Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ). Μελέτη προσφοράς για την ανακατασκευή τετραώροφης αποθήκης στην ακτή Βασιλειάδη για την στέγαση των υπηρεσιών ΥΕΝ που ανατέθηκε από την κοινοπραξία κατασκευής του έργου ΑΛΤΕ ΑΤΕ-ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ-ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ-Κ. Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ (Μελέτη-κατασκευή). Συνεργάτης αρχιτέκτων Θ. Ταλαντίνης. Σε συνεργασία με το Γραφείο Χ. Μπουγαδέλλη.

 • «Νexus» Χρηματιστηριακή ΑΕ. Διαμόρφωση νέων γραφείων της εταιρίας στην οδό Μιχαλακοπούλου. Συνεργάτης αρχιτέκτων Χ. Σαββίδης.

 • Αεροδρόμιο Ζακύνθου. Μελέτη προσφοράς για την επέκταση του Αεροδρομίου Ζακύνθου που ανατέθηκε από την κοινοπραξία Κατασκευής Αεροδρομίου Ζακύνθου (Μελέτη-κατασκευή). Συνεργάτες αρχιτέκτονες Θ. Ταλαντίνης και Π. Βαλσαμίδου.

 • Olympic Catering. Μελέτη προσφοράς νέας μονάδας Αεροτροφοδοσίας στο Νέο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» που ανατέθηκε από την J&P(ΕΛΛΑΣ) Α.Τ.Ε. (Μελέτη-κατασκευή). Συνεργάτης αρχιτέκτων Μ. Πολυκάρπου.

 •  

Α. ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΕΡΓΑ

Ιδιωτικό Μαιευτήριο ‘Λητώ’. Αθήνα, οδός Μουσών  1967-1970.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 5 / 1971, τ.χ. 10/1976.

 • The world of buildings τχ. 8 / 1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Τριώροφη Πολυκατοικία Γρηγοριάδη. Παλαιό Ψυχικό, Αγίου Δημητρίου & Παρνασσού 1967-1969.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 3/1969, τχ. 5 / 1971, τ.χ. 10/1976.

 • The world of buildings τχ. 8 /1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Εξοχική Κατοικία (Παμπούκης). Σκιάθος, Καναπίτσα 1971-1972.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 3/1972 και τχ. 28/1997.

Μονοκατοικία (Κεφαλάς). Κεφαλάρι, Χ. Τρικούπη 1971-1973

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 6/1975 και τχ. 28/1997.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Δόμηση & διακόσμηση τχ. 10/1999.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 40 /2006.

Τριώροφη Πολυκατοικία (ΑΚΤΕΜ- Κρεμμύδας). Φιλοθέη, Κορυτσάς 1971-1973.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 5/1974.

Κτίριο Γραφείων και Καταστημάτων (ΦΟΡΕΥΣ ΟΤΕΕ). Αθήνα, Πατριάρχου Ιωακείμ & Πλατεία Κολωνακίου 1972-1974.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 8 /1974 και τχ. 11/1977.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Επιπλωμένα Διαμερίσματα (Ανδριτσόπουλος). Σκιάθος, Καναπίτσα 1973-1974.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 8/1974.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Μαιευτήριο “HΡΑ”. Χολαργός, Μεσογείων & Πυθαγόρα 1973-1978.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 10/1976 και τχ. 13 /1979.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • The world of buildings τχ.8/1995.

 • Δόμηση & Διακόσμηση τχ. 10 / 1999.

Μονοκατοικία (Βρεττός). Π. Ψυχικό, Ζαλοκώστα και Δρόση 1973-1974.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 9/1978.

Κτίριο Γραφείων Υφαντουργικής Εταιρείας (ERIOMAR). Αθήνα, Μητροπόλεως 1973-1975.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 11/ 1977.

Εξοχική Κατοικία (Κυριακίδη). Ύδρα, Καμίνια 1975-1976.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 10/1979, τχ. 28/1997.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

Τριώροφη Πολυκατοικία (Μωραϊτης). Κεφαλάρι, Αύρας 1977-1979.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 13/1982.

Τριώροφη Πολυκατοικία (Αλεξανδράκης). Π. Ψυχικό, Σολωμού και Κάλβου 1978-1979.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 10/1979.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Τριώροφη Πολυκατοικία (Αλεξανδράκης). Π. Ψυχικό, Διαμαντίδου 1977-1978.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 8/1977.

Τριώροφη Πολυκατοικία (Αλεξανδράκης). Π. Ψυχικό, Ναρκίσσου 1978-1979.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 10/1979.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας – Θριάσιου Πεδίου. Ελευσίνα, Μαγούλα 1979-1994.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 17/1983.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Υποκατάστημα Τράπεζας ALPHA BANK (πρώην ΙΟΝΙΚΗ). Ψυχικό, Λεωφ. Κηφισίας 1981-1983.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 19/1985.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Μονοκατοικία (Αποστολόπουλος). Διόνυσος, Αιγαίου 1981-1985.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • Δόμηση & Διακόσμηση τχ. 10 /1999.

Υποκατάστημα Τράπεζας ALPHA BANK (πρώην ΙΟΝΙΚΗ). Κηφισιά, Λεβίδου 1983-1984.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 20/1986.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Κτίριο Γραφείων (Κυριακίδης). Χαλάνδρι, Τομπάζη 1983-1984.

 • Λεύκωμα ΣΕΓΜ.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 20/1986.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • Δόμηση & Διακόσμηση τχ. 10 /1999.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 79/2003.

Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Δράμα, 1984-1994.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τμ. 28/1997.

Υποκατάστημα Τράπεζας ALPHA BANK (πρώην ΙΟΝΙΚΗ). Πειραιάς, Φίλωνος 1984-1986.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Λιβαδειά, 1985-1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Γραφεία «SIEMENS». Παράδεισος Αμαρουσίου, 1985-1987.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Ξενοδοχείο «HILTON». Ρόδος, Ιξιά  1986-1991.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Κτίριο: Αρχιτεκτονικό Έργο στην Ελλάδα τχ.  1/1996.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • Κτίριο τχ. 84/1996.

Μέγαρο Μουσικής. Αθήνα, Λεωφ. Βασ. Σοφίας 1988-1991.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • Ύλη & Κτίριο τχ. 66/2004.

Υποκατάστημα Τράπεζας ALPHA BANK (πρώην ΙΟΝΙΚΗ). Κάτω Πατήσια, Αχαρνών 1988-1990.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Αθήνα, Δεινοκράτους 1990-1996

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • Δόμηση & Διακόσμηση τχ. 10 /1999.

Ίδρυμα Παπαγεωργίου Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Δυτικής Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη, Δυτική Θεσσαλονίκη 1991-1997.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • Κτίριο τχ. 102 /1998.

 • Κτίριο Αρχιτεκτονικό Έργο στην Ελλάδα τχ. 3/2002.

 • Κτίριο τχ. 150/2003.

Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Λευκωσία, Αθαλάσσα 1992-2004.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • Ύλη και Κτίριο τχ. 91/2010.

Ιδιωτικό Μαιευτήριο «Μητέρα Κρήτης» Α.Ε. Κρήτη, Ηράκλειο 1992-1996.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Πάντειο Πανεπιστήμιο (Νέο Κτίριο). Αθήνα, Λεωφ. Συγγρού 1992-1996.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 32/1998.

 • Κτίριο τχ. 113/1999.

 • Κτίριο Αρχιτεκτονικό Έργο στην Ελλάδα τχ. 6/2001.

 • Ύλη & Κτίριο τχ. 51/2001.

Εργαστήρια Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών. Πάτρα, 1992-1994.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 32/1998.

Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική «ΙΑΣΩ». Μαρούσι, Λεωφ. Κηφισίας 1993-1996.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • Κτίριο τχ. 112/1998.

 • Αρχιτεκτονικό Έργο στην Ελλάδα τχ. 4/1999.

 • Δόμηση & Διακόσμηση τχ. 10/1999.

 • TASARIM PUBLISHING GROUP (T+) 2001, TASARIM/MAY 2001 ARCHITECTS OF GREECE -1.

Κτίριο Γραφείων GLAXO WELLCOME. Χαλάνδρι, Λεωφ. Κηφισίας & Φιλελλήνων 1993-1996.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Εφημερίδα Καθημερινή Κυριακή 19 Μαϊου 1996.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • Κτίριο : Αρχιτεκτονικό Έργο στην Ελλάδα τχ. 2/1999.

 • Δόμηση & Διακόσμηση τχ. 10/1999.

 • 3ηΠανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας, Πάτρα 2000.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 34/2000.

 • TASARIM PUBLISHING GROUP (T+) 2001 TASARIM/MAY 2001 ARCHITECTS OF GREECE 1.

 • Αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα- Ελλάδα Κονταράτος Σάββας, Wang Wilfried, (επιμ.).

 • Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής Αθήνα.

 • Deutsches Architektur- Museum, Φραγκφούρτη, Prestel, Μόναχο – Λονδίνο – Νέα Υόρκη 2000.

 • Αίσωπος Γιάννης, Σημαιοφορίδης Γιώργος, (επιμ.) Τοπία Εκμοντερνισμού: Ελληνική Αρχιτεκτονική ΄60 και ΄90 Metapolis Press Αθήνα 2002.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 79/2003.

Κτίριο Γραφείων (ANCORA). Γλυφάδα, Θέτιδος & Αρτέμιδος 1993-1999.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • Κτίριο : Αρχιτεκτονικό Έργο στην Ελλάδα τχ. 5/2000.

 • TASARIM PUBLISHING GROUP (T+) 2001 TASARIM/MAY 2001. ARCHITECTS OF GREECE 1.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 79/2003.

Γενικό Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ». Αθήνα, Λεωφ. Μεσογείων 1995-1999.

 • Εφημερίδα Απογευματινή 8 Μαϊου/1997.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 46/2000.

 • Περιοδικό NITRO: Συλλεκτικό τχ./Οι Έλληνες του 21ου Αιώνα/2000.

 • Κτίριο : Αρχιτεκτονικό Έργο στην Ελλάδα τχ. 6/2001.

 • Ύλη και Κτίριο (Facades of Buildings).

 • TASARIM PUBLISHING GROUP (T+) 2001 TASARIM/MAY 2001 ARCHITECTS OF GREECE-1.

 • Κτίριο: τχ. 132/2002.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 79/2003.

 • Κτίριο: τχ. 150/2003.

Επιχειρηματικό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη (Γ.Ε.Κ. Α.Ε.). Θες/νίκη, Τσιμισκή – Βασ. Ηρακλείου 1995 – 1999.

 • Κτίριο: τχ. 119/1999.

 • Κτίριο: Αρχιτεκτονικό Έργο στην Ελλάδα τχ. 5/2000.

 • TASARIM PUBLISHING GROUP (T+) 2001 TASARIM/MAY 2001 ARCHITECTS OF  GREECE -1.

 • Ύλη & Κτίριο τχ. 76/2006.

Ιδιωτική Κατοικία (Κυριακίδη). Χαλάνδρι, Μυκόνου 1996-1999.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 79/2003.

 • Special Edition Villas 2003.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 91/2004.

 • Αστικές Μονοκατοικίες (Κτίριο)-2006.

«ΓΕΝΕΣΙΣ» Μικτή Χειρουργική Ιδιωτική Κλινική. Θες/νίκη, Ελαιόρεμα Δήμου Πυλαίας 1999-2005.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 79/2003.

 • Εφημερίδα Κέρδος Απρίλιος 2005.

 • Περιοδικό INARDES: αρχιτέκτονες & διακοσμητές τχ. 2010.

 • Ύλη & Κτίριο τχ. 91/2010.

ΙΑΣΩ GENERAL HOSPITAL. Χολαργός, Λεωφ. Μεσογείων & Πυθαγόρα 2000-2003.

 • Λεύκωμα ΣΕΓΜ.

 • Εφημερίδα Βήμα: Ένθετο περιοδικό (Κ).

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 80/2003.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 79/2003.

 • Ύλη & Κτίριο τχ. 91/2010.

ΙΑΣΩ Παιδιατρική Κλινική. Μαρούσι, Λεωφ. Κηφισίας 2000-2006.

 • Λεύκωμα ΣΕΓΜ.

 • Δελτίο ΣΠΜΕ (Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος) Νο 333/2006.

 • Ύλη & Κτίριο τχ. 91/2010.

 • Περιοδικό INARDES: αρχιτέκτονες & διακοσμητές τχ. 2010.

Ξενοδοχείο «SEMIRAMIS». Kεφαλάρι, Χαρ. Τρικούπη και Φιλαδελφέως 2001-2004.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 40/2006.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 92/2004.

 • Κτίριο: Hotels (Ξενοδοχεία) 1/2005.

 • Ελληνική Αρχιτεκτονική 2000-2010.

 • Ελληνικές Κατασκευές: Special Edition τχ. 150/2010.

Ολυμπιακό Κέντρο Γραπτού Τύπου (M.P.C.). Μαρούσι, Λεωφ. Κηφισίας 2001-2004.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 76/2003.

 • Εφημερίδα Καθημερινή: Κυριακή 29 Φεβρουαρίου 2004.

 • Περιοδικό INARDES: αρχιτέκτονες & διακοσμητές τχ. 2010.

Κτίριο Γραφείων της «BAYER HELLAS». Μαρούσι, Αμαρουσίου Χαλανδρίου και Σωρού 2001-2004.

 • Λεύκωμα ΣΕΓΜ.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 79/2003.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 40/2006.

 • Κτίριο: τχ. 177/2006.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 41/2007.

 • Ελληνικές Κατασκευές Special Edition: τχ. 150/2010, Ελληνική Αρχιτεκτονική 2000/2010.

 • Περιοδικό INARDES: αρχιτέκτονες & διακοσμητές τχ. 2010.

Κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων του ΙΑΣΩ GENERAL. Χολαργός. Πυθαγόρα, Χίου και Μιλτιάδου 2002-2004.

 • Λεύκωμα ΣΕΓΜ.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 93/2004.

Νέα Κεντρικά Γραφεία Ομίλου J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. Μαρούσι, Αμαρουσίου Χαλανδρίου & Δελφών 2002-2005.

 • Δομές τχ. 05/06.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 111/2006.

 • ‘Υλη & Κτίριο τχ. 76/2006.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 41/2007.

 • Κτίριο: Offices (Γραφεία & Επαγγελματικοί Χώροι) 2007.

 • Ελληνικές Κατασκευές Special Edition τχ. 150/2010.

 • Κτίριο: Αρχιτεκτονική & Design τχ. 7/2010.

 • Περιοδικό INARDES: αρχιτέκτονες & διακοσμητές τχ. 2010.

«ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS» Επαγγελματικό Κτίριο. Ελευσίνα, Μαγούλα 2003-2009.

 • Δελτίο ΣΠΜΕ (Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος) Νο 372/2009.

Κτίριο Γραφείων και Καταστημάτων με Υπόγειο Χώρο Στάθμευσης Π. ΠΕΡΔΙΚΟΥΡΗΣ. Αθήνα, Ηπείρου & Αριστοτέλους 2005-2007.

 • Λεύκωμα ΣΕΓΜ.

 • Δομές τχ. 11/2007.

 • Κτίριο: Αρχιτεκτονική & Design τχ. 7/2010.

Εστιατόριο MATSUHISA ATHENS.  Βουλιαγμένη, Αστέρας Βουλιαγμένης 2007-2008.

 • Ύλη & Κτίριο τχ. 85/2008.

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Αθήνα, Ξενοφώντος 2003-2009.

 • Δομές τχ. 05/2010 Επετηρίδα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Τόμος Β’.

 • ‘Υλη & Κτίριο τχ. 90/2010.

 • Κτίριο: Αρχιτεκτονική & Design τχ. 7/2010.

 • Περιοδικό INARDES: αρχιτέκτονες & διακοσμητές τχ. 2010.

Astir Odysseus 5* (IBEROSTAR).  Κω, Δύο Εκκλησίες Μπαμιαλίκη 2006-2009.

 • Ελληνικές Κατασκευές Τεύχος 141/2009.

 • Δομές τχ. 05/2010 Επετηρίδα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Τόμος Β’.

 • Περιοδικό INARDES: αρχιτέκτονες & διακοσμητές τχ. 2010.

 • Κτίριο: Αρχιτεκτονική & Design  τχ. 7/2010.

 • P&P Hotels:  Ετήσια Έκδοση 2010 (114 Stylish Hotels Design Project ).

 • Κτίριο:  Hotels (Ξενοδοχεία) 2/2011.

Athens Eye Hospital. Άνω Γλυφάδα, Σάκη Καράγιωργα & Κολοκοτρώνη 2009-2010.

 • Δομές τχ. 02/2011.

 • Ύλη & Κτίριο τχ. 93/2011.

 • Ελληνικές Κατασκευές τχ. 158/2011.

«ΙΑΣΩ» Θεσσαλίας. Λάρισα, Μετισιλία- Α βδουλαριωστράτα 2004-2010.

 • Ύλη & Κτίριο τχ. 91/2010.

 • Κτίριο: τχ. 05/2011.

 • Architravel.

 • Δομές : (Επετηρίδα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής) Τόμος Α’/2011 τχ. 05/2011

 • Δομές Τεύχος 02/2011.

Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας.  Καλαμάτα 1988.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης . Ξάνθη 1989.

 • The world of buildings τχ. 8/1995.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Β. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Αρεταίειον –  Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αθήνα, 1964 – Β’ Βραβείο.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 2 /1968.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

Οδοντιατρική Σχολή και Νευροχειρουργική – Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη, 1967 – Α’ Βραβείο.

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 2 /1968.

 • Θέματα Χώρου & Τεχνών τχ. 28/1997.

ΠΙΚΠΑ Κέντρο Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων. Αθήνα, Πύργος Βασιλίσσης (Αγ. Ανάργυροι) 1970 – Β’ Βραβείο (δεν απονεμήθηκε Α’ Βραβείο).

 • Αρχιτεκτονικά Θέματα τχ. 4 /1970

 • Θέματα Χώρου και Τεχνών τχ. 28/1997.

Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Λάρισα, 1985 – Γ’ Βραβείο.

 • Θέματα Χώρου και Τεχνών τχ. 28/1997.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΡΓΩΝ